Bizonytalan, folytatják-e Angliában a bajnokságot?

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 27.

Miközben lassan újraindul a futballvilág, Angliában még mindig sok a bizonytalanság. Hiába a biztonsági intézkedések, a szigorú előírások, még mindig nincs pontos dátum, mikor is lehet folytatni a Premier League-et, holott eredetileg már be is kellett volna fejeződnie.

Nézzük meg, mik lehetnek ezek az okok és van-e rájuk megoldás?

Pozitív esetek:

A csapatok folyamatosan tesztelnek annak érdekében, nehogy a vírus elterjedjen és a stáb tagjai, a játékosok elkapják. Németországban a Bundesliga 2-ben két játékost találtak, aki elkapta a koronavírust, a Dynamo Dresden játékosait két hétre karanténba küldték, a bajnokság nélkülük folytatódott.

Angliában már nyolcra nőtt a pozitív esetek száma, a Watford – Burnley – Bournemouth tagjai között terjedt el a vírus, viszont nem tudni pontosan, kik is ők, ezt ugyanis nem hozzák nyilvánosságra. Nem is ez a lényeg, hanem hogy valóban betartsák a házi karantént és minél hamarabb meggyógyuljanak, házon belül pedig biztosan tudják, kiről van szó.

Kérdés, hogy Németországhoz hasonlóan az egész gárdát elküldik karanténba vagy ők nem érintkeztek a többi játékossal?

A játékosok félelmei

Senki nem csinál titkot abból, hogy fél. Újra emberek közé menni, edzeni, ütközni… Hiába minden előírás, egy pillanat alatt meglehet a baj, ennek pedig senki nem szeretné kitenni magát.

Két olyan esetről számolt be az angol sajtó, amikor ez történt. A Chelsea játékosa, N’Golo Kanté az első edzésen még részt vett, de aztán közölte Frank Lampard vezetőedzővel, hogy ő igenis fél, emiatt pedig nem szeretne részt venni a tréningeken. Lampard megértő volt és engedélyezte a távolmaradást a francia világbajnoknak.

A másik eset pedig Troy Deeney-é. A Watford 31 esztendős támadója azonnal nemet mondott a visszatérésre, és Kantéval ellentétben nem kérte, hanem kijelentette: Ő nem megy edzésre. Természetesen az ok érthető, Deeney kisfia öt hónapos és légzési nehézségekkel küzd, a csatár pedig nem szeretné ennek kitenni a babát.

Troy Deeney azonnal nemet mondott a visszatérésre

Több játékosról nem tudni, mármint név szerint, de még az újrakezdés előtt többen – név nélkül – jelezték, hogy veszélyeztetett családtagjuk vagy épp rasszuk miatt (állítólag a fekete és ázsiai emberekre veszélyesebb a vírus) nem folytatnák. Plusz még ott van, ha magának a játékosnak van valamilyen egészségügyi problémája (cukorbetegség vagy asztma), ami szintén plusz rizikófaktort jelent. Az egyik angol lap szerint az aggódó játékosok száma elérheti az 50-et.

A szurkolók

Tény, hogy az angol szurkolók nem a fegyelemről híresek, inkább a rengeteg sörről, balhékról, amikor elkísérik kedvenc csapatukat vagy a válogatottat valahová. A manchesteri rendőrkapitány pedig pont attól fél, hogy szurkolói csoportosulások jönnének létre a meccsek előtt, alatt és után.

Emlékezhetünk rá, hogy hiába volt zártkapus a Valencia – Atalanta mérkőzés, a stadion előtt és a környéken rengeteg szurkoló verődött össze, ez pedig a szakértők szerint nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Ibériai-félszigeten ennyire súlyos lett a helyzet. Biológiai atombomba, így nevezték a szituációt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A karantén be nem tartása

Sehol nem lehetett annyi játékosról hallani, akik megszegték a kijárási korlátozásokat, mint Angliában. Az Arsenalból Pepe, Lacazette, David Luiz és Granit Xhaka, a Chelsea-ből Mount és Hudson-Odoi sem bírtak nyugton maradni, de még bizonyosan sorolhatnánk a renitenseket. Tehát az is félő, hogy a játékosok slendriánsága miatt kapják el és hurcolják be a fertőzést a csapattársaiknak.

Hát ezek azok az indokok, ami miatt lehetetlen megmondani, mi fog történni a közeljövőben. A klubok rengeteg pénzt vesztettek már így is, ha pedig nem folytatódik a bajnokság, még többet fognak, hiszen vissza kell fizetni a közvetítési jogokat a tv-társaságoknak.

A Manchester állítólag 24 millió dollárt már így is bukott, az pedig még mindig rengeteg pénz, igen, ebben a világban is, ahol 200 milliót ér egy-egy játékos.

Hamarosan bizonyára többet fogunk tudni, de egyelőre így állunk. Azt, hogy zártkapuval folytatódik a bajnokság meg sem kell említeni, és egyelőre a németeknél bevált a dolog, remélhetőleg így is marad.

Egy biztos: A többség folytatni szeretné, és valószínűleg június közepén el is indulhat majd a bajnokság.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső