Bajnokok Ligája Esélyleső: A D Csoport – Inter

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 06.

Nos, a szombatból hétfő lett, de ez a két nap csúszás talán senkit nem vágott földhöz. A D csoporttal elérkezünk a sorozat feléhez, a jövő héten pedig végzünk is. Ebben a kvartettben egymásnak nagyon ismerős csapatok kaptak helyet, hiszen az Inter, a Real Madrid és a Shakhtar Donetsk tavaly is együtt vágott neki a küzdelemnek, csak akkor a negyedik együttes a Borussia Mönchengladbach együttese volt, most pedig a moldáv Sheriff Tiraspol.

Mindenkire sor kerül ma, először az olasz bajnokcsapat érkezik, az Internazionale.

Bajnokok Ligája – Rövid történelem

Alaposan bekezdett a milánói egyesület a Bajnokok Ligájában, hiszen első két szereplésükkor azonnal magasba is emelhették a trófeát. 1964-ben járunk, a kék-feketék már túl voltak az Everton – Monaco – Partizan – Borussia Dortmund négyesen, a döntőben pedig a Real Madrid volt az ellenfél. Ahogy az eddigi ellenfeleken, úgy a királyi gárdán is átrohantak az olaszok, 3-1-es győzelmük azt jelentette, hogy első évükben máris megnyerték a sorozatot. Sőt, itt még nem volt vége, mert rá egy évre szintén ők diadalmaskodtak, akkor a Dinamo Bukarestet, a Rangerst, a Liverpoolt és a döntőben a Benficát múlták felül.

Az 1965/66-os idényben is szépen meneteltek, de ott az elődöntőben a Real Madrid visszavágott a korábbi fináléért, majd a 66/67-es idényben az ezüstérmet szerezték meg, a skót Celtic győzte őket le 2-1-re.

Nem a Celtic elleni volt az utolsó elveszített döntőjük, 71/72-ben az Ajaxtól szenvedtek vereséget.

Az együttes később visszaesett, és nemhogy a győzelem volt nagy szó, hanem az, ha elindulhattak a sorozatban. Az ezredfordulóig ezt követően csak három alkalommal végeztek olyan helyen, hogy az BL kvalifikációt érjen.

Az Inter sokáig árnyéka volt önmagának, ám jött a Special One, vagyis José Mourinho, akinek taktikája ugyan nem volt szemet gyönyörködtető, totális célfutballt játszatott akkoriban a csapataival. Az Inter kispadjára 2018. június 2-án nevezték ki, átformálta a csapatot a saját képére, 2009/10-ben pedig Bajnokok Ligája győzelemig vezette őket.

A tavalyi év

Nagyon érdekesen alakult az Inter számára a tavalyi esztendő. Miközben a bajnokságban szárnyaltak, addig a Bajnokok Ligájában bukdácsoltak. Az utolsó fordulóra maradt a döntés egy nagyon kiegyenlített mezőnyben, és az olaszok annak ellenére voltak képtelenek legyőzni az ukrán Shakhtart, hogy kereken húsz kapura lövési kísérletük volt. A 0-0-s döntetlen azt eredményezte, hogy Antonio Conte együttese utolsó helyen végzett a csoportban, még csak az Európa-liga sem jelenthetett vigaszt a szurkolóknak.

A csoportkörig vezető út

Mint említettük, Conte irányítása alatt az együttes szárnyalt a Serie A-ban. Egy nagyon erős mezőnyben, erős ellenfelek tengerében kellett helyt állniuk, közben az egyeduralkodónak számító Juventus nem élete formájában játszott. A nerazzurri végül nagyon magabiztosan nyerte meg az olasz bajnokságot a városi rivális AC Milan előtt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Inter kerete

A nyáron nagy változások történtek a csapatnál. A kínai tulajdonos, Steven Zhang – vagyis Zhang Kangyang – és a csapat vezetőedzője, Antonio Conte összekülönböztek, hiszen a mester szerette volna még tovább erősíteni a keretet, míg Zhang a koronavírus okozta gazdasági visszaeséssel magyarázva inkább játékosokat szeretett volna eladni. A vita odáig fajult, hogy két nap múlva már nem Conte volt a vezetőedző.

Ennek hatására több játékos is jelezte, hogy nem marad az egyesületnél, az első távozó Achraf Hakimi volt, akit a Paris Saint-Germain vásárolt meg. Romelu Lukaku is kedvelte egykori edzőjét, így borítékolható volt, hogy egy jó ajánlat esetén nem lesz rest távozni. A Chelsea lett a célállomás, 115 millió euróért cserélt gazdát a belga játékos.

Közben megszületett az egyeszség az új vezetőedzővel, a Laziot évek óta irányító Simone Inzaghi ült le a kispadra.

Inzaghi nagyon ért ahhoz, hogy olcsó pénzért igazoljon jó játékosokat, a római klubnál gyakorlatilag rá volt erre kényszerítve. Az AS Romától megszerezték Edin Dzekot, aki papíron Lukakut kell, hogy pótolja, valamint kölcsönvették ötmillióért Joaquin Correát, aki Inzaghi egyik nagy kedvence volt a Lazionál.

Érkezett még Hakan Calhanoglu ingyenesen a városi rivális Milantól, valamint Matteo Darmian, Denzel Dumfries, Alex Cordaz és Zinho Vanheusden. Érdekesség, hogy a belga védőért fizették ki a legtöbb pénzt, majd kölcsön is adták a Genoához.

A teljes keret:

Kapusok: Samir Handanovic, Ionut Radu, Gabriel, Alex Cordaz

Védők: Milan Skriniar, Alessandro Bastoni, Stefan de Vrij, Andrea Ranocchia, Federico Dimarco, Matteo Darmian, Danilo D’Ambrosio, Denzel Dumfries

Középpályások: Marcelo Brozovic, Nicoló Barella, Roberto Gagliardini, Stefano Sensi, Matías Vecino, Arturo Vidal, Ivan Perisic, Christian Eriksen, Hakan Calhanoglu

Támadók: Joaquin Correa, Lautaro Martínez, Alexis Sánchez, Edin Dzeko, Martín Satriano

A kulcsember

Christian Eriksen ugyan még mindig az Inter keretéhez tartozik, ám a dán válogatott játékosa nem fog pályára lépni többet Olaszországban. Még ha úgy is dönt, hogy a profi futballal újra megpróbálkozik, akkor sem lehetséges ez. Az olaszoknál van egy szabály, miszerint nem kaphat játékengedélyt az, akinek korábban szívproblémái voltak. Az ő helyére érkezett Hakan Calhanoglu, aki már a Milanban is klasszis módon irányította a játékot. A török válogatott alapembere első mérkőzésén – a Genoa ellen – egy gólpasszt adott és maga is betalált. Mellette a középpályán Nicoló Barellára hárulhat nagy felelősség az idén, a védelemből pedig Alessandro Bastonit emelnénk ki.

A felfedezett

Ez lesz az első alkalom, hogy nem tudunk választani. Azért nem, mert az Inter keretében jóformán mindenki befutott már, az utánpótlásból pedig csak Martin Satriano került fel, aki Dzeko, Lautaro, Alexis és Correa mellett szinte semmit sem fog játszani. Ha még a kerethez tartozna, akkor Andrea Pinamontit mondanánk, de a fiatal csatárt erre az idényre kölcsönadták az Empolinak.

Zinho Vanheusdenben szintén sokat láthatott a vezetőség, ha képesek voltak tizenhat millió eurót kifizetni érte, de ő sem Milánóban készül. Csak úgy meg nem akarunk mondani valakit…

Várható szereplésük a BL-ben

Gyengült az Inter tavalyhoz képest, ez nem is vitás. Hiába tartjuk remek edzőnek Simone Inzaghit, a Conte-féle csapatnál jobb mostanság nem hisszük, hogy lesz Milánóban. Mindenesetre épp Conte volt az, aki a csoport utolsó helyére vezényelte a srácokat, szóval egy kis kettősség uralkodik bennünk.

A Real Madrid előreláthatóan meg fogja nyerni ezt a csoportot, Roberto De Zerbi legényei pedig már tavaly is borsot törtek az olaszok orra alá. És akkor még ott a Sheriff, akiről mindenki azt gondolja, hogy pofozógép lesz, de egy-két meglepetést tartogathatnak Traoréék. A csoportban a második helyre várjuk az Intert.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső