Leeresztett a Napoli? Előnyben az AC Milan

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 13.

Felemás hetet zártunk a Bajnokok Ligájában, hiszen kedden is volt egy meccs, amit nem találtunk el – fájt is érte a lelkem -, és szerdán is. Egyiknél sem mondom mégsem, hogy hibáztam, pedig nekem nem „büdös”, ha be kell ezt vallanom.

Az AC Milan és a Napoli mérkőzésén minden adott volt ahhoz, hogy győztesen jöjjünk ki belőle, de Luciano Spallettiék ismét csalódást okoztak. A kiesésük viszont nincs kőbe vésve, hazai pályán ez még egy megfordítható eredmény.

AC Milan – Napoli: 1-0

G.: Bennacer

A hazai csapat kezdőjében egyáltalán nem volt meglepetés, egy az egyben eltaláltuk, hogy milyen csapattal vonulnak majd a pályára. Viszont a vendégeknél nem kis meglepetésre Elif Elmas kezdett centerként, noha a kispadon ott ült Giacomo Raspadori, aki csatárként talán többet tudott volna segíteni, mint az északmacedón.

A kezdőcsapatok:

AC Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernández – Krunic, Tonali – Brahim, Bennacer, R. Leao – Giroud

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, M. Rui – Lobotka, Zambo Anguissa, Zielinski – Lozano, Elmas, Kvaratskhelia

Nem sokon múlt, hogy már az első percben vezetést szerezzen a Napoli. Egy jobboldali elfutás után André Frank Zambo Anguissa középre passzolt labdája került – kisebb szerencsével és Rade Krunic közbenjárásával – Khvicha Kvaratskhelia elé, akinek csak annyi dolga lett volna, hogy valahogy elrúgja a labdát a visszazáró blokk mellett. Nem sikerült, Davide Calabria mentett a gólvonalon, majd a kipattanót Mario Rui fölé vágta.

Három perc múlva újra a hazai kapu előtt pörögtek az események, Zambo Anguissa távoliját tolta fölé Mike Maignan.

Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a Milannak az első huszonöt percben köze sem volt a mérkőzéshez. Semmi, egyáltalán. Arra figyeltek, nehogy gólt kapjanak, minden erejüket felemésztette az, hogy a támadó égszínkékmezesek rohamait állják. És állták is. Igaz, ehhez kellett a szerencse, meg Mike Maignan is. A francia kapus különösen Piotr Zielinski távoli lövésénél védett nagyot.

Aztán 25 perc után kinézett az ellenfél térfelére a Milan is, rögtön egy hatalmas gólszerzési lehetőséget szalasztott el Rafael Leao, aki egyébként Szoboszlai Dominiket csábítja Milánóba, aki egy az egyben vert meg és futott le két vendégjátékost is, hogy aztán centikkel a bal kapufa mellé gurítson.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A következő jelenetünk a 40. percből származik, amikor a Milan megszerezte a vezetést. A nemrég válogatottat váltó Brahim Díaz zseniális cselei után iramodott meg a saját térfeléről, a tizenhatoshoz érve Leaot játszotta meg, aki keresztbe passzolt, érkezett Ismael Bennacer, és a rövid alsóba lőtt.

A gól láthatóan megfogta a vendégeket, és az első félidő végén a Milan bőven növelhette volna az előnyét, a hosszabbításban Simon Kjaer fejese csattant a kapufán.

Kapufa volt a túloldalon is, közvetlenül a második félidő elején, Elmas volt az, akinek hulló falevél-szerű fejese a felsőlécről a pályán túlra pattant.

A folytatás hasonlított az első félidő első felére, a Napoli támadott, a Milan védekezett. Úgy igazán veszélyes lehetőség ekkor nem adódott a vendégek előtt, nagyon látszott Victor Osimhen hiánya.

A fölény egészen a 74. percig maradt meg, ekkor André Frank Zambo Anguissa begyűjtötte a második sárga lapját is, bő húsz percre tehát emberhátrányba került a Napoli.

Ezt a Milannak nem sikerült kihasználnia, sőt, majdnem gólt is kaptak, közel járt hozzá Giovanni Di Lorenzo és Mathias Olivera is.

A végén Rrahmani és Saelemaekers kakaskodtak egy kicsit, a játékvezető pedig megunta az egészet, kiosztott két sárgát, majd lefújta a meccset.

Nem lefutott a visszavágó…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső