Bajnokok Ligája: Kellemes Meglepetés – Nyert a Ferencváros

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.

Szeretjük különválasztani a Bajnokok Ligájában vagy úgy en bloc a nemzetközi kupákban a magyar csapatokat. Ezért nem azt csináljuk, hogy összetömörítve, egyben, zanzásítva megkapjátok az összes BL-meccs összefoglalóját, a magyar csapatok előnyt élveznek, és azokról külön számolunk be.

Így van ez most is, a Ferencváros – Slavia Praha találkozóról fogunk írni, hogy pontosan mi történt, milyen eredménnyel zárult a találkozó, és egyáltalán hogy jutottunk el addig az eredményig.

Aki nem ismeri a végeredményt, annak egy kicsit spoilerezünk: Jó hírekkel tudunk szolgálni, szóval megéri elolvasni a cikket!

Ferencváros – Slavia Praha: 2-0

G.: Kachraba (ög), Haratin

Peter Stöger a Zalgiris elleni meccs után – amikor már tudta, hogy a Slavia Praha lesz az ellenfél – azt mondta, hogy most először játszanak majd úgy, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei. Ez elöljáróban valóban így volt, erős csapatnak látszott a Slavia, akik az elmúlt években megjárták a BL-t, az Európa-ligában a negyeddöntőig meneteltek, ahol az Arsenal tudta csak megállítani őket.

Ennek ellenére tippünkben abszolút kizártuk annak a lehetőségét, hogy a csehek tudnak nyerni. 2,5 gól alatti eredményre számítottunk, de álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ez úgy jön össze, hogy a Ferencváros kettőt lő, a Slavia meg nullát. Hát, valljuk be, ez minden szempontból így volt a legjobb nekik is meg nekünk is. A döntetlennel mellé lőttünk – szerencsére – de az 1X remek döntésnek bizonyult.

Peter Stöger és kollégája az alábbi tizenegyeket küldte a pályára:

Ferencváros:

Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Haratin – Tokmac, Zachariassen, Uzuni – R. Mmaee

Slavia Praha:

Kolar – Bah, Kacharaba, Zima, Dorley – Masopust, Sevcik, Holes, Stanciu, Plavsic – Kuchta

Nem tűnt verhetetlen csapatnak a Slavia, nagy sztárokat csak elvétve találunk ebben az együttesben, ám a csapategység sokszor felülír mindent.

A Fradinál a szokásosnak mondható kezdővel állt fel Stöger, újra Civic kezdett balhátvédként, Somália nem volt a keretben, Laidouni volt Haratin párja, az újak közül pedig Zachariassen és Ryan Mmaee kezdett, Loncar a padon ült, Cabraja meg a lelátón.

A zöld-fehér drukkerek elképesztő hangulatot teremtettek a Groupama Arénában, ők nagyon szeretnének ismét csoportkörbe jutni, és nem csak azért, mert tavaly zártkapus meccseken kellett a Fradinak szerepelni. Minden bizonnyal ők is ki akarják venni a részüket egy ilyen élményből, de az első a csapat, így űzték-hajtották kedvenceiket. És kicsit rá is ijesztettek a Slaviára.

Az első lövést a világoskék mezben játszó csehek adták le, a dán Alexander Bah lőtt az oldalhálóba.

A Fradi nem szorult be, kiegyenlített játék folyt a pályán, néhol az egyik, néhol a másik csapat jutott el a tizenhatosig, de sem Kolar, sem pedig Dibusz Dénes nem mutatott be bravúrt.

A 21. percben védett először a magyar kapus, Nicolae Stanciu szabadrúgása csemege volt számára.

Kezdett viszont a prágai együttes a Fradi fejére nőni, egyre többször kellett a védőknek vagy Dibusznak tisztázni, szerelni. A 29. percben ismét Stanciu tette próbára a Fradi kapusát, ezúttal nem egy csemegét kellett magához szorítani, bizony ez egy életerős, komoly helyzet volt, de Dibusz állta a sarat.

Később kicsit kijött a szorításból a hazai csapat, és Tokmac Nguen előtt ott volt az ordító helyzet, ám a norvég meglepődött, rosszul is találta el a labdát, maradt a 0-0.

Ki tudja, mi történt volna a mérkőzésen, ha nincs egy elképesztő öngól a lefújás előtt. Taras Kacharaba fülelt le egy hosszú indítást, majd hazaadta Ondrej Kolarnak, aki előtt a labda megpattant egy göröngyön, így a lába mellett/felett bebukfencezett a hálóba. Hasonlított a szitu Pedri öngóljához, amit a Spanyolország – Horvátország mérkőzésen szerzett a Barcelona középpályása.

Csak Székely Dávid kommentátort tudjuk idézni: „Köszönjük szépen!”

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jött a szünet, ideje volt rendezni a sorokat, mert bár a zöld-fehérek jól védekeztek, vezettek is, azért ez nem jelentette azt, hogy megvan a meccs. Ennek szellemében támadólag léptek fel a második játékrészben, és a 49. percben Myrto Uzuni összehozott egy tizenegyest. Ez nem Kacharaba meccse volt, az öngól után most ő rúgta fel az albánt.

Igor Haratin állt a labda mögé, a jobb alsóba gurított, kevés kellett Kolar bravúrjához, de végül 2-0-ra módosult az állás.

Az 52. percben kis túlzással eldőlhetett volna a továbbjutás, Tokmac ugyanis egy az egyben állt szemben Kolar kapussal, ám a tavaly csúnya sérülést elszenvedő hálóőr – ezért volt a fején a védősapka – lábbal hárított.

Uzuniék ezt követően a biztos védekezésre törekedtek, egy kis kontrával megspékelve, egyre komolyabb erőfeszítéseket tett a Slavia a szépítésért.

Legközelebb akkor jártak, amikor egy távoli lövés Eldar Civic testéről a jobboldali kapufát találta el, valamint Dibusznak is volt még egy hatalmas védése – bár azt szerintünk les miatt nem adták volna meg, ha bemegy…

Gil Manzano játékvezető 93 és fél perc játék után hármat fújt a sípjába, a Fradi hatalmas győzelmet aratott. Azonban, aki azt gondolja, hogy a Fradi a play off körben van, az nagyon téved. A Slavia megmutatta, hogy mire számíthatnak Blazicék a visszavágón. 90 percnyi kőkemény támadásra.

A nyilatkozatok

Velünk ért egyet Peter Stöger is – vagyis mi értünk vele egyet -, ez a meccs még nem lefutott. Az osztrák természetesen elégedett volt az eredménnyel, játékosaival, valamint kiemelte a szurkolók szerepét is:

Kőkemény mérkőzést játszottunk egy elképesztően erős ellenfél ellen. Technikailag és fizikailag is nagyszerűek voltak ma a srácok. Remek munkát végeztünk, de még csak a párharc egyik felén vagyunk túl, a jövő héten is jól kell játszanunk.

A hangulat hihetetlen volt, szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Nagyon fontos ez a fiúknak, hatalmas lökést tud adni számukra.

A szurkolókat az ellenfél trénere, Jindrich Trpisovsky is a Fradi drukkereit méltatta:

Ilyen akusztikával én még egyetlen stadionban sem találkoztam az európai kupasorozatokban. Öt-hat méterre egymástól a játékosok már nem hallották egymást, pedig hátul a kommunikáció a legfontosabb. Így hát jött az a gól, ami mindent megváltoztatott. A Ferencvárosnak nagyon sokat segített az otthoni környezet.

Itt azért megjegyeznénk, hogy zártkapus mérkőzésen is ott lett volna A Göröngy, szóval itt nem osztott vagy szorzott az, hogy a játékosok nem tudtak kommunikálni egymással. Kacharaba a lehető legjobb döntést hozta, amikor az őt támadó fradista elől hazaadta a labdát. Peches volt, ennyi a sztori…

A mérkőzésről is ejtett pár szót aztán a mester:

Jól kezdtük a mérkőzést, beleadtunk apait-anyait, ahogy az természetesen a kötelességünk is. A Ferencvárosnak szinte helyzetei sem voltak az első félidőben. Azonban a kulcspillanatok nem úgy jöttek ki, ahogy azt szerettük volna. Nem használtuk ki a helyzeteinket, viszont az ellenfél jól élt a hibáinkkal. Peches meccsünk volt, ez a futballban előfordul, nagyon sajnáljuk.

Egy olyan meccset hoztunk, amit pár évvel ezelőtt a Fradi nem tudott volna megnyerni, azonban a rutin, a rutinos és jó játékosok átlendítették a holtponton a csapatot, és igen, a szerencse is mellettük állt. Álljon csak ott nyugodtan, elfér.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső