Elkezdte az Újpest is – Szerencsére győzelemmel

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 23.

Könnyen előfordulhat, hogy augusztusra már csak két csapatunk lesz az európai kupaporondon jelen. A Fradi magabiztosan menetel eddig a BL-ben, ha onnan kiesnének, akkor is mehetnek lejjebb – ha fogalmazhatunk így -, a MOL Fehérvár FC egy kört sem élt túl az Európa Konferencia-ligában, a Puskás Akadémia pedig a második körben szenvedett súlyos vereséget Lettországban.

Tegnap este eljött az Újpest ideje is, a Magyar Kupa győztesének nem kellett az első körben is csatát vívnia, elegendő volt most, a második körben beszállni.

A liechtensteini Vaduz FC érkezett a Megyeri útra, akik 2019-ben már kiejtettek egy magyar csapatot. Akkor az Európa-ligában indultak, nem az Európa Konferencia-ligában (hiszen az akkor még nem is létezett), az ellenfelük pedig az akkor még Marko Nikolic által irányított MOL Fehérvár FC volt.

A hazai 1-0-s sikert követően a Vaduz otthon szintén 1-0-ra nyert, majd a hosszabbításban újfent betalált…

Ezt a kellemetlen szituációt Újpesten mindenképp szerették volna elkerülni. Nézzük meg, hogy sikerült-e!

Újpest FC – FC Vaduz: 2-1

G.: Stieber Z., Tallo ill. Cicek

A magyar csapatba Michael Oenning csak két magyar játékost nevezett, a kapus Banai Dávidon kívül Stieber Zoltán képviselte a piros-fehér-zöld színeket. De hiába a rengeteg külföldi, ők is egy magyar csapat sikeréért harcoltak, méghozzá az alábbi összeállításban:

Banai – Kastrati, Koutroubis, Diaby – Pauljevic, Onovo, Mitrovic, Antonov – Stieber, Tallo, Beridze

Csupa ismerős név, egyedül Abdoulaye Diaby a kakukktojás. Ő nyári érkező, a Lokeren csapatából szerződtették a 21 esztendős mali védőt. Egy mérkőzés alapján azt mondjuk: Jó üzletet csináltak a lila-fehérek.

Akik a mérkőzés első tíz percét megnyomták! A kezdés után pár perccel Nemanja Antonov nagy erejű bombát küldött a svájci Challenge Ligában szereplő csapat kapujára, nem sok hiányzott a gólhoz, végül a labda mellé ment.

Két perccel később Giorgi Beridze és Junior Tallo próbálták kijátszani a védőket, egy pontatlan passz után a tizenhatoson érkező Stieber Zoltán unta meg a totojázást, a labdája megpattant, és áthullott Buchel feje felett.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Stieber nagyon élt a meccsen, a 24. percben a pálya jobb szélén tűnt fel, védőjét elküldte kalácsért, majd visszahúzta a labdát a rövid alsóba. Vagyis csak a rövid alsó felé, centik hiányoztak a gólhoz.

A félidő további részében izgalom már nem maradt, de a játék mindenképp biztató volt újpesti – illetve magyar – szempontból.

Oenning is elégedett lehetett, a fiai végig az ellenfél térfelén tartózkodtak, gólt szereztek, és helyzeteket alakítottak ki. A védelem is a helyén volt, Banai Dávidnak egyetlen alkalommal sem kellett védenie.

A második félidőre egy kicsit kibújt csigaházából a Vaduz, ők is rájöhettek arra, hogy valamit illene villantani.

A 63. percben viszont az Újpest villant. Kastrati a saját térfelén szerzett meg egy elveszett labdát, indította a társakat, Junior Tallo és Stieber Zoltán kényszerítőjét 5 liechtensteini védő nézte végig, az elefántcsontparti aztán higgadtan fejezte be a támadást, 2-0.

Ahelyett, hogy a hazaiak lezárták volna a mérkőzést, a Vaduz vissza tudott jönni a meccsbe, és így maradt esélye a visszavágóra: A 81. percben saját térfelükön vesztettek labdát a lila-fehérek, Tunahan Cicek pedig jó 25 méterről lövésre szánta el magát. Első pillantásra kapushibának tűnt, hogy Banai ezt nem tudta hárítani – csak bal kezével ért bele, gyakorlatilag hálóba segítette a labdát -, ám a hátsó kameraállásból látszott, hogy olyan kifli volt a lövésben, amilyet még a legjobb pék is megirigyelt volna. Gyönyörű gól volt, ritka, amikor így szitál a labda a levegőben.

A játékkal sok gond nem volt, biztató volt, erre lehet építkezni, de ezt a Vaduzt kötelessége Oenningéknek kiejteni.

Nyilatkozatok

Ahogy mindig, most is elhoztuk a két szakvezető nyilatkozatát, először Michael Oenning szavait olvashatjátok:

Mindig nagyon jó, ha győzelemmel tudjuk kezdeni az idényt, s emiatt elégedett is vagyok. Elmondtam a meccs előtt, rendkívül koncentráltan kell játszani, ez pedig meg is történt. Jól összpontosítva kezdtünk, egyből belevetettük magunkat a találkozóba, és a vezető gól is a lehető legjobb pillanatban jött. Viszont az első félidőben kevésnek tartottam a támadásaink számát, a kezünkben volt a meccs, de a játékrész utolsó húsz percében nagyon visszaálltunk, nem voltunk olyan agresszívek, amilyennek kellett volna lennünk. Átbeszéltük a dolgokat a félidőben, és ennek megfelelően változtattunk is a szünet után. Ebből született a második gól. A kapott gól viszont kicsit zavar, de nem játszik fontos szerepet. Nekik otthon legalább két gólt kell rúgniuk, nekünk jó az iksz is idegenben. Lehet, nem is lett volna túl jó, ha minden tökéletesen működik, mert így sokkal koncentráltabban tudunk nekimenni a második meccsnek.

A Vaduz mestere szűkszavúan nyilatkozott a mérkőzésről:

Egyértelműen az Újpest volt ma a jobb csapat, elégedetlen vagyok a csapatom teljesítményével, ennél sokkal jobban is tudtunk volna játszani. Viszont csak egygólos előnyt tudott szerezni hazai pályán az Újpest, így a továbbjutás a második mérkőzésen dől el.

Az NSO Tv megszólaltatta Banai Dávidot és Stieber Zoltánt is, Banai egyetértett mesterével, miszerint a kapott gól nem biztos, hogy negatívum, mert így ugyanolyan koncentrációval vágnak bele a visszavágóba.

Stieber pedig örült, hogy első tétmeccsén máris gólt szerzett, szerinte a legfontosabb, hogy győzelemmel tudtak kezdeni. A kapott gólt ő valóban úgy éli meg, ahogy kell, miszerint nem jó dolog gólt kapni, de megemlített egy valóban fontos tényezőt: Hogy nem számít az idegenbeli gól.

Bízzunk benne, hogy a visszavágó alkalmával hasonló játékot láthatunk az újpestiektől, akkor bizonyára mehetnek még egy kört, ahol majd a Basel – Partizani találkozó győztesével játszhat. Az már igazán nagy falat lehet, pláne, hogy egy harmadik körös győzelem még mindig nem jelent csoportkört, ahhoz még a play offban is bizonyítani kell…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső