Bajnokok Ligája Összefoglaló: 4. forduló – Kedd – I. rész

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 15.

A két rangadón kívül azt is ígértük még, hogy szombaton olvashatjátok a Bajnokok Ligája eheti mérkőzéseinek összefoglalóját. Ezt az ígéretünket is szerettük volna betartani. Szívesen mondanám, hogy a tippjeink szempontjából ez is olyan jó hét volt, mint a múltkori. De az nem lenne igaz. Ezúttal több volt a meglepetés, így nem tudtunk olyan sikereket elérni, mint a harmadik fordulóban.

Javításra mindig lesz lehetőség, az ötödik fordulóban majd jobban fog sikerülni! Most jöjjenek a meccsek, úgy, ahogy megszokhattátok, négy cikkben, először a keddi, majd aztán a szerdai találkozók.

AC Milan – Chelesa: 0-2

G.: Jorginho, Aubameyang

A múltheti meccsnél jobb teljesítményre számítottunk a Milantól, amely ezúttal hazai pályán próbálta meg legyőzni a Chelsea együttesét. Az első meccset 3-0-ra bukták el, a továbbjutás szempontjából fontos volt ez a meccs. Ezért is gondoltunk egy jobb támadójátékra az olaszok részéről, amit… nem kaptunk meg. Nem rúgott mindkét csapat gólt, de mentségünkre szóljon, hogy Stefano Pioli taktikája már az első félidő közepén dugába dőlt.

Nem vagyok játékvezető, azt előre leszögezném, azonban a 18. percben történtekről nekem is megvan a véleményem. Mégpedig az, hogy a játékvezető hibázott. Mason Mountot ugratták ki, aki így kapura törhetett, az őt üldöző Fikayo Tomori előbb bal, majd jobb kézzel is akadályozta, rángatta őt. Az, hogy a szituációból tizenegyes született, nem lep meg. Az, hogy azonnali piros lappal leküldték, már annál inkább. Értetlenkedett is a védő meg a társak is, Jorginho viszont nem foglalkozott a panaszokkal, hanem bevágta a tizenegyest.

Mint mondtam, Piolinak teljesen át kellett szabnia a taktikát, de egy kicsit későn kapcsolt a mester… Egészen pontosan a 37. percben küldte be Sergino Destet Brahim Diaz helyére, amikor már 0-2 volt az állás. A 34. percben ugyanis Pierre-Emerick Aubameyang is gólt rúgott, ő Mounttól kapott szép passzt, majd Sterlinget megelőzve laposan lőtt Tatarusanu kapujába.

A két angol gól között a Milannak egy nagy lehetősége volt, Olivier Giroud üresen kapott labdát a tizenhatoson belül, de a fejjel erős támadónak sikerült kihagyni a ziccert.

A második félidő nagy küzdelmet nem hozott, a Milan nem tudott támadásokat építeni, a Chelsea pedig többször betalálni. Conor Gallaghernek, valamint Aubának volt meg a lehetősége, hogy még magabiztosabbá tegyék a vendégek sikerét, de az egyiknél az oldalháló, a másiknál a Milan kapusa szólt közbe. Így sem panaszkodhat Graham Potter, két meccsen hat pontot szereztek a csoport egyik legerősebbjétől, és a Chelsea az első helyre ugrott.

Dinamo Zagreb – Salzburg: 1-1

G.: Ljubicic ill. Seiwald

A csoport másik mérkőzésén a Dinamo Zagreb és a Salzburg csapott össze egymással. A múltheti találkozójukból kiindulva számítottunk rá, hogy a horvátoknak ezúttal jobban fog menni, és akár pontot is szerezhetnek. Ezért fogadtunk a döntetlen eredményre.

A tizenegyedik percben született meg a meccs első találata, melyet a vendégek szereztek. A Dinamo támadott, de egy rossz passz következtében a szürkemezes Salzburg kontrázhatott. Benjamin Sesko iramodott meg a kapu felé, de belebonyolódott a cseleibe, és a védők szerelni tudtak. Azonban Nicolas Seiwald kaparintotta meg a játékszert, a tizenhatoson belülre érve laposan lőtt, Dominik Livakovic pedig csak beleérni tudott a lövésbe.

Hosszú ideig ezután nem történt semmi, a 40. percben sikerült a hazaiaknak egyenlíteni, a két gól között viszont semmiről nem tudunk beszámolni. A gól egy szöglet után született, amelynél a salzburgi védők röviden szabadítottak fel, ráadásul középre. Ott állt Robert Ljubicic, aki kapásból bombázott a jobb alsóba. Szerencséje is volt az egyébként a Rapid Wientől vásárolt balbekknek, mert egy játékos lábán irányt változtatott a lövése. Ez zavarta meg Köhnt.

A félidő végén még Luka Ivanusec fejelhetett volna gólt, ám a támadó középpályás feje nem annyira pontos, mint a lába.

A második félidőben továbbra is a Zágráb támadott, az 53. percben megint Ivanusec került helyzetbe, ezúttal lábbal próbálkozott, centikkel tévedett.

A 74. percben ébredezni látszott a Salzburg, és egy kontra végén Luka Sucic lőtt 16 méterről hatalmas, nagy erejű felsőkapufát.

Kapufa jutott a túloldalra is, a 91. percben 18 méterről jutott szabadrúgáshoz a horvát együttes, Petar Bockaj futott neki a labdának, lövése ugyanúgy a felsőlécről vágódott a kapu mögé.

Maradt az 1-1, ami nekünk jó, a csapatoknak viszont nem annyira.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Celtic – RB Leipzig: 0-2

G.: Werner, Forsberg

Nagyon gyengén kezdte mindkét csapat a BL-t, a Lipcse az első meccs után edzőt is cserélt. Az sem segített először – az ellenfél a Real Madrid volt -, de a Celtic ellen már tudtak javítani. Most jött a visszavágó a Celtic Parkban, mi azt mondtuk, ezen mérkőzést is a németek fogják megnyerni. Így is lett. Gulácsi Péter térdműtétje után lábadozik, viszont a másik két magyar, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik a kezdőcsapat tagjai voltak.

A skótok már a Real Madrid ellen is nagyon bekezdtek, és ezt a taktikát választották most is. Már egy perc után helyzetbe került a csapat egyik japánja, Maida Daizen, csúsztatott fejese a kapu fölött hagyta el a pályát.

A 25. percben újabb helyzetet láthatott a hazai közönség, Sead Haksabanovic éles szögből leadott lövésénél Blaswichnek kellett hárítania.

Egy perccel később egy komikus jelenet következett, a Celtic 3 másodpercen belül kétszer találta el a kapufát, egyszer Matthew O’Riley, aztán Greg Taylor. Megúszta a vendégcsapat, de a Celtic egyre közelebb volt a gólhoz.

Ange Postecoglu nehezen bírta a kispadon, látva, hogy a csapata mennyi és milyen lehetőséget puskázott el, a 29. percben Furuhashi Kyogo is könnyen gólt szerezhetett volna, senkitől sem zavartatva fejelhetett 10 méterről, de nem találta el a kaput.

A Leipzignek mindössze egyetlen gólszerzési lehetősége volt az első félidőben, Szoboszlai labdaszerzését követően Christopher Nkunku fordult kapura, lapos kísérletét Hart védte.

A második félidőben ugyanaz történt, mint a Real Madrid ellen. A Celtic jól kezdett, majd visszaesett, és a hajrában a vendégek betaláltak. A 75. percben jártunk, amikor Timo Werner vezetéshez juttatta az együttesét, André Silva beadására érkezett jó ütemben a Chelsea-t elhagyó támadó, és szépen fejelt a kapu bal oldalába.

Percekkel később Emil Forsberg is betalált, Werner itt is főszereplő volt, tőle kapta a svéd a gólpasszt.

A két találat között Giakoumakis révén a hazaiak egyenlíthettek volna, de a görög csatár öt méterről fejelt mellé.

Az már eldőlt, hogy a Celtic csoportelső nem lesz, a továbbjutásra minimális az esélyük, a Lipcse és a Shakhtar Donetsk fog versenyezni a második helyért minden bizonnyal.

Shakhtar Donetsk – Real Madrid: 1-1

G.: Zubkov ill. Rüdiger

Az első mérkőzésen a Real kapujához szögezte az ukrán csapatot, azonban csak két gólt tudtak rúgni nekik. A védelem nem volt túl stabil, gondoltuk, hogy a visszavágón is gólt szerez majd mindkét csapat. Nagyon kellett izgulni, de összejött.

A holnapi El Clasicora tekintettel Carlo Ancelotti egy kicsit tartalékosabb csapatot küldött a pályára, ott volt Lucas Vazquez, Nacho, valamint Eden Hazard is a kezdőben.

Ezúttal nem jöttek a gólok, helyzetből is sokkal kevesebb volt. Karim Benzema járt közel a gólhoz kétszer is, előbb a 17., majd a 36. percben került szembe Anatolii Trubinnal, aki már a múlt héten is kivédte a madridiak szemét. Ezúttal is hárítani tudta az Aranylabda legfőbb várományosának mindkét próbálkozását.

Fél perccel később Rodrygo is próbálkozhatott, de Trubin ezt is szögletre mentette. A félidő végére aktívabbá vált a meccs – a spanyol csapat jóvoltából, és Fede Valverde lövésénél megint a hazaiak kapusának kellett nyújtóznia, jó kis bomba volt közel 25 méterről…

A Shakhtar az első félidőben semmit nem mutatott, de a szünetről visszatérve a madridiak fejben még az öltözőben jártak, így 34 másodperc alatt betaláltak Oleksandr Zubkov révén. Megint Mykhaylichenkotól kapott jó labdát a volt ferencvárosi, de most fejjel vette be honfitársa, Andrey Lunin kapuját.

A Madrid elkezdett még nagyobb elánnal támadni, így a hátsó alakzat felbomlott. Ezt kihasználva Lassina Traoré majdnem meglőtte a második gólt, de előbb Lunin csente le a lábáról a labdát, majd a mégis nála maradó játékszert a felsőlécre lőtte.

Innentől áttevődött a játék az ellenfél térfelére, a hajrában Toni Kroos lövése ment nem sokkal mellé, majd a pályára lépő Vinicius Jr. öt méterről fejelt fölé, a hosszabbításban a felhúzódó Tony Rüdiger fejese szállt nem sokkal mellé. A nyáron érkező védő szándékosan játszott centert, és ez kifizetődőnek bizonyult. A 95. percben az utolsó támadását vezette a Real, megint Rüdigert keresték, aki ezúttal is fejelni tudott, de most a kapuba. A kilépő Trubin egyébként úgy eltalálta a csatárt, hogy arcából ömlött a vér, később össze is kellett varrni.

A Real megérdemelten mentett pontot, de az sem lett volna igazságtalan, ha a hazaiak megnyerték volna a mérkőzést.

Nemsokára érkezik a második rész.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső