Bajnokok Ligája Összefoglaló: 5. forduló – H csoport

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 30.

Minden héten igyekszünk írásban is összefoglalni, hogy mi történt a Bajnokok Ligája aktuális fordulójában, és ez most sem marad ki. Az ötödik fordulóban sok kérdésre választ kaptunk, de még mindig vannak olyan csapatok, akiknek a sorsa nem dőlt el. Sőt… Egész csoportok vannak, ahol még bármi lehet. Az ötödik forduló is bővelkedett gólokban, érdekes szituációkban, szóval ezúttal is lesz miről beszélni.

PSG – Maccabi Haifa: 7-2

G.: Messi (2), Mbappé (2), Neymar, Soler, Goldberg (ög) ill. Seck (2)

Az egész forduló leggólgazdagabb mérkőzésére Párizsban került sor. A PSG kivégző-módba kapcsolt, és elintézték a továbbjutásukat. Összesen négy csapat jutott tovább kedden, a párizsiak parádés futballal érték el a legjobb 16-ot. A tippünk ezúttal nem ült, de a Maccabi Haifánál ezt már megszokhattuk. Amikor bízunk a góljukban, nem jön, amikor nem, biztos, hogy betalálnak. Így jártunk most is.

Eseménydús első félidőt láthattak a szurkolók, akik kimentek a Parc des Princes-be, kedvenceik jól megszórták a Maccabit. Pedig az első negyedórában nem esett gól, a csapatok kóstolgatták egymást, persze a PSG többször járt Cohen kapuja előtt, mint Atziliék a túloldalon. Az első gólt Lionel Messi szerezte, kellett hozzá szerencse is, de maga a befejezés az argentin részéről zseniális volt, Mbappé körömpasszát külsővel tekerte 7 méterről a bal felsőbe.

A 32. percben lényegében lemásolták az első találatot, megint úgy mentek át a vendégek védelmén, mintha bóják között az edzésen lettek volna. Ezúttal – kicsit távolabbról – Kylian Mbappé lőtte ki a bal felső sarkot.

A 30. és a 40. perc között összesen három gól született, szinte rögtön Mbappé találatát követően Neymar Jr. talált be, a csapat harmadik támadója Messitől kapott jó passzt, miután Mbappé három védőt is elvitt magával. A brazilnak csak értékesítenie kellett az egy az egy elleni ziccert.

De a Maccabi rögtön szépített, az az Abdoulaye Seck talált be, akinek nevével eddig sokszor nem találkoztunk, hiszen Sundgren mellett nem nagyon jutott szóhoz. Azonban a svéd most sérült volt, így Seck beállt, és ha már beállt, akkor rúgott egy szép gólt a 38. percben. Egy oldalról beívelt szabadrúgásnál a hazai védők nem figyeltek, Seck kilépett, és az elkéső kapus mellett fejelt a hálóba.

A félidőben még egy gól esett, amelyet Leo Messi rúgott, a dél-amerikai zseni most 17 méterről lőtt a jobb alsóba.

Szórakoztató meccs volt, és a második félidő sem okozott csalódást. Ugyanis itt is volt négy gól. A Maccabi Haifa jobb-bekkje, Seck, annyira belejött a gólgyártásba, hogy az 50. percben újfent betalált, megint egy pontrúgás után volt eredményes, Christophe Galtier tajtékzott, miután látta, hogy csapata képtelen egy kavarodás után felszabadítani.

De aggodalomra semmi ok, mert a PSG triója ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyták. A 64. percben Hakimi beadását a tizenhatoson belül levő Mbappé átvette, aztán ugyanolyan gólt rúgott, mint az első félidőben, jobb belsővel felvarrta a lasztit a jobb felsőbe.

Szegény vendégeket az ág is húzta, három perccel később Neymar rúgatott egy öngólt Sean Goldberggel, a mérkőzés végén pedig még Carlos Soler is a kapuba talált, a spanyol tizenhat méteres lövése talált utat a kapuba.

A Maccabi szimpatikusan játszott, két gólt is szerzett, de pont nélkül maradtak, és a harmadik helyért folyó csatában hátrányba került.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Benfica – Juventus: 4-3

G.: R. Silva (2), A. Silva, Joao Mario ill. Kean, Milik, McKennie

A csoport másik meccsén is potyogtak a gólok, a Benfica odahaza is megverte a Juventust, ami egyben azt is jelentette, hogy a torinóiak kiestek a csoportjukból. Nem megy nekik a BL-ben, korábban több edzőnek is azért kellett mennie, mert nem sikerült a kiugrás a kupaporondon. A visszatérő Allegri sem segített, marad az EL, már, ha marad az EL… A meccsre egyébént azt tippeltük, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni, valamint egy óvatos 1X-et is mondtunk még. Mindkét tipp működőképes volt.

A Benfica csapatának pályája a mérkőzés napján volt 19 éves, a játékosok pedig szép szülinapi ajándékot adtak a szurkolóknak. A gólgazdag mérkőzésen a fiatal Antonio Silva kezdte meg a gólgyártást, aki egy kisszöglet után tudott eredményes lenni, az elalvó védők között emelkedett Enzo Fernández beadására, majd szépen bólintott a kapuba.

Azonnal jött a válasz a vendégektől, négy perccel később Moise Kean, az elfeledett Moise Kean, és egy hihetetlen jelenet végén 15 centiről bebombázta a labdát. Eleinte a találatot nem akarták megadni, de a VAR kiderítette, hogy a gól előtt nem volt lesen egyetlen olasz játékos sem.

Az egyenlítés nem a Juventust, hanem a Benficát pörgette fel. A hazaiak ugyanis az első félidőben még kétszer találtak be. A 26. percben a játékvezető tizenegyest ítélt a pirosban játszó Schmidt-csapatnak, ugyanis Juan Cuadrado a tizenhatoson belül kezezett. A büntetőhöz ismét Joao Mario állt, és ezúttal sem hibázott.

Tíz perccel később jött a harmadik, Rafa Silva indította el az akciót, ment tovább, a tizenhatoson belül járt már, amikor jobbról, laposan érkezett a passz Joao Mariotól, és hihetetlen mozdulattal, sarokkal verte át Szczesnyt, 3-1.

A portugál válogatottból nemrégiben visszavonuló Rafa Silva gólja zárta az első félidőt, és az övé nyitotta a második játékrészt. Ezúttal Alex Grimaldotól kapott jó passzt, és az ötvenedik percben ismét mattolta a Juve kapusát.

Azt hihetnénk, hogy itt vége a meccsnek, de a csapatok tettek arról, hogy maradjon izgalom a lefújásig. A hajrában beállt Arkadiusz Milik, a lengyel csatár Samuel Iling beadását lőtte kapásból a hálóba a 77. percben, pillanatokkal később pedig Weston McKennie is betalált, nagy kavarodás végén talált be az amerikai.

Ennél közelebb viszont már nem jutott a Juventus, ezzel kiestek, a Benfica pedig biztosan továbbjutott. Az utolsó körben a Juve a harmadik helyért, a Benfica az elsőért versenyez majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső