Eden Hazard Ismét Megsérült

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 16.

2019. nyarán igazán aktív volt a Real Madrid az átigazolási piacon. Akkor még hírből sem ismerte senki a koronavírust, a stadionokat több tízezer ember töltötte meg, az átigazolásoknál pedig nem jutott eszébe a nagyoknak, hogy spórolni kellene… Mert nem volt miért. Florentino Perez az első regnálásakor arra törekedett, hogy minden évben egy-egy világklasszis játékos csatlakozzon a csapatához. Így lett a blancók játékosa Luis Figo, Ronaldo Nazario, Zinedine Zidane, Michael Owen vagy épp David Beckham. Ez volt az ún. Galaktikus-éra, amikor a királyi gárda szurkolóbázisa is óriási növekedésnek indult.

Másodszor 2009-ben választották meg a XX. század legjobb klubjának élére, és folytatta a megkezdett munkát. Leigazolta Kakát, majd Cristiano Ronaldot. Tehát úgy tűnt, semmi nem változott. De igenis változott, később a presidente inkább a fiatal, minőségi, tehetséges játékosokat kezdte kiszemelni és megszerezni. Angel di Maria, Mesut Özil, Sami Khedira, Sergio Canales, Nuri Sahin, Raphael Varane, Casemiro, Isco – és a listát még sokáig lehetne folytatni – mind a huszas éveik elején jártak, vagy még a második X-et sem töltötték be, amikor a Real Madrid leigazolta őket. Egy teljesen más korszak kezdődött el Madridban. Ugyan még kiadtak egy nagy rakás pénzt Gareth Bale-ért, de már nem ez volt a fő irány.

Aztán jött 2019. nyara. A Real Madrid több mint 300 millió euróért vásárolt játékosokat. Főként ismét fiatalokat (Rodrygo, Ferland Mendy, Luka Jovics, Eder Militao, Reinier), de most egy igazi nagy hal is a horgukra akadt: Eden Hazard.

A Chelsea kiválósága régóta szerepelt Florentino Perez terveiben, és miután Cristiano Ronaldo távozott a klubtól megüresedett a vezér helye. Ezt az űrt próbálták betölteni a belgával. Aztán az élet közbe szólt…

Eden Hazard a Real Madrid előtt

Hazard-t anno a Lille csapatától vásárolta meg a Chelsea 35 millió euróért. Londonban aztán hamar a szurkolók kedvencévé vált, gyorsasága, villámgyors cselei és fantasztikus lövései által. Már az első szezonjában 13 góllal zárt, és ez még csak a kezdet volt, ez a szám évről évre növekedett.

Közben a belga válogatottban is főszereplővé vált, azóta (most januárban) a szurkolók megválasztották a mindenkori legjobb belga játékosnak. Roberto Martinez szövetségi kapitány is a vezérszerepet osztotta rá, persze mellette Kevin De Bruyne is fontos szerephez jut a vörös ördögöknél.

Lényeg a lényeg, Hazard sora nagyon jól ment a Chelsea-nél, de ő többször elejtette, hogy az az álma, hogy a Real Madridban futballozhasson.

Aztán befutott Florentino Perez telefonja…

Eden Hazard a Real Madridban

2019. június 13-án aztán a Santiago Bernabeu gyepén 50.000 ember előtt bemutatásra került a „legújabb galaktikus”, Eden Hazard. A szurkolók nagyobb része óriási tapssal köszöntötte a belgát, de voltak, akik a „Mbappét akarjuk!” rigmust kiabálták a bemutatás közben.

Eden Hazard elmondta, hogy gyerekkori vágya vált valóra, hogy mindig is azt remélte, egyszer a spanyol fővárosban fog játszani. Ez az álom most valóra vált, és csak élvezni szeretné a pillanatot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A sérülések

Két év távlatából azt kijelenthetjük, hogy Eden Hazard leigazolása nem tündérmese. Azt, hogy Eden Hazard nem „élvezte a pillanatot”. Egy kép sokszor többet mond ezer szónál, most azonban nem egy képet mutatok nektek, hanem egy statisztikai adatot, ami tényleg nagyon sokat elárul arról, mennyire peches is a belga.

Másfél szezon óta van a Real Madridnál, ez a mostani horpasz-izom sérülése a 11. Ezek miatt 52 mérkőzést hagyott ki, és majdnem kereken egy évet volt sérült. Összesen 362 napot. Ez elképesztő szám már önmagában is, de hasonlítsuk össze, mi történt a Chelsea-ben hét idény alatt. Nos, ennek körülbelül a fele. Eden Hazard 10 alkalommal sérült meg, de összesen 21 mérkőzést hagyott ki, és 198 napig volt harcképtelen.

Ez szinte valami hihetetlen adat. És hogy miért gondolom, hogy valami a Real Madrid orvosi stábjával nem stimmel? Mert Gareth Bale sem volt anno egy porcelánlábú játékos a Tottenhamben, aztán miután a Real Madrid leigazolta folyamatosan jöttek a sérülések.

És még van egy tényező…

Ez az egész csapatra vonatkozó statisztika: A felnőtt keretben összesen négy játékos nem sérült meg ez idáig: Andriy Lunin, Vinicius Jr., Casemiro és Ferland Mendy. Eden Hazard mostani sérülése már a 44. ebben az idényben, ezzel messze ők vezetik a sérültek tabelláját. Ami meg nem jó. A listavezető Atletico Madridnál ez a szám a húszat sem éri el.

A Marca megszólaltatott egy híres madridi orvost is, aki azt mondta, hogy ezek az okok hónapokkal ezelőttre vezethetők vissza, és a következményekkel most számol a csapat. A fizikai sérülés egy dolog – mondta Pedro Luis Ripoll – de félő, hogy a játékosok már egyfajta pszichózis kezd kialakulni a játékosok körében a sérülések miatti félelemtől. Ez pedig dekoncentráltsághoz vezethet a pályán és az edzéseken is. Emellett megjegyezte, hogy túl korán kerülnek vissza egy-egy sérülés után a játékosok (Ripoll szerint hat, teljes értékű edzés után tekinthető bevethetőnek egy-egy játékos), ez pedig növeli a kockázatát egy esetleges rásérülésnek. Valóban, itt van Eden Hazard esete, de Dani Carvajal is már negyedszer sérült meg ebben az idényben.

Frissítés: Spanyol források azt írták ma délelőtt, hogy Eden Hazard idényének vége, a szélső újra kés alá fekszik, hogy a bokáját ismét megműtsék. Állítólag ez a rengeteg sérülés is ebből fakad, hiszen Hazard folyamatosan érzi, emiatt máshogy fut, más a testtartása, ezek pedig más izomsérülésekhez vezetnek. Már maga Hazard is azt mondja, hogy a műtét az egyetlen megoldás. Ez pedig azt jelenti, hogy az Európa Bajnokságnak is lőttek…

Végszó

Személy szerint én nagyon sajnálom, ami Hazard-ral történik. A legjobb korban van, a világ egyik legjobb csapatában, nyáron jön az Európa Bajnokság, ő pedig a partvonalon kívül ül. Ami az egészben a szomorú, hogy a Real Madrid szurkolói között egy csapásra kvázi közellenség lett, és már akár ingyen is szabadulnának tőle. A Chelsea drukkerei pedig tárt karokkal várnák vissza kedvencüket…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső