EURO 2020 – A második forduló álomcsapata

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 23.

Tudjuk, tudjuk, talán egy kissé elkéstünk ezzel, de hadd védjük meg magunkat azzal, hogy a harmadik kört sokkal gyorsabban bonyolítják le, mint az első kettőt, illetve azt, hogy a Magyarország – Franciaország mérkőzés egy icipicit felborította a bioritmusunkat.

De még talán időben vagyunk, hiszen a harmadik körből még van egy nap, azaz négy meccs.

Ezúttal is voltak remek teljesítmények, most ismét összedugtuk a fejünket, és összehoztuk az Euro 2020 második körének legjobb tizenegyét. Hozzá kell tenni, hogy itt teljesen objektív melót lehetetlen végezni, így bizonyára lesztek páran, akik X-et vagy Y-t inkább kiraktátok volna, és persze lesznek, akik majd reklamálnak, hogy hol van Z játékos?

Ez sajnos ilyen, mindenki nem fog egyetérteni… De azért reméljük többek igen!

A kapus

Gulácsi Péter

Nem az első, és nem is az utolsó helyzet, amikor hazabeszélünk. A legtöbb oldal a forduló legjobb kapusának Danny Wardot tartotta, ám nem tudtunk szó nélkül elmenni amellett, amit Gula nyújtott Franciaország csapata ellen. Nem kis neveket kellett féken tartani, Kylian Mbappé, Karim Benzema, Ousmane Dembele és Paul Pogba is serényen próbálkozott gólt szerezni, nem beszélve Antoine Griezmannról, akinek ez végül sikerült is. De arról a magyar válogatott portása egyáltalán nem tehetett, teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt.

Több nagy bravúrt mutatott be Gulácsi, mellette irányította a védelmet, valóságos vezér volt. Nem érdemtelen, hogy egy olyan nagycsapatban véd, mint az RB Leipzig, ahol nemrég szerződést is hosszabbított.

Danny Ward is valóban odatette magát, és Stole Dimitrievskit, az északmacedónok portását is a jobbak közé sorolhatjuk.

A védők

Denzel Dumfries

A torna eddigi abszolút felfedezettje, akiért már az Inter és a Bayern München is beállt a sorba. Minden bizonnyal a következő évet nem az AZ Alkmaarban fogja kezdeni. Az első fordulóban is bekerült a csapatunkba, és most sem tudtuk őt kihagyni.

Védőmunkája mellett ismét azért került ide, mert rendkívül hatékony volt: Ausztria ellen ő harcolta ki azt a tizenegyest, amit aztán Memphis Depay értékesített, majd később maga is kapuba talált, bár Donyell Malen kiszolgálását nehezebb munka lett volna kihagyni, mint belőni. De hát… Ott kellett lenni.

Grant Hanley

Skócia tegnap elbúcsúzott az Európa-bajnokságtól, azonban a második körben gól nélkül tudták tartani az angol válogatottat. Ebben nagy szerepet játszott Chris Hanley, a skótok bivalyerős, jól fejelő védőjének, akinek az volt a feladata, hogy megfogja Harry Kane-t. Eddig úgy tűnik, hogy ez nem a Tottenham legnagyobb sztárjának tornája, de ez többek között azért is van így, mert Hanley remekül semlegesítette őt. Dióhéjban leírjuk a Norwich játékosának Anglia elleni teljesítményét: Megnyert 5 fejpárbajt, 4-ből 3-szor a földön is ő nyert csatát, blokkolt két lövést és kétszer tudott tisztázni fontos helyzetben. A második forduló legjobb védőmunkája az ő nevéhez fűződik.

Leonardo Bonucci

Hanley szereplése kétségtelen volt a listánkon, ám a második középső védőnél kicsit gondban voltunk. Végül a 34 éves Bonuccira esett a választásunk, aki akkor is állta a sarat, amikor állandó partnere, Giorgio Chiellini kiesett sérülés miatt.

Magabiztos volt, a társakat remekül irányította, és azért tegyük hozzá, hogy nem csak Svájc, de Wales és Törökország sem tudta bevenni az olaszok kapuját, ez pedig nagyban köszönhető a Juventus játékosának.

Robin Gosens

A másik játékos, aki körül nem volt vita. Az Atalanta játékosa a védelem baloldalán és feljebb lépve is extraklasszis teljesítményt tud hozni. Ezúttal a támadójátéka miatt került a legjobb balbekk pozíciójába.

Németország négy gólt lőtt Portugáliának egy elképesztő mérkőzésen, a négyből három gól pedig nagyjából Robin Gosensnek köszönhető. Ő adta a gólpasszt Kai Havertznek, előtte ő harcolta ki, hogy Rubén Dias a saját kapujába találjon, teljesítménye pedig akkor ért a csúcsra, amikor ő maga is betalált fejjel.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A középpályások

Fiola Attila

Mondtuk, hogy nem Gulácsinál lesz utoljára, hogy hazabeszélünk. Szívünk szerint Kleinheisler László és Nagy Ádám is itt lenne a középpályán, de teljesen nem akartuk, hogy a magyar csapatról szóljon ez a kis tizenegy.

Fiola Attila egy rendkívül szimpatikus játékos, aki a 2016-os EB után újra esélyt kapott, hogy bizonyítson. Lehet, hogy nem játszana, ha Hangya Szilveszter egészséges lenne, de így hihetetlen örömöt tudott okozni rengeteg honfitársának. Gólja, maga az akció örökké emlékezetes marad, a mérkőzés utáni nyilatkozata pedig egész egyszerűen szívet melengető volt. Csak így tovább, Fityó!

Kevin De Bruyne

Most először lépett pályára a belgák legnagyobb sztárja és legértékesebb játékosa. Nem, nem Roberto Martinez haragudott meg rá, hanem a BL-döntőt szenvedett súlyos sérülést.

A dánok elleni mérkőzésen elég csehül állt a csapat, de aztán bejött De Bruyne, és a játéka mindent megváltoztatott.

Tíz perccel beállását követően Belgium kiegyenlített, miután a Manchester City irányítója tökéletesen hozta helyzetbe Thorgan Hazard-t, később, a meccs hajrájában pedig ő maga alakította ki a 2-1-es végeredményt.

Manuel Locatelli

Aki esetleg megijedt volna, hogy a Sassuolo középpályása nem szerepel a forduló legjobbjai között, az most megnyugodhat. Szép is lett volna, ha a két gólt szerző középpályást kihagytuk volna. Locatellit már a torna előtt is nagy tehetségnek tartották, aki megérett arra, hogy nagycsapatban szerepeljen a jövőben.

Az EB-n nyújtott teljesítménye is csak ezt látszik erősíteni, mindkét gólja gyönyörű volt, emellett pedig a védekezésből is maximálisan kivette a részét.

Aaron Ramsey

A walesi válogatott ezúttal két játékost adott, egyikük Aaron Ramsey, aki a törökök ellen nyújtott maradandót. Ugyan kétszer ziccert hibázott, de harmadik alkalommal már túljárt Cakir eszén, ezzel vezetéshez juttatva csapatát.

Az egész pályát bejátszotta, lőtt, passzolt, beadott és szerelt, ahol szükség volt rá, ő azonnal odaért.

A meccs végén egy nagyon fontos szerelést mutatott be.

Itt szeretnénk jelezni, hogy Ramsey szereplése sem volt annyira egyértelmű, mert Billy Gilmour is remekül futballozott Anglia ellen. A skót középpályást a harmadik körben sajnos már nem láthattuk, ugyanis koronavírus-tesztje pozitív lett. És már nem is fogjuk látni az EB-n, mert Skócia tegnap kiesett.

A támadók

Cristiano Ronaldo

Egy csatárt a góljai minősítenek, és bár Ronaldo nem nyújt extrát a portugál csapatban, a számok mégis őt igazolják. A magyarok ellen két gólt jegyzett, Németország ellen pedig rúgott egy szép gólt, és adott egy gólpasszt Diogo Jotának.

A csapata ugyan kikapott, nem is kicsit, de Ronaldo hozta azt az agilis, félelmet nem ismerő játékát, amit mindig, így úgy éreztük, helye van a kezdőnkben.

Gareth Bale

Az egykori csapattárs lett a párja, aki az EB-n nem igazán csatárként szerepel, de tudtuk, neki helyet kell biztosítanunk. Gareth Bale teljesen más futballista lesz, amikor magára húzza a címeres mezt, ez már sokszor kiderült. Talán azon a híres zászlón levő mondat valóban az igazságot mutatta meg.

Törökország ellen két gólpasszt adott, és maga is kapuba találhatott volna, ám ez tizenegyesből nem sikerült, nagyon csúnyán fölé lőtte a büntetőjét.

Magabiztosan cselez, remekül lát a pályán, technikai adottságait pedig régóta ismerjük, nálunk ő is egyértelmű döntés volt.

Ma este lezárul a csoportkör, így könnyen előfordulhat, hogy már holnap jön a harmadik forduló álomcsapata is. Biztosak vagyunk abban, hogy valakit kihagytunk, de a helyek száma véges…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső