Bajnokok Ligája Összefoglaló: 3. forduló – Szerda – I. rész

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.

Szeretnénk gyorsan haladni az összefoglalókkal, hiszen ma még a tippeket is közzé kell tenni, nincs megállás a Bajnokok Ligájában, és ahogy eddig, úgy most is minden mérkőzésről szeretnénk beszélni.

Szóval menjünk tovább, és folytassuk a szerdai nappal!

Salzburg – Dinamo Zagreb: 1-0

G.: Okafor

Egyetlen tippünk volt erre a találkozóra, mégpedig az, hogy két és félnél kevesebb gól születik a találkozón. Tekintve, hogy a Salzburg még veretlen volt, és a csoportelsőségre hajtott, így számíthattunk egy védekezőbb, egyben taktikusabb futballra részükről. Ez meg is történt.

A hetedik percben láthattuk az első lövést, valamint az első védést. Josip Misic gondolta úgy, hogy elég a tili-tolizásból, miután jó 22 méterre a kaputól megkapta a labdát, jobbal a jobb felsőt vette célba. Köhn kapusra szükség volt, beakadt volna a játékszer a hálóba, de a portás szögletre mentette a szituációt.

Bár a fogadásunknak jól jött a kevés helyzet, a meccsnek nem, a színvonal elég alacsony volt. Az első félidő inkább a küzdésről szólt, volt összesen három kaput eltaláló lövés, de Misicé volt az egyedüli, amit meg lehetett említeni.

Úgyhogy át is ugrunk a második félidőre, annak is a 23. percére, amikor egy támadás végén tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Seiwald a kezdőkörhöz közel ívelt a tizenhatoson belülre, a labdára lecsapott Noah Okafor és Sadegh Moharrami. Utóbbi ért oda, fejjel tisztázott is, csak közben földre vitte a Salzburg legeredményesebb játékosát, a játékvezető pedig gondolkodás nélkül mutatott a mészkörre tizenegy méterre a kaputól. A sértett állt a labda mögé, és higgadtan gurított a bal alsó sarokba.

A Dinamo Zagreb ezután felpörgött, és bár sok helyzetük nem volt, elegendő lett volna a fordításhoz. A 81. percben egy védelmi hibát kihasználva törhetett kapura Josip Drmic, aki csereként állt be, de nem tudott túljárni Philipp Köhn eszén, maradt az 1-0.

Egészen a 94. percig, amikor már tényleg mindent egy lapra feltéve támadott a horvát együttes, Jaissle csapata pedig a lefújást várta. Egy baloldali beadás ismét Drmicet találta meg, aki ezúttal fejjel próbálkozott, és a próbálkozást siker koronázta, Köhn lemaradt, és a labda a hálóban kötött ki.

Csakhogy a támadó találatát les miatt nem adták meg, hatalmas megkönnyebbülés volt ez a szurkolók számára, még én is hallottam, ahogy legördült egy hatalmas kő a drukkerek szívéről.

A Salzburg félidőnél vezeti a tabellát, amire kevesen gondoltak volna a kezdéskor.

Chelsea – AC Milan: 3-0

G.: Fofana, Aubameyang, James

Hosszú sérültlistával érkezett Londonba az AC Milan, a Chelsea pedig az utolsó helyről, nyeretlenül várta a mérkőzést, számíthattunk rá, hogy minden követ meg fognak majd mozgatni a siker érdekében, és a piros-feketék tartalékos összeállításban jóval esélytelenebbek a pontszerzésre. Emiatt fogadtunk az angolokra, ami helyes döntésnek bizonyult.

Bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy Stefano Pioli mester számára mindössze 15 mezőnyjátékos áll majd rendelkezésére, kicsit jobb volt a helyzet, a padon ott ültek fiatalok is… De a tény ettől még tény maradt: Több kulcsjátékosa hiányzott a rossonerinek, akik úgy kaptak ki, hogy a jó eredmény elérésére esélyük sem volt.

Bekezdett a hazai csapat, Mason Mount már öt perc elteltével megtornáztatta a Mike Maignant helyettesítő Tatarusanu kapust, 18 méterre a kaputól csavart a bal alsó felé, a román azonban odaért.

A 22. percben újabb hazai helyzet maradt ki, ezúttal egy jobboldali szögletet Thiago Silva fejelhetett kapura, Tatarusanu megint ott volt, és védett. Három perccel ezután viszont nem tudta hárítani Wesley Fofana közeli lövését. Nem lehet hibáztatni érte, a Silva fejese utáni szögletnél megint bemutatott egy nagy védést, de az ötösre kipattanó labdát a vendégek nem tudták tisztázni. A hatalmas kavarodás végén az ott ólálkodó védő okosan gurított a kapuba. Nem sokkal később amúgy a gólszerzőt le kellett cserélni sérülés miatt.

A 33. percben ismét rezgett a háló, Aubameyang pörgetése után Mason Mount emelte át éles szögből Tatarusanut, de nem örülhetett a gólja után, mert egyből észrevette, hogy az asszisztens zászlaja a magasban van.

Sokat elárul a meccsről, és a vendégek teljesítményéről, hogy 45 perc alatt egyszer találták el a kaput. A hosszabbításban Rafael Leao tört be a tizenhatoson belülre, passza után Charles De Ketelaere gurítását ütötte ki Kepa, majd az ismétlést Rade Krunic öt méterről fölé vágta.

A londoni együttes második gólja a második félidő elején született, és kellett hozzá Fikayo Tomori, a Chelsea egykori játékosa is. Az egyébként stabil védő egy jobboldali beadásnál rúgott lyukat, így a labda gond nélkül találta meg Pierre-Emerick Aubameyangot. A gaboni négy méterre állt a kaputól, és nem okozott gondot a hálóba lőnie.

Öt perccel később Graham Potter együttese eldöntötte a három pont sorsát, Raheem Sterling passzát Reece James vágta be a bal felsőbe, esélyt sem hagyva a Milan kapusának.

A második játékrész sok lehetőséget nem tartogatott, a Chelsea a lehetőségei kétharmadát gólra váltotta, a Milan pedig a kaput sem találta el. Megérdemelt hazai siker született.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

RB Leipzig – Celtic: 3-1

G.: A. Silva (2), Nkunku ill. Jota

Tekintve, hogy a Lipcse pont nélkül, borzasztó eredményekkel a háta mögött fogadta a Celticet, más eredmény nem volt elfogadható, mint a győzelem. Marco Rose érkezése óta valamennyire felpörgött az együttes, de látható volt, hogy akadnak még hibák, amiket orvosolni kellett. Mi viszont bíztunk a hazai együttesben, és ez jó döntés volt.

Egy cserével indult a mérkőzés, a 13. percben Gulácsi Péter egy passzt követően a lábához kapott, elesett, és csak hordágyon tudta elhagyni a pályát. Azóta kiderült, a magyar válogatott kapusának lábában elszakadt az elülső keresztszalag, és hosszú kihagyás vár rá. Jobbulást, Gula!

Négy perccel később Christopher Nkunku révén megszerezte a vezetést a Leipzig, de a francia támadó öröme – akit télen állítólag a Chelsea meg fog vásárolni – korai volt, lesen tartózkodott, amikor a labdát kapta, így hiába volt okos és szép a mozdulata (átemelte a kifutó Hartot 15 méterre a kaputól), a gólt nem adták meg.

De ami késik, nem múlik, tíz perccel a meg nem adott találatot követően a csatár szabályos gólt szerzett: André Silva estében ugratta ki Nkunkut, aki lefutotta a védőjét, elhúzta a labdát Hart mellett, és még azelőtt gurított a kapuba, hogy a becsúszó védő ezt megakadályozhatta volna.

Kitérnék egy pillanatra André Silvára, akiről azt mondtam, kevés lehetőséget kap mostanában, és Werner érkezése óta kicsit megfeledkeztek róla. A luzitán játékos most a kezdőben kapott lehetőséget, és nagyszerű játékkal jelezte a mesternek, hogy jó döntést hozott. És nem csak a gólpassz miatt.

Az első játékrészben több érdekes lehetőség már nem volt, a szünet után viszont azonnal jött egy gól. A Leipzig játékosai még az öltözőben jártak, amikor Furuhashi Kyogo és Jota törtek kapura. A japánra ketten is figyeltek, a portugálra viszont senki, így gond nélkül guríthatott Blaswich kapujába.

A 64. percben Szoboszlai Dominik gondolt egyet, és 20 méterről a bal alsóba bombázott, ám a norvég játékvezető másodszor is elvette a hazaiak egy gólját, ezúttal azért, mert André Silva lesen volt, és mozgásával takarta a kilátást Hart előtt.

Az eset nem törte meg Rose legényeit, egy rossz passzt követően Szoboszlai labdát szerzett, egyből megjátszotta André Silvát, aki a kapufa segítségével értékesítette a lehetőséget.

A hajrára is maradt egy gól a Lipcsében, ezúttal Mohamed Simakan adta a gólpasszt, jobboldali beadását szintén André Silva tessékelte a kapuba, ezúttal fejjel.

Jobban játszott Marco Rose legénysége, és visszakapaszkodtak a többiek közé.

Real Madrid – Shakhtar Donetsk: 2-1

G.: Rodrygo, Vinicius Jr. ill. Zubkov

Meglepően jól szerepel a Shakhtar Donetsk a BL-ben, de arra azért nem számítottunk, hogy pontot tudnak szerezni a Real Madrid ellen. A szoros meccsre viszont igen, ezért is tippeltünk arra, hogy mindkét csapat gólt fog majd szerezni.

Jó félórán keresztül megkérdőjeleztük saját magunkat, ugyanis a madridiak elképesztően jól játszottak, a Shakhtar sokszor csak kereste a labdát. Kétszer meg is találták, a kapujukban volt.

A 13. percben talált be először a hazai csapat, Tchouaméni passzával Rodrygo fordult kapura, majd egy sikertelen passzt követően – a labda elakadt egy vendégjátékosban – estében, 16 méterről a bal alsóba tekert.

A 27. percben Rodrygo kiosztott egy gólpasszt is, a három támadó mérnöki pontossággal passzolta ki az ukrán védőket, a végén Vinicius Jr. állt szemben Trubinnal, és ellőtte mellette a labdát.

A 34. percben újra gólhelyzetbe került a brazil játékos, Benzemától kapott nagyszerű indítást, de ezúttal Trubin lábában elakadt a próbálkozás.

Karim Benzema az idei szezonban elég peches, a sérülése miatt ki is kellett hagynia, nemrég tizenegyest is hibázott, és valahogy a kapu előtt sem olyan hatékony, mint volt tavaly. A 36. percben közelről szerezhetett volna gólt, de a lövés elakadt Trubin testében.

Minden adott volt egy gólzáporos hazai győzelemhez, de a Shakhtar Donetsk a semmiből szépített. Még mindig az első félidőben jártunk, a 40. percben, amikor Mykhaylichenko baloldali beadását Oleksandr Zubkov, a Ferencváros korábbi játékosa akrobatikus mozdulattal lőtt be. Szép gól volt, viszont nem volt benne a meccsben, a vendégek először jutottak el Lunin kapujáig. Az ukrán játékos pont honfitársai ellen debütálhatott a BL-ben, miután Thibaut Courtois megsérült.

Többször nem jutottak már el a Real Madrid kapujáig, a második félidőben is a hazaiak uralták a meccset, és legalább négy gólt rúghattak volna. Betalálhatott volna Rodrygo, Fede Valverde, Karim Benzema és Marco Asensio is, de vagy Trubin védett, vagy a kapufa.

A győzelem megérdemelt, a statisztikát látva azon töprenghettünk, hogyhogy csak kettőt rúgtak…

Nemsokára a maradék négy mérkőzés következik!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső