Bajnokok Ligája: Előre az Elődöntőért – Bayern München – Villarreal

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 április 18.

Legutóbb azt mondtam, amennyiben a Villarreal a Bayern Münchenen is túljut, akkor a Lánchídon fogok cigánykerekezni, miközben Matyi és a hegedűs nótákat éneklek. Már gyakorlok… Ugyanis a sárga tengeralattjáró megint nagyon odatette magát, és a Bayern München hiába támadott, hiába szerzett vezetést, hiába volt rengeteg helyzete, azokat nem tudta értékesíteni. Lássuk, mi történt múlt héten, hogyan jutott a legjobb négy közé a Villarreal!

Bayern München – Villarreal: 1-1

G.: Lewandowski ill. Chukwueze

Továbbjutott a Villarreal 2-1-es összesítéssel

Nem ezt vártuk. Szerintem a legbátrabb Villarreal-drukkereken kívül senki nem ezt az eredményt várta. A Bayern a Salzburg elleni első meccsen is szenvedett, a visszavágón pedig hét gólig jutottak. Itt ez nem jött össze. A vezetést jelentő találat is alig. Aztán a Villarreal a végén egyszer elfutott, és ez elég volt ahhoz, hogy Julian Nagelsmann együttese kiessen. Lehet, későn szólok – és amúgy is csak viccelődök -, de ideje komolyan kell venni a Villarrealt.

A kezdőcsapatok:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Hernández – Sané, Kimmich, Goretzka, Coman – Musiala, Müller – Lewandowski

Villarreal:

Rulli – Foyth, R. Albiol, P. Torres, Estupinan – Parejo, Capoue, Coquelin – G. Moreno, Danjuma, Lo Celso

Aki nem látta az odavágót, könnyen gondolhatja, hogy csak szerencséje volt a Villarrealnak. Igen, voltak necces szituációk, de legalább annyi volt Manuel Neuerék tizenhatosa előtt is, a sárga tengeralattjáró több ziccert hibázott, és még a kapufát is eltalálta. Mindezek ellenére az volt a realitás, hogy a bajorok elintézik Emeryéket a visszavágón.

Nem ijesztette meg a félelmetes hangulat a vendégeket, az első lövés Gerard Moreno nevéhez fűződött, aki 16 méterről célozta meg a jobb felsőt, Neuernek azonban nem kellett vetődnie, méterekkel szállt mellé a próbálkozás.

A Bayern is okozott kellemetlenségeket ellenfelük kapuja előtt, de lövésig egy esetben sem jutottak. Egy erősen középre lőtt labdát lábbal állított meg Geronimo Rulli, majd egy perccel később egy hosszú labdaátvételt vett magához a kapus.

Bár a játék állandósult a vendégek térfelén, a bajorok sokáig nem jutottak el kaput eltaláló lövésig. Pár kósza beadás, amikről centikkel maradtak le, és más nem. Nem lehetett ész nélkül támadni, az első mérkőzésen is kiderült, hogy a Villarreal nagyon is tud kontrázni.

A 29. percben végre Rullinak is dolga akadt, megvolt az első kapura tartó fejes, amit Leon Goretzka hajtott végre. Erő ugyan volt benne, de pont középre ment, ahol Rulli is állt.

Kevés lehetősége volt a vendégeknek, az igazán nagy ziccer viszont előttük adódott, a 41. percben Arnaut Danjuma lépett ki egy szép passzal, azonban a lövés lecsúszott a lábáról, és méterekkel ment mellé.

A hosszabbításban is a sárgák előtt akadt gólszerzési lehetőség, Gerard Moreno kisodródva lőtt kapura, az oldalháló állította meg a labdát.

Füttyszó mellett vonultak a játékosok az öltözőbe, a Bayern 135 perc alatt nem tudta bevenni Unai Emeryék kapuját.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

De a fordulás után ez már összejött, és mondhatjuk, hogy megérdemelték a hazaiak. Egyre többször bukkantak fel Rulli kapuja előtt, most már a lövésig is eljutottak, csak a pontossággal voltak gondok. Egészen az 52. percig, amikor Robert Lewandowski egy labdaszerzés után 16 méterről, laposan lőtte ki a bal alsót. A kapufa is vele volt, a gól miatt pedig a fél középpályássort lehetne hibáztatni, amiért egy egyszerű labdakihozatalt nem tudtak megcsinálni.

Gondolhattál a drukkerek, hogy akkor innentől sima lesz, de nem lett az. Támadásban maradt a München, Thomas Müller kétszer is hatalmas helyzetet hagyott ki, lábbal és fejjel is próbálkozott, de kaput egyszer sem talált.

A gól utáni 20-25 percben több találatot is jegyezhettek volna Comanék, de maradt az 1-0, amire végül ráfáztak. A kontrák megmaradtak a Villarreal játékában, és a 88. percben az egyre inkább kitámadó Bayern mellett három passzal jutottak el saját térfelüktől Manuel Neuer tizenhatosáig. A gólhelyzetbe kerülő Gerard Moreno a tutit választotta, a jobbján érkező Samu Chukwueze elé tálalt, aki aztán hanyagul lőtt a kapus szeme közé.

A szurkolók nem akartak a szemüknek hinni, a Villarreal kiegyenlített, a maradék pár percben pedig mindenki visszavonult, hogy a védekezésből vegye ki a részét. Sikerrel tették, a hármas sípszó azt jelentette, hogy a sárga tengeralattjáró másodszor jutott be a BL legjobb négy együttese közé.

Vélemények a mérkőzésről

Nagy vihart kavart a németek kiesése a Bajnokok Ligájából, dühös szurkolók százai fenyegették meg Julian Nagelsmannt, a fiatal szakvezető egyelőre a helyén kezeli a dolgokat, de talán ez egy kissé túlzás a fanatikusok részéről. A 34 esztendős mester a meccs után azt mondta, az odavágón ment el a párharc, ott játszottak rosszul, ami rányomta a bélyegét a visszavágóra:

„Akkor nem játszottunk jól, ma viszont nagyon. Taktikailag és intenzitásban ez volt az egyik legjobb meccsünk az elmúlt hónapokban. Az első félidőben nagy helyzete volt Musialának, a másodikban pedig Thomas Müller révén vezethettünk volna kettő nullára. Teljesen tiszta lehetőség volt, nem sok ilyen adódik. A Villarreal nagyon fegyelmezetten és mélyen védekezett, s amikor egyszer megtört, akkor nekünk nem volt meg a kellő szerkezetünk.”

Kollégája, a kupákban mindig nagyon taktikus Unai Emery higgadtan értékelt:

„Verhetetlen az, amit most érzek. Fontos célt értünk el. Hatalmas meccset játszottunk, azt hiszem, az első mérkőzésen elért eredményből lehetett arra következtetni, miként teljesítünk ma. Tökéletesen védekeztünk! A Juventus ellen a nyolcaddöntőben elért győzelmünk nagy önbizalmat adott nekünk, és a négy között is megpróbálunk olyan körülményeket kialakítani, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra. A Liverpool és a Benfica egyaránt nagyszerű együttes, bármelyik is legyen az ellenfelünk, kiváló párharc elé nézünk.”

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső