Declan Rice Lehet a Nyár Slágere

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 13.

Az elkövetkezőkben sokat fogunk foglalkozni az átigazolási hírekkel, ahogy azt tegnap is láttátok. Declan Rice esete megér egy külön cikket is, a nemzetközi sajtó fele feltette már azt a kérdést magának és az olvasóinak is, hogy hol fogja folytatni a 24 esztendős középpályás?

Miután a West Ham United a múlt héten megnyerte az Európa-konferencialigát, a csapból is ő folyik. A Sky Germany újságírója, Florian Plettenberg azt mondja, a középpályás a német rekordbajnok játékosa lesz, míg az angol sajtó egyértelműen kitart amellett, hogy Mikel Arteta együttese szerzi meg Rice-t.

Vannak olyan pletykák, miszerint már hivatalos ajánlat is érkezett, a The Mirror nevű angol újság hasábjain megjelent cikkben 110 millió eurós vételárról beszélnek, melyet Thomas Tuchelék kínáltak a kalapácsosoknak. Viszont a transzferguru, Fabrizio Romano szerint az Arsenal áll nyerésre ezen a meccsen.

A hírek szerint más klubok is érdeklődnek: A háttérben ott a Manchester City (bár ők lehet, hogy olcsóbb alternatíva után néznek, ezért fog Mateo Kovacic érkezni), valamint a Newcastle United, akik akkor léphetnek előtérbe, ha Bruno Guimaraes valóban elhagyja az együttest.

Maga Rice az EKL-döntő utáni nyilatkozatában ezt mondta: „Sok spekuláció látott napvilágot a távozásommal kapcsolatban. Holott még két évig van szerződésem a West Hammel. Jól érzem magam itt, én vagyok a csapat kapitánya.”

A WHU elnöke azonban teljesen máshogy vélekedett az ügyről, ő egy nyilatkozatban azt mondta, megígérték a játékosnak, hogy távozhat.

Mindenki őt akarja

A Bayern München edzője, Thomas Tuchel, nagy rajongója a játékosnak, és a nyár folyamán mindenképp a bőrgatyásokhoz szeretné őt csábítani. Nem most először. Mint kiderült, Tuchel már akkor is a rajongott a játékosért, amikor a Chelsea edzője volt, és ott is sok követ megmozgatott annak érdekében, hogy Rice a kékek játékosa legyen. A mesternek azért is szüksége van egy középpályásra, mert állítólag Joshua Kimmich távozik, a Barcelona játékosa lesz. De még, ha marad is, Tuchel biztosabb pontnak tartja az angolt, kreatívabbnak, a támadásokban hasznosabbnak, mint honfitársát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Arsenal is mindent elkövet azért, hogy Rice az ő játékosuk legyen, és akkor még nem is beszéltünk a Cityről, amely Jude Bellingham elvesztése után kereshet más megoldást. Mondom, elsősorban Kovacicról szólnak a pletykák, de ez bármikor változhat, főleg, hogy Ilkay Gündogan szerződése lejár, és a német a távozás útjára léphet.

A középpályást nagyon szeretik összehasonlítani Jude Bellinghammel, noha ezt mi nem teljesen értjük. Százszázalékosan a két játékos posztja, valamint szerepe nem fedi egymást. Azért készítettek egy összehasonlítást, melyen Rice nyert, pontosabban és többet passzolt, valamint több csatát nyert meg ellenfeleivel szemben, ha védekezésre került sor.

Hol folytatja Declan Rice?

Ezt egyelőre még nem lehet biztonsággal megállapítani, egy biztos: Thomas Tuchel nagyon akarja őt. És leginkább a Bayern Münchennek van szüksége egy hasonló középpályásra. Valószínűleg a West Ham által kért árat sem lenne probléma kifizetni.

Az Arsenalnál Granit Xhaka távozása komoly probléma, hiszen a meglévő játékosok (Mohamed Elneny, Albert Sambi Lokonga, hogy csak kettőt említsek) nem az a szint, ami megfelel egy bajnoki címre törő csapatnál.

Az ágyúsok mellett szól még maga a tény, hogy Londonban található a klub, így Rice-nak nem kéne költözködnie, elhagyni megszokott környezetét.

Egy biztos: Aki megnyeri ezt a futamot, az nagyot nyer. Mert Declan Rice egy kompakt játékos, aki még mindig csak 24 esztendős. Vele egy évtizedre meg lehet oldani a középpályás gondokat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső