Dzsudzsák Balázst váratlanul menesztette arab emírségekbeli klubja

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 06.

Az elmúlt 1-2 nap legnagyobb port kavart híre a magyar labdarúgásban az volt, hogy az arab emírségekbeli klub, az al-Ittihad Kalba csapata megvált az egyik legismertebb és egy időben legjobb magyar labdarúgójának számító Dzsudzsák Balázstól. A történet elég furcsán kezdődött, hiszen még hétfőn a klub Instagram-oldalán mutatott be két új légióst,a 28 éves zöld-foki-szigeteki Ricardo Gomest, illetve a 27 esztendős, korábbi holland utánpótlás-válogatott szélsőt, Navarone Foort, illetve nem sokkal később ugyanúgy az Instagramon megköszönték a magyar válogatottsági rekordot tartó Dzsudzsák Balázs munkáját és teljesítményét a klubnál.

Ezután aztán a klub nevek nélkül kiadott egy közleményt, amelyben arról van szó, hogy az ősszel kinevezett Jorge da Silva edző szigorúan szakmai alapon döntött a keret átalakításáról, aki szerint sem Dzsudzsák, sem a szintén elküldött brazil Henrique nem illeszkedett a Kalba játékstílusába és céljaiba. Az albayan.au névre hallgató arab emírségekbeli portál mindenesetre már hétfőn, az Instagram-poszt után közölte, hogy a két új érkező a két távozó helyére érkezett a csapatba. A nem éppen acélos labdarúgásáról ismert Arab Emírségek bajnokságában az al-Ittihad majdnem kiesőhelyen áll, a 14 csapat közül a 11. helyen áll 15 forduló után és a vezetés célja egyértelműen az előrelépés.

Az edző egymaga eldöntött mindent

Ennek tükrében tehát igazából elég egyértelmű, hogy Da Silva szabad kezet kapott a keret átalakítására és ő gondolta úgy, hogy a két távozó, köztük Dzsudzsák nem igazán passzolnak a csapatjáték hatékonyabbá tételét megcélzó vezetőedző elképzeléseibe. A hír azért volt megdöbbentő, mert egyrészt hétfőn Dzsudzsák még kezdőként lépett pályára a Kalbában, másrészt egy héttel ezelőtt a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József úgy nyilatkozott, hogy a klub szeretné meghosszabbítani magyar légiósa nyáron lejáró szerződését.

Akárhogy is van, a mértékadónak számító Transfermarkt játékospiaci portálon február harmadikán már szabadon igazolható, klub nélküli játékosként szerepel Dzsudzsák, akinek szerződésbontásáról még nem teljesen ismert minden részlet – így nem tudni, hogy milyen feltételek mellett, mikortól bontották fel a szerződést, hiszen ha most, akkor elég nehéz helyzetben van a játékos, hiszen csak olyan országba szerződhet, amelyben még nyitva van az átigazolási piac. És ezek egyértelműen nem a legjobb ligák. Szerdán aztán maga az al-Ittihad Kalba is elmondta hivatalos véleményét a csapatban 35 meccsen 9 gólt szerző Dzsudzsák távozásáról, amely szerint a vezetőedző úgy ítélte meg, hogy a magyar játékos nem tudta kihozni magából a maximumot, így frissíteni kellett a kereten, hiszen a magyar focista nem tudott annyit hozzátenni a csapat teljesítményéhez, ahogy az elvárható lett volna tőle.

Sajnálatos módon azt nem lehet jelenleg tudni, hogy a magyar labdarúgó mit gondol a kialakult helyzetről, mert csak a Kalba kizárólag nekik eljuttatott nyilatkozából lehet megismerni az ő véleményét jelenleg. Dzsudzsák Balázs teljesen megdöbbent a döntésen és nincs is tisztában annak okaival, valamint állítása szerint mindenkivel teljesen jó kapcsolatot ápolt a klubon belül. Úgyhogy ha lehet hinni az Ittihad honlapján megjelent nyilatkozatnak, akkor Dzsudzsák jelenleg nem új csapatot keres, hanem megpróbálja kideríteni, hogy mi is a valódi oka az eltávolításának.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem lesz gond új klubot találni

Mindenesetre az biztos, hogy az Arab Emírségekben nem igazán tartják rossz játékosnak a magyar focistát, 13 asszisztját és helyzetkialakításban nyújtott rendkívül kimagasló teljesítményét is kiemelik és egy helyi újságíró cikke szerint az emírségek bajnokságának harmadik helyén álló al-Ain szurkolói Dzsudzsák szerződtetését követelik. Annak tükrében is fura a magyar focista menesztése, hogy ha nem voltak vele megelégedve, akkor miért lépett pályára és miért játszotta végig a bajnokság első felének összes meccsét és miért értékelték több meccs után is a mérkőzés emberének.

Egy arab lapban megjelent elemzés szerint Dzsudzsák olyan játékos, akinek a neve önmagában is sokatmondó, technikai képzettsége mellett szabadrúgásai is félelmetesek, tapasztalata az arab emírségekbeli bajnokság szintjén szinte nélkülözhetetlen, tehát a legvalószínűbb jelenleg, hogy egy másik arab klub le fog most csapni rá. Bennfentesek egyébként azt sejtik, hogy Dzsudzsák menesztésében két tényező játszott igazán szerepet – egyrészt nyáron lejár a szerződése, így most már egész olcsón meneszteni lehetett, másrészt életkorát illetően már nem illeszkedik a klub tulajdonosainak elképzeléseibe.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső