Hiába Minden Portugál Próbálkozás – Nyolc Között az Inter

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 20.

Talán a legjobbkor jön most a válogatott szünet. Rendezni tudják a sorokat a csapatok, de bevallom, nekünk is szükségünk van rá. Az Eb-selejtezők kezdődnek meg a héten, amiről nálunk is olvashattok majd, de direkt erre a hétre időzítettük a Bajnokok Ligája-összefoglalókat. Akit érdekel, a mai napon mind a négy, múlt héten lejátszott nyolcaddöntőről részletesen olvashat.

A sorok rendezésére szükség van, habár rengeteg meglepetés született, úgy érzem, talán mi is csinálhattuk volna a dolgokat jobban. Máshogy. Nem tudom, ezt még át kell gondolni, és két hét múlva újult erővel nekivágni a tavaszi folytatásnak.

Most azonban következzenek a BL-összefoglalók, először az FC Porto és az Inter között.

FC Porto – Inter: 0-0

Továbbjutott az Inter 1-0-s összesítéssel

A sérülések és eltiltások miatt Sergio Conceicao feladata nem volt egyszerű, ami a kezdőcsapat összeállítását illeti. Egy kissé tartalékosabb volt hátul a Porto, de számukra ezúttal nem a védelem volt fontos, hanem a támadások. Gondolhattuk, hogy a hazaiak őrült rohamokat fognak vezetni az egygólos hátrány ledolgozása érdekében, és nem is kellett csalódnunk.

A kezdőcsapatok:

FC Porto: Diogo Costa – Pepé, Cardoso, Marcano, Zaidu – Eustaquio, Uribe, Grujic, Galeno – Evanilson, Taremi

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Martínez, Dzeko

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mint azt az eredményből is látjátok, a Porto terve nem sikerült, az Interé viszont igen, féken tartották Taremiéket. Nem ez volt a leggólgazdagabb találkozó a BL-ben a múlt héten, és az izgalmak eleinte teljes mértékben elmaradtak. Igaz, látszott a hazaiakon, nagyon szeretnék megfordítani a találkozó állását, de a kezdetekben nem tudtak veszélyt teremteni André Onana kapuja előtt. A nemrég doppingolás miatt eltiltott kapus első védését a 19. percben mutatta be, ekkor egy letámadás végén a kanadai válogatott, Stephen Eustaquio lőtt a tizenhatosról, a jobb alsóba tartó labdát Onana fogta.

Ezt követően megint egy majdnem húszperces időszak következett, amikor semmi izgalmas nem történt a pályán. A Porto fölényben játszott, ám ez a fölény helyzetekben nem realizálódott. A 40. percben egy elképesztően szép játék végén Evanilson bombázhatott, de a bevetődő Federico Dimarco szögletre tisztázott.

Nagy volt a nyomás az Inter játékosain, egyetlen hiba sokba kerülhetett volna. De csak volna, mert az ezúttal sárga mezben játszó Inzaghi-legények nem hibáztak. Legalábbis nem akkorát, hogy abból gól születhessen.

Nem csak az első, a második félidő is kevés lehetőséget hozott. A játék képe fikarcnyit sem változott, a Porto támadott, az Inter őrizte az előnyét. A 76. percben kellett Onana kapusnak ismételten játékba avatkoznia, ekkor Marko Grujic próbálkozott, de a lövésben sem igazi erő nem volt, se nem volt jól helyezve.

Az események a hosszabbításban pörögtek fel igazán. A Porto ekkor már mindent egy lapra feltéve támadott, az Inter pedig mást sem akart, minthogy Marcziniak hármat fújjon a sípjába. A hétperces hosszabbítás majdnem eseménydúsabb volt, mint a teljes mérkőzés. Ekkor járt a hazai csapat a legközelebb a gólhoz, konkrétan még a hosszabbítást is megúszhatták volna. Előbb az előre húzódó Marcano lövését mentette a gólvonalról Denzel Dumfries, majd egy perccel később a kék-fehérek kétszer is eltalálták a kapufát. Mehdi Taremi fejesét Onana tolta rá a jobboldali vasra, majd Marko Grujic fejesénél már ő is verve volt, de ott meg a felsőkapufa segített az olaszokon.

A meccs krónikájához tartozik még, hogy Pepét a játékvezető egy elkésett belépő után kiállította. Nem, nem azt a Pepét, a portugál fenegyerek ezen a találkozón sérült volt, a fiatal brazil Pepéről van szó, aki kényszerből játszott jobbhátvédet.

A mérkőzés a góltalanság ellenére – a hajrá miatt – nem volt egy rossz meccs, az Inter pedig a negyeddöntőben egy másik portugál együttest, a Benficát kapta.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső