Eldőlt volna? Kiütéssel Nyert a Man City

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 12.

A forduló rangadóján nem hibáztunk, két és fél gól feletti eredményre tippeltünk a Manchester City és a Bayern München mérkőzésén. De arra nem gondoltunk, hogy ezt csak egy csapat fogja összehozni. Thomas Tuchel, a bajor csapat új edzője a mérkőzés után elismerte: Innen már nagyon nehéz lesz.

Manchester City – Bayern München: 3-0

G.: Rodri, B. Silva, Haaland

Jól szedtük össze a sérülteket mindkét oldalon, nem volt meglepetés, vagy olyan friss sérülés, ami nagyban befolyásolta volna az általunk várt kezdőket. Guardiola megmaradt a mostanában bevált 3-2-4-1-nél, míg Tuchel a sokásosnak mondható 4-2-3-1-gyel vonult pályára.

A kezdőcsapatok:

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Aké – Stones, Rodri – Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland

Bayern München: Sommer – Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies – Goretzka, Kimmich – Coman, Musiala, Sané – Gnabry

A meccs első tíz perce a hazaiaké volt, Erling Haaland és Ilkay Gündogan jóvoltából kétszer is veszélyeztetni tudtak, igaz, Yann Sommer kapusnak egyszer sem kellett védenie. A másik oldalon egy Alphonso Davies-lövést láthattunk tíz perc elteltével, Ederson még csak el sem vetődött a labdára.

Negyedóra után Yann Sommer ugrasztotta talpra a hazai drukkereket, addig szórakozott egy hazaadott labdával, amíg Erling Haaland majdnem lelopta a lábáról azt.

Nem csökkent az iram, és egyre-másra jöttek a helyzetek. A 21. percben Haaland lőtt Sommer kezébe, majd Jamal Musiala tiszta lövőhelyzetben a blokkba bombázott. Abban a lehetőségben is több volt.

Az első gólra 27 percig kellett várni, ekkor Rodri, a hazaiak védekező középpályása mesterien csavart a jobb felsőbe. A forduló gólja? Várhatóan igen…

A félidőben még egy hatalmas helyzete volt a hazaiaknak, Yann Sommer védte ki azt, amit nehezen lehetett kivédeni, vert helyzetből, a földön ülve is szögletre mentett Ilkay Gündogan lövésénél.

A másik oldalon zárásként Leroy Sané tette próbára Edersont, a szakadó esőben próbálta kihasználni, hogy csúszós a talaj, távoli bombája kevéssel kerülte el a jobb alsót.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A fordulás után 45 másodperc kellett az első veszélyes lövésig, megint Sané próbálkozott, és ezúttal Ederson védése is kellett ahhoz, hogy 1-0 maradjon az állás.

Két perc múlva a páros lejátszotta a következő menetet is a kis különmeccsükből, és ezt is a brazil kapus nyerte, pedig mind közül ez volt a legnagyobb lehetőség az egyenlítésre, ziccerben léphetett ki Sané, de csak nem sikerült bevenni volt csapata kapuját.

Az 50. perc eseményeit leírni igencsak nehézkes volna, annyi hibát halmoztak a vendégek, csoda, hogy azt nem sikerült gólra váltania az égszínkékmezeseknek. Elképesztő, amatőr hibák egymás után, nem ehhez szoktak a Bayern München fanatikusai.

Elöl viszont feljavult a bajorok játéka, és Edersonnak nyolc percen belül már harmadszor kellett hárítania, ezúttal is Leroy Sané próbálkozott, aki láthatóan nagyon szeretett volna bizonyítani.

Egyre nagyobb volt a nyomás a hazaiakon, de sikerült talpon maradniuk, és lassan visszavették az irányítást. A játék megint átkerült a Bayern München térfelére, Rúben Dias, illetve Nathan Aké is közel járt a gólhoz.

Aztán jött a 70. perc, és vele együtt egy újabb komoly vendéghiba: Dayot Upamecano saját tizenhatosa előterében vesztette el a labdát, Grelish Haalandot játszotta meg, aki lövés helyett keresztbe ívelt, egyenesen Bernardo Silva fejére, 2-0.

A norvég gólgép nem csak az előkészítésben vállalt szerepet, hat perccel később maga is betalált, Julian Alvarez lefejelt labdáját vágta a hálóba. A védelem megint nem igazán tudta, milyen rendezvényen van.

Igen, könnyen lehet, hogy a mérkőzés eldőlt. Három gólt rúgni a Citynek idén emlékeim szerint még senkinek sem sikerült, de ha sikerül is, hogyan lehetne ezt a támadógépezetet takarékra vágni? Sehogy…

Nem érdemelt ekkora verést a Bayern, de ilyen gyatra védekezéssel ez a mérkőzésbe volt kódolva…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső