Erling Haaland Beindult: Negyeddöntőben a Man City

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 20.

Sok német szurkoló fejében fordult meg a gondolat, hogy kedvenceik esetleg meglepetést okozhatnak az Etihadban. Volt előttük jó példa, a Borussia Dortmund, amely többször is közel járt a Manchester City kiütéséhez a Bajnokok Ligájából. Igaz azonban, hogy a sárga-feketék mindig elvéreztek aztán.

A Lipcse az első mérkőzésen 1-1-et játszott a Cityvel, a hazai egyenlítő gólhoz szükség volt egy jó Szoboszlai Dominikre is, a gól az ő bombája után született, Josko Gvardiol volt eredményes.

A City teljesítménye csapongó volt az elmúlt időszakban, nem nagyon lehetett tudni, hogy mire számíthatunk. Végül egy olyan forgatókönyv valósult meg, amire sok esélyt nem láttak a szakértők…

Manchester City – RB Leipzig: 7-0

G.: Haaland (5), Gündogan, De Bruyne

Nem volt meglepetés a Manchester City kezdőjében, Pep Guardiola a legjobb összeállításában küldte pályára a srácokat. Marco Rose feje viszont fájhatott. Bár már hozzászokhatott a gondolathoz, hogy Gulácsi Péter kiesett, rajta kívül is akadtak hiányzók, például Christopher Nkunku vagy Xaver Schläger.

A kezdőcsapatok:

Manchester City: Ederson – Stones, Akanji, Dias, Aké – Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland

RB Leipzig: Blaswich – Henrichs, Orbán, Gvardiol, Raum – Laimer, Kampl, Haidara – Szoboszlai, Forsberg – Werner

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazából a mérkőzésnek már az első félidő után vége lehetett volna, ha gyorsan kiszórnak pár játékost a vendégektől, olcsóbban megúszták volna, mint így, hogy becsülettel végig játszották a 90 percet. A Manchester Cityről sok mindent el lehet mondani, legfőképp azt, hogy idén minden áron BL-t akarnak nyerni, és láthatóan ezért mindent meg is tesznek.

Elképesztő formát, elképesztő tempót mutatott és diktált a hazai csapat, ennek pedig a Leipzig itta meg a levét. Nem is akárhogyan, még évek múltán is szó lesz erről a mérkőzésről. Elsősorban az érdem Erling Haalandé, akit sok kritika ér mostanában, egyesek azt gondolják, nem illik a csapatba, és nélküle jobb volt az együttes, de szívesen meghallgatnám a kétkedők véleményét ezen találkozó után is…

A norvég tarthatatlan volt, és egymaga ütötte ki a németeket. Első gólját a találkozó 22. percében szerezte, amikor a City – Benjamin Henrichs kezezése miatt – tizenegyeshez jutott. Haaland a bal alsót választotta, ahogy Blaswich is, de a norvég lövése túl gyors és pontos volt.

Két perccel később Erling Haaland ismét villant, ezúttal egy kipattanót fejelt a kapuba. Meg kell dicsérni Kevin De Bruyne bombáját, jó 20 méterről forgácsolta szét a felsőlécet, ennek a kipattanójából tudott eredményes lenni a csapattársa ismét.

A két gyors gól láthatóan megfogta a vendégeket, bár tegyük azt is hozzá, addig is teljesen veszélytelenek voltak.

Az első félidő ráadásában jött még egy hazai gól, itt is peches volt a német együttes, ahogy az első két találatnál is azok voltak. Egy szöglet után Rúben Dias fejese a baloldali kapufán csattant, onnan végig gurult a gólvonalon, majd a tisztázni igyekvő Henrichs konkrétan Haalandot találta telibe, onnan meg a kapuba került a játékszer…

És itt még nem volt vége. Csak az első félidőnek. De amint elkezdődött a második, a City újfent gólt rúgott. Most nem a norvég, hanem Ilkay Gündogan, aki lóvá tette az előtte tornyosuló feketemezes védelmet, hogy aztán simán lőjön a bal alsóba.

Ezen az estén a hazaiaknak minden összejött, a vendégeknek pedig semmi. Percekkel később Erling Haaland megrúgta a negyedik gólját, majd megint pár perc elteltével az ötödiket is. Mindkét találatban a szerencsefaktor volt a közös, Blaswich hiába mutatott be nagy védéseket a találatok előtt, a kipattanó valahogy mindig a csatár elé került.

A mérkőzés hosszabbításában az egész találkozón remeklő Kevin De Bruyne is betalált, az este legszebb gólját szerezve.

Kiütés, nem is akármekkora. A Manchester City majd a Bayern Münchennel találkozik a legjobb nyolc között.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső