Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (10.20.) – II. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.

Folytatjuk összefoglalónkat, ezúttal az E csoport küzdelmeit elevenítjük fel.

Barcelona – Dinamo Kijev: 1-0

G.: Piqué

Kicsit túlbecsültük a katalánokat, az eddig nem túl jól teljesítő Dinamo Kijev ellen azt hittük, hogy akár gólokkal is nyerhetnek. Ajánlottuk a hendikep győzelmet, ami téves volt, de legalább a sima győzelem összejött. Az ukránok ugyanolyan gyengén teljesítettek, mint a Bayern München ellen, csak itt nem szórták meg őket. Igaz, a mostani Bayern München nem összehasonlítható a mostani Barcelonával…

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet, J. Alba – Gavi, Busquets, F. de Jong – Dest, L. de Jong, Depay

Dinamo Kijev:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyy, de Pena – Supryaga

Több mint kétszáz perc telt el azóta, hogy a 2021/2022-es bajnokságban a Barcelona először játszani kezdett. Ennyi időre volt szükségük a katalánoknak, hogy egyszer eltalálják a kaput. Ez még egy kiscsapatnál is félelmetes, hát még az utóbbi évek, de talán az egész évtized egyik legmeghatározóbb csapatánál. Félelmetes, egyben szomorú, nagyon rossz látni, amikor egy ilyen patinás egyesület szenved. Mert a Barcelona most kőkeményen szenved. Én biztosra veszem, hogy még az ősi rivális Real Madrid szurkolói is azt kívánják, hogy találjanak magukra a katalánok, mert nélkülük a BL és La Liga csak félkarú óriás.

Szóval, visszakanyarodva a meccshez, Luuk de Jong volt az, akinek először sikerült kaput találnia, 16 méteres csavarását Georgi Bushchan ujjheggyel tudta hárítani. A gól sem váratott sokáig magára, a 36. percben egy kifejelt szögletnél ismételhetett Jordi Alba, beadásánál az ukránok teljesen megfeledkeztek arról, hogy Gerard Piqué is felhúzódott, a fizetése jelentős részéről lemondó védő pedig lábbal szerezte meg a Barca első idei BL-gólját.

A rögzített szituációknál rendre veszélyt tudott teremteni a Barca, a 44. percben ismét egy szöglet után volt veszély, de Luuk de Jong fejese méterekkel fölé szállt. Nem a vendégeken múlott, maradjunk annyiban…

A második félidőre az iram nem nőtt, a Barca is csak meddő mezőnyfölényt tudott felmutatni, no meg egy óriási Ansu Fati helyzetet. A fiatal 10-es megzavarta Bushchan kapust, aki így épphogy meg tudott szabadulni a labdától, Fati visszakapta, és bár mellette érkeztek a társak túlontúl önzőnek bizonyult háttal állva, a labdát felpörgetve próbált betalálni. Sikertelenül. Ment is a panaszáradat a Barca legnagyobb reménysége felé.

Több komolyabb helyzet nem született, aki arra számított, hogy a Barca ezt a találkozót gólokkal nyeri (mint például mi) azok hoppon maradtak. Az ukránok helyzete lassan kilátástalanná válik, a Barca viszont egy „második körös” hajrával még megmentheti a BL-t. Kérdés, hogy erre mekkora esélyük van…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Benfica – Bayern München: 0-4

G.: Sané (2), Everton (ög), Lewandowski

Felemás mérleggel zártuk ezt a meccset, hiszen a nagy odds elúszott (BTTS), a kicsi bejött(Bayern München győzelem). Nem annyira rossz ez, és sokáig úgy gondoltuk, lehet keresnivalónk tippjeinkkel, de ez a Bayern München most ismét egy teljesen más kategória. Ahhoz hasonlóan játszanak, mint mikor Hansi Flick átvette a gyeplőt. Akkor meg sem álltak a BL-győzelemig. Maradjunk annyiban, most is bőven megvan rá az esélyük, PSG ide, Manchester City oda…

A kezdők:

Benfica:

Vlachodimos – Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen – Almeida, Joao Mario, Weigl, Grimaldo – R. Silva, Yaremchuk, Nunez

Bayern München:

Neuer – Pavard, Süle, Upamecano, Hernández – Kimmich, Sabitzer – Coman, Müller, Sané – Lewandowski

A mérkőzésen összesen hat gól esett, a Bayern München két gólját sem adta meg Ovidiu Hategan játékvezető. Haladjunk sorjában, ki fogunk térni mindegyik találatra.

Sokáig nem született gól, az első félidőben például egy sem. De ez nem azt jelenti, hogy rossz lett volna a meccs, sőt… Az ötödik percben Leroy Sané lépett ki a védők között, lövésénél Odysseas Vlachodimosnak nem kellett játékba avatkozni, a német válogatott célt tévesztett.

A 29. percben Kingsley Coman is próbálkozott, itt már a görögre is szükség volt, ő védett szépen a francia lövésénél.

Bár fölényben játszottak a vendégek, azért a hazai csapatnak is sikerült veszélyeztetni, a Barca ellen duplázó Darwin Nunez ugyan rossz labdaátvétele miatt kisodródott, de kikaparta magának a gesztenyét, lövését Manuel Neuer nagy vetődéssel hatástalanította.

A 42. percben tört meg a jég, az egész meccsen nagyon aktív Leroy Sané beadását Robert Lewandowski juttatta kapuba. Csak hát melyik testrészével? Bizony, a kezével, a gól érvénytelen lett.

A második félidőben Thomas Müller is eljutott a gólig, de ő meg lesen tartózkodott, így maradt a 0-0, de egyre komolyabb nyomás alatt voltak a luzitánok. Pavard még Müller előtt a kapufát találta el, szóval idő kérdése volt, hogy végül igazából is betaláljanak a bajorok.

Ritkán, de azért a pirosmezesek is eljutottak Neuer kapujáig, a német portás Diogo Goncalves lövését tolta ki, majd Roman Yaremchuk lőtt centikkel a jobb kapufa mellé.

A 70. percben aztán a mérkőzés legjobbja, Leroy Sané szabadrúgásból bevette a portugál kaput, itt már Hategan sem talált semmi kivetnivalót, a Bayern-henger pedig ezt követően indult be.

Tíz perccel a gól után Everton öngólt vétett, Serge Gnabry beadásába tette bele a fejét, ami így a kapuban kötött ki, aztán az eredmény miatt megtörő Benfica még kettőt kapott négy perc leforgása alatt. Robert Lewandowskié volt a harmadik gól, majd Leroy Sané duplázott, így alakult ki a 0-4-es végeredmény. A bajorok ezúttal is odatették magukat, kevés százszázalékos csapat van, az egyik a Bayern München, akik már készülhetnek lassan az egyenes kieséses szakaszra…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső