Európa Liga: Az Első Kör – Összefoglaló – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 22.

A múlt héten pénteken elkezdtük összefoglalni, mi is történt az Európa Ligában, itt is már az egyenes kieséses szakaszban járunk, a héten pedig következik a folytatás. Vannak meccsek, amiknél még nyílt a továbbjutás sorsa, de olyan csapatok is vannak, akiknek alig maradt esélyük…

Az esti meccsek

A délutáni mérkőzéseket már átvettük, jöjjenek az esti találkozók!

Salzburg – Villarreal: 0-2

G.: Alcacer, Nino

Az egyik olyan párharc, ami már az első meccs után valószínűleg eldőlt. Az osztrákok otthonában sikerült 2-0-ra nyernie Unai Emery fiainak, méghozzá úgy, hogy egy tizenegyest is kihagytak. Paco Alcacer gyenge gurítását nem csak kivédte a Salzburg portása, hanem meg is fogta. Alcacer aztán hiába imádkozott az égiekhez…

Vagyis, nem hiába, mert negyedórával később az ő góljával szereztek vezetést a vendégek, a második félidőben pedig a csereként beálló Fernando Nino duplázta meg az előnyt. A Salzburg a hosszabbításban kicsit finomíthatott volna ezen a – számukra – nem túl jó eredményen, de csak kapufáig jutottak.

A Villarreal tehát nem csak a bajnokságban menetel, de úgy tűnik, a következő kör is meglesz az Európa Ligában.

Molde – Hoffenheim: 3-3

G.: Ellingsen, Ulland-Andersen, Fofana ill. Dabbur (2), Baumgartner

Remek első félidőt produkáltak az egyre inkább magukra találó németek, fél óra elteltével már 2-0-ra vezettek, a szünetre pedig 3-1-es előnnyel mehettek. Dabbur duplázott, első gólját a 8. percben szerezte, a másodikat a 28.-ban, mindkettőt fejjel.

Egy szöglet után visszajött a Molde Ellingsennek köszönhetően, de Baumgartner pár perccel később ismét lehűtötte a kedélyeket.

A második félidő elején megint Dabbur volt a főszereplő, előbb szerzett egy lesgólt, majd kihagyott egy tizenegyest. Pedig ezzel eldönthette volna az egész párharcot, helyette a norvégok felálltak a padlóról, és Ulland-Andersen szépítése után Fofana már az egyenlítést is megszerezte.

Nyílt lesz a visszavágó, de a három rúgott gól miatt a németek jobb helyzetben vannak.

Maccabi Tel Aviv – Sahtar Donyeck: 0-2

G.: Alan Patrick, Tete

Teljesen megérdemelt sikert aratott a brazil különítménnyel pályára lépő ukrán gárda, végig pofásan játszottak, helyzeteket dolgoztak ki, nagyon nyomtak, látszott, hogy ki a jobb csapat.

A vezetést Alan Patrick szerezte meg egy formás akció végén, de már előtte is volt dolga bőven a hazaiak portásának.

Sokáig tűnt úgy, hogy 0-1 marad a meccs, ami egy izgalmas visszavágót jelentette volna, de jött a padról Tete, és a hosszabbításban eldöntötte a találkozót.

A gólnak köszönhetően nyugalommal várhatják a visszavágót Dodóék.

Lille – Ajax: 1-2

G.: Weah ill. Tadic, Brobbey

Két mérkőzésről írtunk tippet ebben a körben, ez volt az egyik. És 87. percig minden rendben is volt. Nem számítottunk sok gólra, inkább taktikai csatára, de egy francia rövidzárlat a vesztünket okozta. Meg a Lille vesztét is persze.

Az első félidőben nem akadt gól, a Lille a kaput sem találta el, míg a vendég hollandok azért párszor próbára tették Maignan kapust. Ő viszont sikerrel vette az akadályokat, 0-0-val vonultak az öltözőbe a felek.

A második félidőben Timothy Weah góljával még a vezetést is megszerezték (egy hatalmas védelmi hibának köszönhetően), és úgy látszott, hogy ki is húzzák a végéig.

Nem így történt, mert a 87. percben Renato Sanches szabálytalankodott a büntetőterületen belül, Dusan Tadic meg kiegyenlített. Két perccel később pedig az ifjú üstökös, a bajnokságban hat meccsen két gólt szerző 19 éves csatár, Brian Brobbey egy kiugratás után a győzelmet is megszerezte csapatának.

Nem mondom, hogy reménytelen a helyzet a Ligue 1 éllovasa számára, de hogy könnyű dolguk nem lesz, az biztos…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Granada – Napoli: 2-0

G.: Herrera, Kenedy

Első látásra totális meglepetésnek tűnik az eredmény, de ha megnézzük, hány emberére nem számíthatott Gennaro Gattuso, máris máshogy tekintünk erre a mérkőzésre. A teljesség igénye nélkül: Ghoulam, Petagna, Dries Mertens, Demme, Hysaj, Koulibaly, Lozano, Manolas és Ospina hiányzott ilyen-olyan okból kifolyólag, a padot a Napoli primavera csapatának néhány tagjával töltötték fel.

Még a rengeteg sérülés ellenére is erős kezdőt tudott pályára küldeni Gattuso, az eredmény viszont nem úgy alakult, ahogy a nápolyiak akarták. Két perc alatt két gólt is szereztek a hazaiak, előbb Herrera ugrotta túl Di Lorenzot és fejelt a hálóba, majd ugyancsak az olasz szélső védő oldalán húzott el Kenedy, és lőtte meg a Granada második gólját.

A Napoli hétvégén kikapott az Atalantától – ami várható volt -, de legalább Ghoulam és Koulibaly már visszatérhettek, ezzel is növelve Gattuso választási lehetőségeit. Rettenetesen nehéz visszavágó vár a csapatokra, kinek ezért, kinek azért…

Benfica – Arsenal: 1-1

G.: Pizzi ill. Saka

Az egyik legjobban várt meccsből lett az egyik legnagyobb csalódás. A csapatoktól mindenki jó futballt várt, sok gólt, helyzeteket, de igazából egyik sem történt meg. Aubameyang hat méterre a kaputól is ziccert hibázott, de egyébként sem volt egy világmegváltó mérkőzés.

A második félidőben egy kezezés miatt Pizzi lőhetett tizenegyest, és nem is hibázott, de az öröm tiszavirág életűnek bizonyult, Bukayo Saka két perccel később maga is betalált.

Ez lett a vége, a Pireuszban megrendezendő visszavágón az ágyúsok egy kicsit jobb helyzetben vannak.

Antwerp – Glasgow Rangers: 3-4

G.: Avenatti, Refaelov, Hongla ill. Barisic (2). Aribo, Kent

Az egyik legizgalmasabb, sőt továbbmegyek: A legizgalmasabb meccs volt az egész EL-körben. skótokat mindenki sokkal veszélyesebbnek tartotta, de az Antwerp felvette a kesztyűt, így kerekedett egy fantasztikus meccs. Volt itt hét gól, három tizenegyes, egy piros lap, szóval aki látta, biztosan nem panaszkodott.

A belgák vonulhattak a szünetre előnnyel, pedig a vendégek rúgták az első gólt Aribo jóvoltából, de az első félidő hosszabbításában megfordították a hazaiak az állást, Avenatti és Refaelov góljaival.

A második félidőben Barisic hamar egyenlített, de Hongla nyolc perccel később megint az Antwerpent juttatta vezetéshez.

Maradt izgalom az utolsó tíz percre is, Kent góljával megint egál volt, a rendes játékidő utolsó percében pedig újfent Barisic volt eredményes – újfent büntetőből.

Ha fele ilyen jó lesz a visszavágó, már akkor is megéri majd megnézni.

Ennyi lett volna az első kör összefoglalója, pénteken pedig természetesen a visszavágókról is írni fogunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső