Egy hét alatt két edző talpára is útilaput kötöttek az NB1-ben

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 09.

Egy vezetőedző állása sosem nevezhető életbiztosításnak. Legyen az ember bármilyen képzett, talpraesett, van, amikor az égiek összefognak és probléma problémát követ. Ilyenkor pedig mit tehet egy klub vezetősége? Elküldi a vezetőedzőt. Legyen az bármilyen képzett, legyen az bármilyen talpraesett.

Igen, néha előfordul, hogy egy gyengén szereplő csapat új erőre kap, amikor más kezd dirigálni. Mondhatnánk erre sok-sok példát Magyarországról és külföldről egyaránt. Bódog Tamásnak nem sokáig tartott a kispesti kiruccanás, a mestert a hétvégi MTK elleni 2-2 után küldték el. Feczkó Tamás pedig a DVTK-t edzette jó másfél évig, a hét közepén az ő szerződését is felbontották.

Osztermájer Gábor kezdte, Kuttor Attila folytatta az edzőváltások sorát, most pedig csatlakozott hozzájuk Bódog és Feczkó. De hogy is volt ez pontosan? Jogos volt az elküldésük?

Bódog Tamás – Budapest Honvéd

A tavalyi szezon végét Pisont István vitte a Honvédnál, az ideiglenesen megbízott, tapasztalatlan vezetőedző végül sikeresen elhódította a Magyar Kupát, ami azt jelentette, hogy a klub újra kiléphet az európai porondra. Sejthető volt, hogy Pisontot egy tapasztaltabb vezetőedző fogja váltani, így esett a választás Bódog Tamásra, aki karrierje során megfordult már a Diósgyőrnél és a Kisvárdánál is, mint vezetőedző, de korábban másodedzőként a Lipcsénél, a Bröndbynél és a Vidotonnál is szerepelt.

Ez volt az első fővárosi megbízása, és az igazolásai alapján azt mondtam: Sikeres lehet idén is ez a Budapest Honvéd.

Azonban a dolgok nem úgy alakultak, ahogy azt eltervezték, 13 forduló elteltével a csapat sereghajtója volt az NB1-nek, Bódog körül pedig gyűltek a viharfelhők. Bár még december másodikán a Honvéd ügyvezetője azt nyilatkozta, nincs edzőkérdés a csapatnál, nyílt titok volt, hogy az MTK ellen csak a győzelem elfogadható.

És remekül is alakult a mérkőzés, hiszen a Honvéd 2-0-ra elment az első félidőben, küszöbön volt egy siker, ami megmenthette, kissé stabilizálhatta volna Bódog helyét. Azonban a második félidőben Mijovszki és Cseke is betalált a vendégek részéről, így a végeredmény 2-2 lett.

A mérkőzés utáni interjújában Bódog már tudta, hogy ennyi volt. Azt nyilatkozta, örömmel dolgozott a klubnál és számára meglepetés lenne, ha folytathatná.

Nem sokkal később a klub közlemény formájában tudatta mindenkivel, hogy már nem Bódog Tamás a Budapest Honvéd vezetőedzője.

És hogy ki lesz a menesztett szakvezető utódja? Megint jön Pisont István, aki sikeresen vette fel a fonalat Sannino távozása után is.

Remélhetőleg, sikerül kimásznia a gödörből a csapatnak, mert a Honvédnak egyértelműen nem ott van a helye, ahol most állnak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Feczkó Tamás – DVTK

Feczkó Tamásra is csak azt tudom mondani, amit sorstársára. Karakán, fiatal edző, aki mindig kinyitotta a száját és saját felelősségét is mindig elismerte. Neki nem volt olyan kalandos életútja, mint Bódognak, leginkább alacsonyabb ligás együtteseket edzett (Nagyecsed, Ebes, Balmazújváros), mielőtt elfogadta volna az MTK ajánlatát 2017-ben. A kék-fehéreket feljuttatta az első osztályba, majd a következő évben közös megegyezéssel szezon közben távozott.

A DVTK irányítását 2019. szeptemberében vette át, így valamivel több mint egy évet töltött Miskolcon.

Első szezonjában a kilencedik helyen zárt, de az utolsó fordulókban katasztrofálisan játszott a csapat, ekkor Feczkó többször is határozott véleménnyel volt játékosai felé. És nem pozitív értelemben.

A Diósgyőr idén jól erősített, így azt gondoltam, bennük is több lesz, de a Fradi elleni hazai vereség nála is elhozta a dal végét. A hét közben bejelentették, hogy szerződét bontottak a trénerrel.

Az ő utódja is megvan már, a legutóbb Nitránál dolgozó Geri Gergely fogja dirigálni Drazsicsékat. Geri eddig csak Szlovákiában dolgozott, itt olvasható, hogy őt sem kell félteni, elég csak megnézni, hogyan és miért távozott legutóbbi csapatától.

Szinte biztos vagyok abban, hogy nem ez volt az utolsó edzőváltás az idei szezonban, kíváncsian várom azt is, hogy a két új edző képes lesz-e arra, hogy megindítsa a Honvédot és a Diósgyőrt, mert jelenleg mindketten kiesőhelyen állnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső