Bajnokok Ligája Összefoglaló: 4. forduló – Kedd – II. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 15.

Itt is vagyunk, lássuk, milyen meccsek voltak még a keddi játéknapon.

Borussia Dortmund – Sevilla: 1-1

G.: Bellingham ill. Nianzou

Edzőváltás után érkezett Németországba a Sevilla együttese. Állítólag már a Dortmund elleni első meccs előtt eldőlt Julen Lopetegui sorsa, de a 4-1-es vereség nem segített rajta. Jorge Sampaoli második meccsén ült a kispadon, és bár győzni nem tudtak, legalább nem kaptak ki. Meggyőződésünk volt, hogy Sampaoli ennyi idő alatt nem tudja jól összeszedni a védelmet, így két és fél gól feletti eredményre gondoltunk. Tévesen.

A 12. percben két nagy öreg, Jesús Navas és Ivan Rakitic hozták össze a meccs legelső helyzetét, előbbi adott be, utóbbi lőtt, de fölé.

Maradtak támadásban a vendégek, és a 17. percben meg is szerezték a vezetést. Ivan Rakitic végzett el szabadrúgást, a beívelt labdára Tanguy Nianzou emelkedett, és a jobb alsó sarokba fejelt.

A 34. percig a Dortmund nem került helyzetbe, ekkor azonban egy jobbról érkező beadást Jude Belligham szerencsésen juttatott kapuba, a lövés megpattant Nianzoun, Bono eldőlt, így nem volt lehetősége védeni.

A második félidő már jóval szerényebb volt a játék minőségében, valamint a helyzetek számában is. A Dortmund sem tudta mattolni a spanyolokat, és fordítva sem. Bár az Iscot váltó Erik Lamela becserélése után pár perccel gólt szerezhetett volna, ez volt a második játékrész egyetlen helyzete. Egy szöglet után lefelejt labdát három méterről nem tudott átjuttatni Gregor Kobelen. Maradt az 1-1. A Sevilla maximum a harmadik helyben bízhat, melyhez szükségük lesz arra, hogy legyőzzék a Koppenhága csapatát.

FC Köbenhavn – Manchester City: 0-0

Rövid összefoglaló lesz, ugyanis nem született gól a találkozón. Pontosabban szabályos gól nem született. Mi azt mondtuk, mindkét csapat nem fog gólt szerezni, és valóban, bár nem éppen így gondoltuk a történteket.

A 11. percben egy hatalmas góllal vezetést szerzett a Man City, Mahrez lekészítését Rodri jó 20 méterről bombázta a jobb felső sarokba. A forduló gólja lett volna, ha megadják. De a lövés előtt Mahrez kézzel ért a labdához, amit a játékvezető ki is szúrt (a VAR-nak köszönhetően), és nem adta meg a gólt.

Nem sokkal később a vendégek tizenegyeshez jutottak, Boilesen egy szöglet után kezezett, a karvalyszemű VAR ezt is meglátta, a bíró pedig büntetőt ítélt. A labda mögé az a Riyad Mahrez állt, aki az egyik legjobb tizenegyeslövőnek számít Európában. Ezúttal azonban hibázott, félmagasan, jobbra lőtt labdáját a Copenhagen kapusa, Kamil Grabara hárította.

Bár két nagy esélyt is elszalasztott a City, izgulnia nem kellett a győzelemért. Egészen a 30. percig, mert ekkor Sergio Gómezt, a vendégek balhátvédjét lerántásért kiállították. Az emberelőnnyel a hazaiak nem tudtak mit kezdeni, még úgy is a Manchester dominált, hogy egy fővel kevesebben voltak. De gól nem született. Az angolok így továbbjutottak, már csak az a kérdés, a Dortmund beéri-e őket?

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

PSG – Benfica: 1-1

G.: Mbappé ill. Joao Mario

A csoport rangadója volt ez, kevesen hitték volna, hogy majd a Benfica, és nem a Juventus lesz a PSG nyomában. De ez történt, a portugálok két győzelem után ikszeltek a franciákkal, és az idegenbeli meccset is megúszták. Az egy pont most is járt, szinte borítékolható, hogy Roger Schmidt együttese a legjobb 16-ba kerül. Mi a múlt héten, és ezúttal is abban bíztunk, hogy a két és fél gólt elérik a felek. Nem érték, megint megálltak két gólnál.

Formálódik egy újabb szappanopera, Kylian Mbappé és a PSG megint összerúgta a port, tényleg olyan, mint egy dél-amerikai sorozat újabb évada, csak már baromi unalmas. Nem is fogunk komolyan szót vesztegetni rá, legyen elég annyi, hogy a felek egymást köpködik, Mbappé csalódott és távozni akar, a PSG nem akarja elengedni, ha igen, akkor nem Madridba, közben a Madridot nem is érdekli Mbappé a nyári után, a Liverpool lehet a célállomás… Meglátjuk, inkább foglalkozzunk a meccsel!

Melynek első fél órája sok izgalmat nem hozott. Alig jutottak el egymás kapujáig, ha megtették, az sem állította megoldhatatlan feladat elé Gigio Donnarummát vagy Odysseas Vlachodimost.

A 38. percre ugrunk, amikor a hazai csapat megszerezte a vezetést: Juan Bernat kapott egy kiugratást, el is érte a labdát a tizenhatoson belül, érkezett Antonio Silva, és felrúgta a spanyol szélsőt. A játékvezető büntetőt ítélt, amit most nem Lionel Messi vállalt el (mivel nem is volt a pályán), hanem Kylian Mbappé. A francia a jobb alsót választotta, a kapus meg a bal alsót, 1-0.

Mbappé villant a második félidő elején is, az 52. percben 14 méterről csavart a bal felső irányába, nem sokkal tévedett. Ha a labda bement volna, a Benfica nem állt volna fel. De a helyzet kimaradt, a Benfica pedig egyenlített. A mérkőzés 60. percében Marco Verratti is összehozott egy büntetőt, ő rálépett Goncalo Ramos lábára, amit a bíró először nem vett észre, aztán a VAR szólt neki. Ehhez a labdához Joao Mário lépett oda, és ahogy a Juventus ellen, úgy most is olyan magabiztos volt.

Több gól nem született, a csoportelsőség még mindig közel van mindkét csapatnak…

Maccabi Haifa – Juventus: 2-0

G.: Atzili (2)

Nem hittük, hogy a Juve ennyire gyenge, ám csalódnunk kellett. Most ennyire gyengék voltak, az eddig pontot sem szerző izraeliek két góllal nyertek, és így nyílttá tették a harmadik helyért vívott meccset. Amiben a Juve is részt vesz.

Egyre több hang van azzal kapcsolatban, hogy Massimiliano Allegrinek mennie kell, most egy újabb bizonyítékot kaptak azok, akik ezt szajkózzák.

A Maccabi teljesen egyenrangú ellenfele volt a sokkal esélyesebb vendégeknek, és a hetedik percben Omer Atzili góljával meg is szerezték a vezetést.

Fél óra elteltével majdnem tizenegyest kaptak a hazaiak, de a VAR úgy döntött, Bonucci kezezéséért nem jár büntető, így 1-0-ról folytatódott a játék. Nem sokáig volt ez az eredmény, Atzili ugyanis hamarosan másodszor is beköszönt Wojciech Szczesny kapujába.

Hiába nyomták meg a vendégek a második félidőt, egyszerűen minden lehetőség kimaradt (pedig volt négy kaput eltaláló lövésük is), a játéknap talán legnagyobb meglepetését okozva simán kikaptak a csoport leggyengébbnek tartott csapatától.

A szerdai játéknap következik nemsokára!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső