Fél Lábbal az Elődöntőben az Inter

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 12.

A héten négy Bajnokok Ligája-meccset is rendeznek, pontosabban kettőt már megrendeztek tegnap este. Felemás sikerrel végeztünk, az esélyek ellenére az egyik meccsünk jött csak be. Ez, a Benfica – Inter volt az, amint elcsúsztunk, és ez elég bosszantó volt. Hiszen Roger Schmidt együttese elég masszív gárda, az Inter rossz formában, adta volna magát a hazai győzelem. Ennek ellenére, Simone Inzaghiék megnyugtató előnnyel várhatják a visszavágót.

Benfica – Inter: 0-2

G.: Barella, Lukaku

A hazai csapat kezdőjében nem volt meglepetés, nagyjából azok futottak ki a pályára, akikre számítottunk. A másik oldalon is ismertek voltak a nevek, akik fontos szereplői lehettek volna a meccsnek, de sérülés miatt nem játszhattak.

A kezdőcsapatok:

Benfica: Vlachodimos – Gilberto, Antonio Silva, Morato, Grimaldo – Chiquinho, Florentino Luis – Joao Mario, Rafa Silva, Aursnes – Ramos

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco – Martínez, Dzeko

Egy dolog miatt elnézést kell kérnem, valahogy átsiklottam afelett, hogy Nicolas Otamendi eltiltott, őt tévesen neveztem a saját kis kezdőcsapatunkba. Elnézést! Fantasztikus hangulat várta a csapatokat, a portugál drukkerek nagyon kitettek magukért. Ahogy elkezdődött a meccs, látszott, hogy az irammal nem lesz probléma. Az első helyzetecskét az Inter hagyta ki, az ellenünk remekül játszó Dimarco beadását Edin Dzeko kicsavartan fejelte kapura, ám Vlachodimosnak nem kellett közbeavatkozni. Percekkel később Onana is készülődhetett egy kirúgáshoz, miután Florentino Luis csavart méterekkel a kapu mellé és fölé.

Negyedórája ment a mérkőzés, amikor először valamelyik kapusnak játékba kellett avatkoznia. Egy baloldali Grimaldo-beadás pontatlan volt a pirosmezeseknek, ám Federico Dimarco rossz helyre szabadított fel. Érkezett Rafa Silva, aki kapásból lőtt, André Onana azonban védett. Maradt támadásban a hazai csapat, Dimarco újabb szerencsétlenkedése után Joao Mario lőhetett a tizenhatos sarkáról, de kaput nem talált.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A 25. percben onnan érkezett a veszély, ahonnan nem nagyon számítottak rá a portugál csapat tagjai. Francesco Acerbi szánta rá magát egy lövésre, körülbelül 28 méterre a kaputól, és nem is tévedett sokat.

Az első félidőben még volt egy gyengébb Grimaldo-lövés, 0-0-val mehettek szünetre a gárdák.

A folytatásban az iram nem csökkent, és ekkor már gólokat is láthatott a közönség. Igaz, a többségük ennek nem örült. Hat perce ment a második félidő, amikor az Inter – lényegében a semmiből – megszerezte a vezetést. Alessandro Bastoni mesteri beadáse Nicolo Barellát találta meg a tizenhatoson belül, akit nem fogott senki, a középpályás így nyugodtan fejelhetett a kapu hosszú oldalába.

Percekkel később egyenlíthetett volna a Benfica, szépen járatták a labdát az Inter tizenhatosa előterében, majd Joao Mario középre passzolt labdáját kétszer is a hálóba lőhették volna, azonban mindig volt egy bevetődő ember, aki blokkolni tudott. Nagyon kellettek, Onana esélytelen lett volna.

Az Inter ugyan beszorult, de a kontrajátékuk magában hordozták a veszélyt, egy esetben Henrikh Mkhitaryan növelhette volna az előnyt, de ziccerben Odysseas Vlachodimost találta el.

Peregtek a percek, és hiába támadott többet a Benfica, annyira sűrűn védekeztek a sárga mezben játszó vendégek, hogy nem lehetett feltörni a védelmüket. Nicolo Barella és Denzel Dumfries a hajrában további gólokat rúghattak volna, de végül nem ők, hanem a csereként beállt Romelu Lukaku döntötte el a meccset – és lehet, hogy a továbbjutást is.

A belga csatár egy tizenegyest értékesített a 82. percben, amit azért kapott meg Michael Oliver játékvezetőtől az Inter, mert egy jobboldali beadásnál Joao Mario kezét érte a labda. Meg lehetett adni a büntetőt…

A második vendég gól után legalább három nagy ziccert hagyott ki a Benfica, a legnagyobbat Goncalo Ramos. Pedig még az 1-2 is szebben mutatott volna, mint a 0-2…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső