Bajnokok Ligája – A többi mérkőzés összefoglalója keddről

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 28.

Tegnap este összesen négy mérkőzést játszottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőiből, a visszavágókról szeretnénk beszámolni nektek. A Fradi meccsét már láthattátok, most pedig következzen az a három meccs, amely mindegyike 18:00-kor kezdődött.

Tegnapi teljesítményünket itt is megemlíteném, voltak gyönyörű fogások – úgyis beszámolunk róla az összefoglalók kezdetekor -, de volt olyan mérkőzés, amin vakvágányra futottunk sajnos. Összességében azért nem volt ez rossz, tekintve, hogy pluszosak maradtunk.

Kezdjünk is bele!

Flora – Legia Varsó: 0-1

G.: Guimares Lopes

Továbbjutott a Legia Varsó 3-1-es összesítéssel

Hát, ez kifejezetten egy olyan előbb említett vakvágány volt. Talán túlságosan bíztunk a Florában, talán lebecsültük kissé a lengyeleket, mindenesetre az itt adott két tippünk nem jött be. Egyrészt azt gondoltuk, hogy Sappinenék a visszavágón – hazai pályán – is képesek lesznek kapuba találni, másrészt azt, hogy 2,5 gólnál több születik a találkozón.

Így néztek ki a kezdőcsapatok:

Flora:

Igonen – Lilander, Purg, Kuusk, Lukka – Poom, Vassiljev, Miller – Zenjov, Sappinen, Ojamaa

Legia Varsó:

Boruc – Holownia, Wieteska, Jerzejczyk – Juranovic, Andre Martins, Josue, Mladenovic – Guimares Lopes, Emreli, Luquinhas

Az első mérkőzésen látszott, hogy a Florát igenis komolyan kell venni, csak egy utolsó pillanatos Guimares Lopes fejesnek köszönhetően nyertek 2-1-re a varsóiak. A visszavágón pedig ismét veszélyesen játszottak az észtek, a gólnélküli első félidő folyamán három-négy veszélyes lehetőséget is kidolgoztak.

Először a nyolcadik percben ugrott fel a közönség, amikor Zenjov fejelhetett kapura, ám felesleges volt a kis házitorna a szurkolók részéről, mert a fejes jócskán fölé szállt. Az viszont látható volt, hogy a Flora nem védekezésre rendezkedett be, saját futballjukat játszva szerettek volna nyerni.

A vendégeknél is volt egy fejes, Emreli hasonlóan járt, mint Zenjov a túloldalon. Következett egy visszafogottabb pár perc, majd Rauno Sappinen majdnem vezetést szerzett a Florának a 25. percben. Ojamaa centerezését az észt támadó majdnem belőtte, végül egy védő lábáról került szögletre a labda.

A félidő közepétől kezdett magára találni a Legia, Emreli is elemében volt, a következő helyzet is az övé volt, 14 méteres bombája alig kerülte el a kaput, ez volt az első félidő legnagyobb lengyel helyzete.

Vagy inkább a 43. perces Rafael Guimares Lopes fejes? Fene tudja, talán inkább az, mert bár a kapufa mellett ott állt egy észt, de nem biztos, hogy tudott volna menteni, ha a labda kapura megy.

A Flora a második félidőt is jobban kezdte, egy izmos bombát követően pedig a hálóba is betaláltak, ám a bíró közbe szólt, és kifelé ítélt szabadrúgást. Zenjov a passz pillanatában talán egy centivel volt előrébb…

És hogy milyen a foci! A szabadrúgásból hamar eljutott a Legia a Flora kapujáig, egy beadás után Rafael Guimares Lopes közelről a kapuba lőtt. 1-0 helyett 0-1, micsoda bosszantó lehetett ez…

A gólt követően a hazaiak kitámadtak, a Legia pedig hagyta ezt, hogy a kontrákra tudjon koncentrálni. Egy-két apróbb helyzet még akadt a meccsen, több gól viszont már nem. Bár kiesett a Flora, de le a kalappal előttük, megszorongatták a sokkal esélyesebbnek gondolt Varsót.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Omonia Nicosia – Dinamo Zagreb: 0-1

G.: Menalo

Kétgólos előnyből várhatta a visszavágót a Dinamo Zagreb, pont emiatt számítottunk arra, hogy nem fognak fejjel a falnak rohanni. Két tippünk volt: 2,5 gól alatt végeznek a felek, illetve, hogy csak az egyik együttes szerez gólt. Ez most hibátlanul jött. Nézzük, milyen körülmények között!

Így néztek ki a kezdőcsapatok:

Omonia Nicosia:

Fabiano – Shehu, Hubocan, Lang, Lecjaks – Diskerud, Bautheac, Jordi Gomez, Loizou, Tzionis – Scepovic

Dinamo Zagreb:

Livakovic – Ristovski, Theophile-Cathaline, Lauritsen, Moubandje – Jakic, Ivanusec, Misic, Majer, Orsic – Petkovic

Ahogy arra számítani lehetett, valóban nem törte össze magát a horvát együttes, szépen kivártak, semmi felesleges kockázatot nem akartak vállalni. Ettől függetlenül meg-megjelentek az ellenfél kapuja előtt, azonban helyzetig nem jutottak el, a ciprusiak védelme – ahol Lang Ádám ismét kezdőként kapott helyet, és végig is játszotta a találkozót – mindent hatástalanítottak.

De ugyanígy volt ez a másik oldalon is, az első lövésre negyedórát kellett várni, ekkor Jordi Gomez lopott le egy labdát ellenfele lábáról, majd 18-20 méterről, laposan lőtt Livakovic kezébe.

Veszélyes játékot játszott a Zagreb, egyre többször tűntek fel a hazaiak Livakovic előtt, mondjuk ki: Érett a Nicosia gólja. De az kevés még, hogy a kapuig el tudtak jutni, a befejezésekkel akadtak gondok. Se a lövések, se a fejesek nem okoztak bonyodalmat, mivel kapura sem mentek.

0-0-val zárult a félidő, a játék kiegyenlített volt, de biztosak vagyunk abban, hogy a kékmezesek nem adtak ki mindent magukból.

A második játékrészre ez már nem volt elmondható. Az Omonia teljesen megszűnt létezni az ellenfél tizenhatosánál, kapura lövési kísérletük csak egy volt, holott nekik volt szükségük arra, hogy gólt szerezzenek.

A Dinamo is eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, záporoztak a lövések, hol Majer, hol Petkovic, hol Ivanusec, hol Orsic próbálkozott, ám a gólt mégsem ők, hanem a csereként pályára lépő új igazolás, a bosnyák Luka Menalo szerezte.

Itt a ciprusiak is lemondtak a továbbjutásról, hiszen szűk húsz perc alatt kellett volna hármat rúgniuk. De még egyet sem sikerült…

Félgőzzel, második félidőben bemutatott játékának köszönhetően nyert a Dinamo, megérdemelten mentek tovább.

HJK Helsinki – Malmö: 2-2

G.: Tenho, Riku Riski ill. Christiansen, Birmancevic

Továbbjutott a Malmö 4-3-as összesítéssel

Erre a tippre megint nagyon büszkék lehetünk. A HJK pedig teljesítményére lehet büszke. De menjünk sorjában. Mi döntetlenre voksoltunk, illetve javasoltuk, hogy arra fogadjatok, mindkét fél a hálóba talál. Tíz percet követően már hátra is dőlhettünk utóbbi miatt, ekkor már 1-1 volt a meccs.

A mesterek az alábbi összeállításban küldték pályára fiaikat:

HJK Helsinki:

Tannander – Moren, Tenho, O’Shaughnessy, Murillo – Browne, Jair, Lingman, Valencic – Ro. Riski, Tanaka

Malmö:

Dahlin – Lewicki, Ahmedhodzic, Brorsson, Moisander – Bonke, Rakip – Berget, Christiansen, Rieks – Colak

Közeleg minden bizonnyal a világvége, ugyanis Antonio-Mirko Colak tegnap este NEM rúgott gólt. Volt helyette más, de az első találat nem a Malmö csapatához kötődik, a vezetést a finnek szerezték meg, méghozzá rögtön a kezdés után. 30 másodperc után jutott szöglethez a HJK, a beívelt labdát Miro Tenho. Villámrajt, meg is őrültek a kispadon ülők és a szurkolók a lelátón, egy perc alatt dolgozta le hátrányát a Helsinki.

Persze, nagyon sok volt még hátra – konkrétan az egész meccs -, így nem számíthattak arra, hogy harc nélkül feladja a Malmö. Nem is adta, a 10. percben Anders Christiansen egy több szempontból is szerencsés góllal egyenlített.

Az első 45 perc lényege igazából ez a két találat volt, persze a későbbiekben is akadt dolga a védelmeknek és a kapusoknak egyaránt. Például Jair bombája, ami fölé szállt a 35. percben.

A fordulást követően maradt a nagy iram, Daniel O’Shaughnessy pedig védő létére majdnem kapuba talált a 68. percben. De, ami nem ment a hazaiaknak, az sikerült a vendégeknek. A 76. percben Veljko Birmancevic találatával már a svédeknél volt az előny. Nem sokáig, mert két perc múlva Riku Riski, aki egyébként a gólkirály Roope bátyja 2-2-re módosított.

A győzelmet – és ezzel a hosszabbítást – jelentő gól megszerzésére már nem volt esély, a Malmö ezen a meccsén is megszenvedett. Jon Dahl Tomasson nem szereti a sima meccseket vagy mi?

Megvagyunk tehát a tegnapi meccsekkel, de a java még csak most jön, hiszen ma este hét további találkozót játsszanak le a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Holnap pedig arról is beszámolunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső