Bajnokok Ligája Összefoglaló: 4. forduló – Szerda – II. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 15.

Már csak négy meccs van hátra, de milyen jó négy meccs! Itt is potyogtak a gólok, egy mérkőzésen sem unatkozhattunk.

Sporting CP – Olympique Marseille: 0-2

G.: Guendouzi, A. Sánchez

A múltheti némiképp kellemetlen vereség után a Sporting azon volt, hogy javítson. Gondolták, még egyszer nem lehetnek olyan pechesek, hogy hibát hibára halmoznak és még egy játékosukat is kiállítják. Hát de, voltak.

Ezúttal Ricardo Esgaio volt felelőtlen, a 16. és a 19. percben is kapott egy sárga lapot, második szabálytalansága ráadásul még tizenegyest is ért. Megint nem volt könnyű helyzetben a hazai csapat, a Marseille viszont óriási lehetőséget kapott. Matteo Guendouzi állt a labda mögé, és Franco Israel eltalálta a sarkot, a francia nagyon pontos volt, még a jobboldali kapufát is eltalálta a középpályás, de onnan befelé pattant a bogyó.

A 30. percben egy lesgyanús kiugratásból Amine Harit lódulhatott meg, majdnem az alapvonalig vitte a labdát, középen Alexis Sánchez érkezett, passzolt is a szélső, a chileinek pedig könnyű dolga volt, 0-2. Egy darabig úgy tűnt, tényleg lesről indult Harit, de végül megállapították, hogy a gólt nem előzte meg semmiféle olyan szituáció – így les sem -, ami miatt vissza kellett volna vonni.

A portugálok türelme elfogyott, kétszer is kiállítottak tőlük valakit, buta hibákat vétettek, így a csoport első helyéről a harmadikra estek vissza. Nem viselték ezt jól, és egy óra elteltével Pote is kiszállt. Ő gyorsabban szedte össze a két sárgát, mint Esgaio, ugyanis szabálytalansága csak sárgát ért, de nem bírta féken tartani a nyelvét, amit a játékvezető nem igazán díjazott. Vagyis igen, még egy sárgával.

Saját magát sodorta nehéz helyzetbe Rúben Amorim csapata, nem gondoltuk volna, hogy innen képesek lesznek elbukni a továbbjutást. Még persze nem biztos, hogy kiesnek, de jelen pillanatban úgy tűnik…

Tottenham – Eintracht Frankfurt: 3-2

G.: Szon (2), Kane ill. Kamada, Alidou

Nagyon eseménydús meccset játszottak a White Hart Lane-en is, mindkét csapat kitett magáért, a semleges szurkolóknak pedig ez egy jó kis este volt. A Tottenhamnek feltétlenül kellett a siker azután, hogy a múlt héten csak döntetlent játszottak a Frankfurt otthonában. Hozták is a kötelezőt, bár nem olyan könnyen, mint arra többen is számítottunk.

Főleg, hogy a mérkőzés tizennegyedik percében a vendégek szerezték meg a vezetést. Sebastian Rode volt nagyon okos, egy össze-vissza pattogó labdát ő is kapura lőhetett volna, de inkább a jobb helyzetben levő társat, Kamada Daichit választotta, aki öt méterről gurított az angolok kapujába.

Ez annyira felbőszített minden angolt, hogy hamarosan már 3-1-et láthattak a stadionban meg a tv képernyői előtt levők. A Spurs negyedóra alatt vágott hármat, először Szon Hung-min talált be, majd Harry Kane értékesített egy tizenegyest, végül megint a dél-koreai örülhetett. Szon második gólja igazán szépségdíjas volt, Pierre-Emile Höjbjerg beadását bombázta kapásból a léc alá.

A hazaiak a második félidőben még inkább megnyugodhattak, Tuta egy óra után begyűjtött hamar két sárgát (az elsőt az 57., a másodikat a 60. percben), így a maradék időben emberelőnybe kerültek.

Ennek ellenére nem adták fel, és a csereként beállt fiatal támadó, a 21 éves Faride Alidou a 87. percben közelebb hozta a németeket. Egyenlítésre már nem volt idő, sőt a 3-2-nek örülhetnek is Glasnerék, a 92. percben ugyanis Harry Kane második büntetőjét már nem tudta belőni.

A hazaiak az első helyre ugrottak, de még nincs meg a továbbjutás…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Viktoria Plzen – Bayern München: 2-4

G.: Vlkanova, Kliment ill. Goretzka (2), Mané, Müller

A továbbjutás kapujában volt a Bayern München, egy győzelemmel biztosan a legjobb tizenhat közé kerülhettek, és ennek megfelelően nagyon erősen kezdtek a Plzen ellen, akiknek még nincs pontjuk, és rúgott góljuk is csak kettő.

A győzelmet már az első félidőben kiharcolták a németek, majd nagy előnyük tudatában fokozatosan vettek vissza, a mi sajnálatunkra, így nem jött be az az ötletünk, miszerint csak a vendégek szereznek gólt.

Az első játékrésznek 4-0-s vendégelőnnyel lett vége, negyedóra alatt hármat vágtak Julian Nagelsmann fiai. Először Sadio Mané talált be a 10. percben, aztán Thomas Müller talált be közelről. Mindkét gólnál csak dísznek volt ott a hazai védelem, úgy mentek rajtuk át a németek, mintha csak az edzésen gyakoroltak volna.

A 25. percben Leon Goretzka lőtte a harmadikat, 15 méterről, belsővel helyezett a bal alsóba, a hazai kapus teljesen kiszolgáltatott volt, a védelem megint nem úgy helyezkedett, ahogy ez elvárható lett volna. A sérüléséből felépült középpályásnak nagyon ment, a 35. percben is betalált, ez sem volt csúnya gól… Kiütés már 45 perc után, nem is csoda, hogy a folytatásban a vendégek annyira már nem hajtottak.

Ezt használta ki a Plzen, és bő egy óra után Adam Vlkanova szépített.

Nagelsmann helyet biztosított a csapatában azoknak, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak, tudta, hogy innen azért nem áll fel a hazai gárda.

Fel nem állt, de a becsületét megtartotta, ugyanis a 75. percben Jan Kliment találatával kettőre csökkentette a különbséget a két csapat között, de ennél közelebb már nem tudtak érni Pilarék.

A Bayern négyből négyet nyert, nagy valószínűséggel meg fogják nyerni a csoportjukat.

FC Barcelona – Inter: 3-3

G.: Lewandowski (2), Dembélé ill. Barella, Martínez, Gosens

A nap rangadóját a Camp Nouban játszották, a két vereséget begyűjtő Barca azért játszott, hogy legyen esélyük a második hely megszerzésére. Mi úgy gondoltuk, meglesz, legyőzhetik az idén nem túl erős Intert, ám megint kiderült, hogy a komoly rangadókon a Barca még nem tud kiegyensúlyozottan szerepelni.

Tele voltak sérültekkel, a védelem felét ki kellett cserélni, visszakerült Gerard Piqué és Sergi Roberto a kezdőbe, akikkel azért már korábban is voltak problémák, nem hiába érkezett Jules Koundé, Andreas Christensen, nem hiába került egyre többször a kezdőbe Ronald Araujo. De most mindannyian sérültek voltak, Xavi nem jókedvében döntött úgy, hogy a veterán bekket és a kevés játéklehetőséget kapó jobbhátvédet játszatja.

A Barca kezdett jobban, Robert Lewandowski fejesét a gólvonalról mentették, majd Raphinha lőtt távolról, a labda alig szállt fölé. Helyzete akadt az Internek is, Edin Dzeko közeli lövése a felsőlécről a gólvonal elé pattant, majd Stefan de Vrij nem találta el a kipattanót.

A 40. percben egy hosszú indításért Raphinha küzdött meg, passzát Sergi Roberto azonnal középre küldte, ahol Ousmane Dembéléről feledkeztek meg a milánói játékosok, 1-0.

Alig fordultak a csapatok, az Inter máris egyenlített: Az 50. percben Nicoló Barella kapott nagyon jó és pontos labdát a tizenhatoson belül Alessandro Bastonitól, a védelem a válogatott középpályásról teljesen lemaradt, így arra is volt ideje, hogy átvegye a bogyót, csak azután bombázott ter Stegen hálójába. Nem tetszett ez a hazai szurkolóknak, az meg főleg nem, hogy negyedórával később már a vendégeknél volt az előny, ezúttal Lautaro Martínez talált be, méghozzá úgy, hogy a lövése mindkét kapufát érintette. Eric Garcia nem volt határozott, hagyta, hogy a magas labdát a támadó átvegye, megtolja, és lőjön. Sokan kritizálták már a spanyol válogatottat, most megint adott csámcsognivalót az ellendrukkereknek.

A Barca nem adta fel, a vereség számukra a kieséssel lett volna egyenértékű, és a 82. percben Robert Lewandowski találatával egyenlítettek is, a lengyel csatár egy megpattanó lövésből volt eredményes.

Tartogatott még fordulatokat a meccs, a 89. percben az Inter harmadszor is gólnak örülhetett, Robin Gosens kapott elképesztő labdát Martíneztől, a 92. percben pedig Lewa mentette döntetlenre a meccset.

Ez az iksz abszolút az Internek kedvez, ahhoz, hogy ne ők jussanak tovább nem nyerhetnek a Plzen és a Bayern München ellen sem, miközben a Barcának ezeket a meccseket hoznia kéne. Erre pedig nincs akkora esély, lássuk be. A hétvégén ismét nehéz melója lesz a katalán együttesnek, utaznak Madridba az El Clasicora.

A jövő héten nem lesz Bajnokok Ligája, legközelebb két hét múlva találkozunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső