Tokió 2020: Érmek, Érmek és Érmek – Napi Összefoglaló

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.

Eltelt egy újabb nap, már csak három van vissza a tokiói olimpiából, amely furcsán kezdődött, furcsák is a körülmények, rendkívül szigorúak a szabályok, ám mégis sok magyarnak a kedvence lesz, mert itt vett részt először az ötkarikás játékokon, vagy itt sikerült beteljesíteni az álmát és pontszerző helyen végzett, esetleg érmet is nyert.

Ma is nyertünk pár érmet, a vízen ennek a nemzetnek a lányai és fiai csodát művelnek napról napra.

Vágjunk is bele a magyar vonatkozású versenyszámok összefoglalójába.

Nyílt vízi úszás

A programajánló keretein belül említettük, hogy a 2019-es 5 km-es nyílt vízi úszás világbajnoka Rasovszky Kristóf előtt ott a jó példa, Olasz Anna egy nappal korábban fantasztikus versenyzéssel megszerezte a negyedik helyet, és a bronz sem volt távol. Kristóf példaként tekintett társára, és a 10 km-es távot a második legjobb idővel úszta meg, egy ezüstéremmel gazdagodott ő, és Magyarország is.

Rasovszky végig az élen haladva üldözte, sokszor meg is előzte a végül győztesként célba érő Florian Wellbrockot, de izgulni is kellett a magyar fiú éremszerzése miatt, mert a hatodik körben Rasovszky visszacsúszott a negyedik helyre, ám a frissítést követően ismét felzárkózott, sőt a második helyre lépett elő.

Az az utolsó kilométeren már látszott, hogy Wellbrock behozhatatlan előnyre tett szert, az olasz Paltrinieri pedig iszonyatos hajrába kezdett, hogy övé legyen a második hely. 250 méterrel a vége előtt előzni próbált, ám ezt észlelve Kristóf tempót váltott, és féken tudta tartani az olasz riválisát. Paltrinieri ráadásul kicsit elkészült az erejével, így Rasovszky Kristóf szerezte az újabb ezüstérmet Tokióban.

Nyilatkozatában elmesélt egy vicces sztorit:

A vívókhoz, Siklósi Gergely párbajtőröző helyére költöztem be az olimpiai faluba, és Szilágyi Áron azt mondta, az egy érmes apartman, úgyhogy legalább egy ezüsttel be kell szállnom nekem is. Igaza lett. Áron, itt az ezüstérem!

Kajak-kenu

Jöttek az újabb elődöntők, valamint a döntők is, és versenyzőink ismét kitettek magukért.

Kezdjük a legfényesebben csillogó éremmel, amelyet Tótka Sándor szerzett a sprintfutamban, 200 méteren. Remekül kapta el a rajtot, és végig kiegyensúlyozottan haladt. 43 csapás itt, 43 ott, ahogy ő mondta, és a végén úgy tűnt, ha nem is sokkal, de az övé az arany. Célfotó kellett a dobogósok megállapításához, annyira szoros volt a mezőny, hogy még arra is volt esély, hogy Csizmadia Kolos is érmet szerez, ám sajnos ő a negyedik helyen ért célba, Tótka pedig az elsőn.

A harmadik érmünket pedig Csipes Tamara szerezte, 500 méteren ért célba másodikként, Kozák Danuta pedig a negyedik, pontszerző helyen végzett.

Balla Virág és Takács Kincső a C-1 200 m-es számában a 6., illetve a 8. helyen végzett, a B-döntőben Balla nyert, Takács pedig a hatodik helyen suhant be, így összesítésben előbbi a kilencedik, utóbbi a tizennegyedik helyet szerezte meg.

Végül a K-2 1000 méteréről teszünk említést, ahol a Béke Kornél – Varga Ádám, valamint a Nádas Bence – Kopasz Bálint kettős versenyzett. Kopaszék összetettben a negyedik helyet kaparintották meg, míg Vargáék a B-döntő negyedik helyén végeztek, azaz a 12.-ek lettek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atlétika

Véget ért az olimpia Krizsán Xénia hétpróbázónk számára, aki a tegnapi gyengébben sikerült nap után rengeteget tudott javítani helyezésén. A távolugrás még nem jól sikerült (Krizsán a 20. helyen végzett), ám gerelyhajításban az ötödik lett, a 800 m-es síkfutást pedig 2:07.64-es idővel megnyerte, így összetettben a 13. helyen végzett.

Eleinte érmet reméltek sokan Krizsántól, ám azt már az első napon ő is belátta, hogy a realitás az, ha a legjobb nyolcban végez. Sajnos az sem sikerült, ám az, hogy sokat előre tudott lépni mindenképpen megsüvegelendő!

Vízilabda

Egy szomorú hírrel fejezzük be a mai összefoglalót. Pólós hölgyeink kevéssel egy óra előtt ugrottak vízbe, hogy Spanyolország legjobbjaival küzdjenek meg az olimpiai döntőbe kerülésért.

Azt a mieink már a mérkőzés előtt tudták, hogy az ellenfél a szuperfavorit amerikai csapat lesz, de előbb még az ibériai lányokon kellett valahogy túljutni.

Sajnos beragadtak a lányok, Bíró Attila együttese az első negyed után kétgólos hátrányban volt, a második negyedben pedig három gólt lőttek a spanyolok, kettőt a magyarok.

Támadásban semmi sem akart sikerülni, úgy tűnt, Parkes Rebeccáék saját magukat verik meg a rengeteg kihagyott lehetőséggel. A harmadik negyednek úgy lett vége, hogy négy góllal vezettek a spanyolok, így óriásit kellett hajrázni ahhoz, hogy egyenlítsenek a mieink.

Ez sajnos nem sikerült, hiába nyertük a negyedet 2-0-ra, a döntőbe a spanyol válogatott jutott, a vége 8-6 lett.

Ebben a vereségben az a legbosszantóbb, hogy a spanyolok is rossz napot fogtak ki. De jobbat, mint a mieink…

A bronzéremért fognak majd játszani Gurisatti Grétáék, ahol az ellenfelük az Orosz csapat lesz.

Holnap ismét jelentkezünk természetesen napi programmal, valamint összefoglalóval is!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső