Egyből egy – Magyarország – Bulgária: 3-0

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 28.

Tegnap este Magyarország labdarúgó-válogatottja lejátszotta az első mérkőzését a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Az észtek elleni barátságos meccs után egy nehezebb mérkőzésre számíthattunk, ám ez a félelem alaptalannak bizonyult. A fiatal, magabiztos Rossi-legények simán, egyfélidőnyi jó játékkal győzték le a Mladen Krstajic vezette Bulgáriát.

Itt egy pillanatra megjegyezném, hogy az eredmény egy kicsit csalóka több szempontból is. Kétség sem férhetett ugyan a magyar válogatott győzelméhez, megérdemelt sikerről van szó, de erre a bolgár csapatra a visszavágón nagyon oda kell figyelni. Még nem igazán vannak összeszokva, fiatal csapatról beszélünk, akik Szófiában, Razgradban, vagy bárhol is legyen a visszavágó, komoly veszélyt jelenthetnek. Most nem jelentettek.

Magyarország – Bulgária: 3-0

G.: Vécsei, Szoboszlai, Ádám

A magyar válogatott kezdőjében egy változás volt az észtek elleni csapathoz képest. Kalmár Zsoltot Nagy Ádám váltotta a középpálya közepén. Rossi nagyobb stabilitást szeretett volna a középpályára, és a Pisa játékosa védekezésben valóban jobb teljesítményre képes, mint a DAC-ban futballozó Kalmár.

A kezdőcsapatok:

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla, Vécsei, Nagy, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám

Bulgária: Naumov – Stoyanov, Antov, Galabov, Markov – Petkov, Gruev, Karabelyov, N. Iliev – Despodov, Delev

Egészen korán, már a hetedik percben megszerezte a vezetést a magyar csapat. A bolgárok nem figyeltek Szoboszlai Dominikra egy szögletnél, aki két szép csel után betört a tizenhatoson belülre, majd passzolt. És bár Naumov az első, valamint a második kapura lövési kísérletet is hárította, harmadszorra már nem ő, hanem Vécsei Bálint győzött. A Fradi középpályásának első válogatott góljával megvolt az előny.

Ezt követően jó negyedórán át semmi nem történt, leszámítva egy bolgár fejest, valamint egy nem túl erős, mégis veszélyes Ádám Martin-lövést. A 26. percben aztán Szoboszlai Dominik egy kicsit jobban találta el a labdát állítottból, mint a Dél-Koreában légióskodó csapattársa.

A szabadrúgás jó 22 méterről járt a magyar csapatnak, a Lipcse játékosának pedig volt egy kis szerencséje, a sorfalon egy leheletnyit megpattant a labda, Naumov a bal felsőből nem tudta kiszedni. De ezt nem csak ő, más sem tudta volna hárítani, annyira pontos volt, 2-0.

Még az első félidőben kialakult a végeredmény, a harmadik magyar gólt Ádám Martin szerezte, akinek ez volt a második gólja a címeres mezben. Az Ulsan Hyundai légiósa egy szép akció végén gurított a kapu jobb alsó sarkába.

A második félidőben ugyanolyan jól játszottak a hazaiak, és növelhették volna az előnyüket, de itt már a bolgároknak is akadt lehetőségük, Dibusz Dénes kétszer is szépen védett. Volt aztán egy pont, amikor a csapatok – főleg a magyarok – leálltak, és onnantól már a lefújást várták.

Ami el is jött, az első kötelezőn túl vannak Rossiék, a következő ellenfél Montenegró lesz idegenben, aztán Litvánia érkezik hozzánk.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nyilatkozatok

A legfontosabb szereplők most is elmondták a véleményüket a mérkőzésről:

„Az első félidőben látott letámadásra készültünk, ennél jobban nem is lehetett kezdeni, hiszen gyorsan előnyt szereztünk. Készültünk a kipattanó labdákra, élesek voltunk, mindenki száz százalék felett teljesített. Ez volt a legjobb élményem a válogatottban én is jó formában éreztem magam. Régen a tévében néztem, ahogy szólt a meccs után a Himnusz, boldog vagyok, hogy 29 évesen átéltem ezt.” – mondta Ádám Martin.

Az első gólt szerző Vécsei Bálint is elégedett volt:

Nagyon készültünk rá, hogy az első negyedórát megnyomjuk hazai pályán és arra is, hogy lesznek majd szabadrúgásaink. Kicsit bizonytalan voltam, féltem, hogy a videóbíró közbeszól. A szögeltre készültünk, szerencsére Dominik is jól improvizált, így megszereztük a vezetést. Egész héten nyugodtan, magabiztosan készültünk. Az észtek ellen volt egy kis hiányérzetünk, hiszen több góllal is nyerhettünk volna, de most megmutattuk az első félidőben, hogy szeretnénk továbbjutni a csoportból.

Végül pedig következzenek a játéknap legszebb találatát szerző Szoboszlai Dominik szavai:

„Boldog vagyok, hogy ilyen meccsel és eredménnyel kezdtük a selejtezőt. Szerencsére a bolgárok nem vették észre, hogy az első gól előtt nem én rúgtam a szögletet és sikerült a mozgásommal megzavarni a védőket. A szabadrúgást nagyon sokszor gyakoroltam, ideje volt, hogy végre meccsen is sikerüljön.”

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső