Bajnokok Ligája: Az 5. Forduló Összefoglalója – C Csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 27.

Folytatjuk Bajnokok Ligája összefoglalónkat, ezúttal a C csoport küzdelmei kerülnek terítékre. Lássuk a meccseket!

Besiktas – Ajax: 1-2

G.: Ghezzal, ill. Haller (2)

Örömteli, hogy az Ajax harmadik idegenbeli meccsén is kapott egy gólt. No nem a hollandok ellen vagyunk, csak arra fogadtunk, hogy a Besiktas is, valamint ők is betalálnak a másik kapujába. A hendikepes győzelem viszont nem jött, mégsem volt akkora örömjáték, mint reméltük. Ettől függetlenül az Ajax továbbra is hibátlan, csoportelső… És elképesztő…

A kezdők:

Besiktas:

Günok – Rosier, Vida, Montero, Meras – Pjanic, Topal – Ghezzal, Teixeira, N’Koudou – Larin

Ajax:

Onana – Mazraoui, Martinez, Schuurs, Tagliafico – Gravenberch, Berghuis, Klaassen – Neres, Tadic, Daramy

Az Ajax kezdő csapata hat helyen is változott, hiszen már biztos továbbjutók voltak. Nem szerepelt a kezdőben az Ajax ügyeletes góllövője, Sebastién Haller, illetve a Dortmund ellen parádézó Antony sem.

A Besiktas csoport utolsóként, 0 ponttal állt neki a találkozónak, kijelenthető, hogy a becsületükért küzdöttek.

A 11. percben először a törökök veszélyeztettek, a jobb szélen, a 16-os sarkán, az előrehúzódó Rosier kapott labdát, majd lépett egyet befelé, és megcélozta a bal felsőt. Nem sokat tévedett. Veszélyes lövés volt, de az eredmény maradt változatlan.

A 20. percben a hazaiak rúghattak szögletet. A beadást követően kezezést reklamáltak, a VAR-ban partnerre találtak, mert a videóbíró is így gondolta, így a bosnyák játékvezető büntetőt ítélt, melyet Rachid Ghezzal értékesített is. 1-0

A második félidőben aztán beállt Sebastién Haller, aki nem is tétlenkedett. Az 53. percben egy félpályáról indult szöktetést követően tisztán kapta a labdát a kapu előtt, más dolga nem volt, mint bepasszolni, így megszerezte a sorozatban a 8. gólját. 1-1.

Hallernek ennyi nem volt elég, a 69. percben szabadrúgáshoz jutott az Ajax, a kapu elé lőtt labdát Martinez továbbította az elefántcsontpartinak, aki megint nem hibázott, megszerezte csapata második, saját maga kilencedik gólját.

Bár derekasan küzdött a Besiktas, a török címvédőnek csak nem akar összejönni az első pont. És az utolsó körben sem fog valószínűleg…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sporting CP – Borussia Dortmund: 3-1

G.: Pedro Goncalves (2), Porro, ill. Malen

Épp ahogy számítottunk rá! A Sporting CP csapata nagyon jó formába került, miközben a dortmundiakat sérülések tizedelik, emiatt úgy gondoltuk, hogy a hazai győzelem a legvalószínűbb kimenetel. Nagyon simán jött is ez. A mi – és a portugálok – öröme egyet jelent a dortmundi szomorúsággal, a sárga-feketék elbúcsúztak a legrangosabb európai kupától az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül.

A kezdők:

Sporting CP:

Adán – Feddal, Coates, Inacio – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Paulinho, Pedro Goncalves

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Akanji, Pongracic, Schultz – Bellingham, Witsel, Reinier – Reus – Malen, Brandt

A Sporting csapatának fel volt adva a lecke, hiszen amíg a Dortmundnak egy szűk győzelem is elég lenne, addig a portugáloknak két góllal kellett nyerni, hogy a németek biztosan ne előzhessék meg őket.

A 30. percben el is kezdték a gólgyártást, Nico Schultz védelmi hibáját kihasználva Pedro Goncalves lépett ki a labdával, és okosan a kapus lába mellett a bal sarokba gurított, 1-0.

Aztán következett a 39. perc, és ismét Pedro Goncalves. Egy német szerelést követően a labda a 16-os előterébe gurult, ahol érkezett a támadó, és visszalőtte a labdát a jobb felsőbe, 2-0.

A második félidő is portugál lehetőséggel kezdődött. A 48. percben a kétgólos Goncalves hozta kihagyhatatlan helyzetbe Pablo Sarabiát, aki jól is lőtt kapura, de Kobel reflexeinek köszönhetően a helyzet kimaradt.

A 73. percben megfogyatkozott a német csapat. Egy vitatható szituációt követően, ahol az sem biztos ki rúgott meg kit, a játékvezető sárga lappal díjazta Emre Can megmozdulását, akinek ez már a második volt, így mehetett zuhanyozni. Ember-, és gólhátrányban maradt tehát Marco Rose együttese az utolsó bő negyedórára.

A Dortmund játékosai elvesztették a kontrollt, aminek meg is lett az eredménye. A 78. percben Zagadou szabálytalankodott a 16-oson belül, mely a VAR szerint is az volt, így a játékvezető büntetőt ítélt. Pedro Goncalves előtt volt a lehetőség a klasszikus mesterhármas megszerzésére, de a büntetőt Kobel kiütötte. Viszont a második hullámban érkező Pedro Porro javította társa hibáját, és a jobb sarokba fejel, 3-0.

A 93. percben azért sikerült szépíteni a vendégeknek, egy beadást követően Donyell Malen pöccintette a labdát a kapu bal sarkába, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A C csoportban tehát az Ajax csoportelsőként jutott tovább 15 ponttal, a Sporting is biztos továbbjutó 9 ponttal, a 6 pontos Dortmund pedig az Európa Ligában folytathatja. A Besiktas nem szerzett pontot eddig. Szerintünk nem is fog.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső