EURO 2020 – Válogatott Játékosaink Szintet Léphetnek

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 01.

Nem kérdés, a sikeres európa-bajnoki szereplés hatására a magyar játékosok népszerűsége az égbe tört. Kellett ehhez a nagyszerű szereplés a csoportban, illetve az a csupaszív játék, amelyet egytől egyig bemutattak.

Az EB-n való kiesés óta sokak iránt nőtt meg az érdeklődés, több válogatott futballista is annak küszöbén áll, hogy klubot váltson. Vagy ha nem is a küszöbén, de mindenképp beszélnek róluk.

Most azt vizsgáljuk meg, kinek merre vezethet az útja?

Nagy Ádám

A középpályás az Európa-bajnokságon mutatott játékával nem csak a külföldi szurkolókat és szakembereket, de a magyarokat is meglepte, pedig mi ismerjük őt már egy ideje. Ezen az EB-n Nagy Ádám nem ismert elveszett labdát, és nem csak a védekezésben bizonyult hasznosnak, hanem a támadásokban is.

Sokkal bátrabban futballozott, ha kellett, meg merte húzni a cselt, a Rossi-csapat egyik legjobbja volt.

Nagy Ádám már évek óta külföldön futballozik, anno a Ferencvárosból igazolt át az olasz évonalbeli Bolognához, de három szezon után tovább állt, az angol másodosztályú Bristol City vásárolta őt meg.

A szurkolók egyik nagy kedvence, akik már korábban is kardoskodtak a középpályás mellett.

Egyelőre konkrét megkeresésről vagy akár csak pletykákról nem tudunk, de ha az európai játékosmegfigyelőknek van szeme – márpedig van -, akkor láthatták, hogy Nagy egyértelműen magasabb szintet képvisel, mint a Championship. Mondjuk ezt úgy, hogy egyébként imádjuk a másodosztályú bajnokságot Angliában.

A Bristol fanatikusai a különböző fórumokon méltatták, főleg a franciák elleni teljesítményét követően. A szurkolók egy része állandó helyet követelt számára a kezdőben, míg egyesek azt kérlelték, hogy valaki vigye el végre egy Premier League csapatba, nagy tehetségnek tartják, akit rendre alábecsülnek.

Konkrét megkeresés az ügyben nem érkezett, legalábbis a sajtóban nem jelent meg ilyen információ, de majdnem biztosak vagyunk abban, hogy sűrű nyara lesz Nagy Ádámnak.

Kleinheisler László

A középpálya másik állandó tagja, akit szintén csak dicsérni lehet. A franciák elleni mérkőzés legjobbjának választották, társai pedig a meccs után új becenevet adtak neki: A Vörös Kanté.

Kleinheisler jelenleg Eszéken futballozik, ott is jól ment neki a játék, hiszen 34 mérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt és hat gólpasszt osztott ki. Edzője, Nenad Bjelica arról beszélt, hogy már most nagy az érdeklődés a válogatott iránt, szerződése pedig jövőre jár le, így ha nem akar hosszabbítani a csapattal Kleinheisler, akkor még most kell értékesíteni, különben jövőre ingyen távozik.

Egy jó EB szereplés pedig alaposan felsrófolhatja az árát

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Schafer András

És egy újabb játékos a középpályáról. Schafer András valósággal berobbant a köztudatba, a Ciprus elleni mérkőzésen dőlt el, hogy ő fogja pótolni a sérült Szoboszlai Dominikot, és tette mindezt nagyszerűen. A válogatott felkészülési meccsén rúgott egy gólt, kiharcolt egy tizenegyest, a döntőben pedig mindhárom alkalommal kezdőként lépett pályára.

Számára a Németország elleni meccs volt a legjobb, ott ő szerezte a második magyar találatot.

Schafer egyébként Szombathelyről származik, innen került fel az MTK-ba, onnan pedig az olasz Genoához, majd a másodosztályú Chievohoz. Egyik olasz gárda sem számított rá igazán, innen az útja a dunaszerdahelyi DAC-hoz vezetett, ahol a mostani szezonban 27 bajnokin játszott a szlovák együttesben.

Róla már vannak pletykák, állítólag a francia másodosztályú Toulouse tulajdonosainak keltette fel az érdeklődését. Elsőre nem hangzik túl izgalmasan, hogy a Ligue 2-ben folytassa a pályafutását, de a csapat nagy terveket szövöget, mivel nemrégiben új tulajdonosa lett a klubnak, akinek legfőbb célja, hogy a gárdát visszajuttassa a legjobbak közé.

Ez már idén is majdnem sikerült, osztályozót játszottak a Nantes együttesével, a kétmeccses párharcot csak idegenben lőtt gólok miatt bukták el.

Schafer ennek a csapatnak lehetne a vezére, és a francia bajnokságban minden bizonnyal bőven tudna fejlődni.

Szalai Attila

A legkapósabb játékosunk a Fenerbahce védője, Szalai Attila, aki villámkarriert futott be. Nem is olyan régen még Cipruson játszott, onnan igazolt a Fenerhez, itt pedig fél év elegendő legyen ahhoz, hogy a szurkolók kedvencévé váljon.

Nagy üzletet csinálhat vele Emre Belozoglu együttese, 20 millió euró alatt minden ajánlatot visszadobnak. És mivel kevesebb, mint kétmillióért vették…

A kérők sora most már elég hosszú. Elsőként a Sevilla érdeklődéséről lehetett olvasni, majd az EB ideje alatt már arról számoltak be, hogy az Atletico Madrid küldött játékosmegfigyelőket a Puskás Arénába.

Szó volt a Leicesterről, az Aston Villáról és a West Hamről is, ahogy a bergamói Atalantáról szintén. És ha már Serie A: A Napoli konkrét ajánlattal kereste meg a törököket, némi pénzösszeg mellett Mario Rui szolgálatait ajánlották fel, a WHU pedig 12 millió eurós transzferötlettel állt elő. Mindkettőt lesöpörték az asztalról a törökök.

Tudják ők is, hogy kincset találtak, természetes, hogy minél jobban akarnak járni. Szalai még csak 23 esztendős, nagyon hirtelen robbant be, de ez nem egy tiszavirág-életű kis kaland, ezt ők is tudják.

A magyar játékosok az online térben is népszerűek

Nem csak a valós menedzserek vetettek szemet a magyar válogatott játékosaira. A Football Manager nevű játékban a készítők fel szokták tüntetni, hogy melyik játékost igazolták le a virtuális vezetőedzők. Az EB alatt három magyar játékos is a top 10-ben végzett, Fiola Attilát például a korábbihoz képest 384 százalékkal többen igazolták csapatukba.

Nem baj, ha minél rangosabb bajnokságokba igazolnak a válogatott tagjai, ez biztosítja a fejlődésüket. Gazdag Dániel és Schön idén igazoltak az Egyesült Államokba, Gulácsi Péter a Lipcsével, Szalai Ádám a Mainz-cal hosszabbított, Orbán Willi szintén jó helyen van. Hamarosan Sallai Rolandért is bejelentkezhet egy nagyobb csapat…

Egy szóval: A fejlődés most már valóban látványos, nagyon kíváncsian várjuk, hogy a fent említett játékosok végül hol kötnek majd ki…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső