Ez nem a hazai csapatok napja volt – BL összefoglaló

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 24.

Újabb szerda, újabb összefoglaló a Bajnokok Ligájáról. Tegnap este a múlthetihez hasonlóan két mérkőzést rendeztek, szerencsére ez tippügyileg is sokkal jobban sikerült, mint az előző keddi játéknap. Ugyanis ott mindkét tipp félresiklott, itt mindkettő jött gyönyörűen.

Ha nagyon nyers és őszinte akarok lenni, akkor azzal kezdeném, hogy a Lazio kiesett. De fogalmazhatok úgy is, hogy a Bayern München továbbjutott. A másik mérkőzésen is hatalmas előnyre tett szert a vendégcsapat, a Chelsea ugyanis 1-0-ra nyerni tudott a román Nemzeti Stadionban.

Ezzel folytatódott az idegenben játszó csapatok dominanciája, eddig hat mérkőzésen vagyunk túl, ezek közül ötöt az a csapat nyert, aki idegenben lépett pályára. Gondoltuk volna, hogy erre csak az FC Porto lesz képes? Mármint, hogy hazai pályán nyerjen? Nem hiszem. De még hátra van két találkozó, amit ma este rendeznek, és van esély arra, hogy ez az arány javuljon.

Ahogy szoktuk, most is felelevenítjük a legizgalmasabb jeleneteket.

Atletico Madrid – Chelsea

Ami a kezdőket illeti majdnem bejött mindkét csapat esetén a tippem, az Atleticonál Marcos Llorrente posztját nem találtam el, míg a Chelsea-nél Tammy Abrahamat vártam a kezdőbe, nem pedig Olivier Giroud-t.

A meccs maga nem volt túlságosan szórakoztató, rengeteg hibával játszottak a felek. Itt egy rossz passz, ott egy pontatlan keresztlabda, itt egy hosszú indítás, ott egy felesleges csel. És közben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

Szabálytalanságokért sem kellett a szomszédba menni a játékosoknak, apró faultokkal akasztották meg a másik támadását.

Akire azt lehet mondani, hogy aktív volt, az Timo Werner, aki gyakran váltogatta a helyét, többször cseréltek Mason Mounttal.

A német csatár két alkalommal is tizenegyest reklamált az első félórában, egyszer egy picit visszahúzták őt, második alkalommal pedig úgy látta, hogy egy spanyol kezet ért a labda, de a játékvezető mindkét esetben továbbot intett.

A másik oldalon Luis Suárez sem tudott annyira ficánkolni, amikor meg igen, akkor az utolsó pillanatban rossz döntést hozott.

Az elmondható, hogy a Chelsea irányította a játékot, 66 százalékos labdabirtoklás mellett többször tűntek fel Oblak kapuja előtt, mint Correa, Joao Félix és Suárez a másik kapunál. Timo Werner helyzetbe is került a félidő derekán. Nem volt nagy helyzet, de az ilyen meccseken ezeket is ki kell emelni. Szóval a német betört a tizenhatoson belülre és éles szögből tüzelt, de Oblak jól zárta a rövid sarkot és védett.

Thomas Tuchel elmondhatta az öltözőben a legényeinek, hogy menjenek ugyanígy tovább előre, mert fogható ez az Atleti ezúttal, a fiúk pedig hallgattak mesterükre. Semmi sem változott, de szó szerint semmi. Nyomtak a londoniak, de helyzetig nem igazán jutottak.

Az 58. percben Joao Felix szép ollózó mozdulattal küldte fölé méterekkel a labdát, és a mozdulatot valószínűleg megirigyelte tőle Olivier Giroud, aki bár nem a nagy gólok mestere (jó, ez azért túlzás, emlékezzünk, hogy az Arsenal színeiben Puskás-díjat érő gólt sarkazott), de most Félixhez hasonlóan 10 méterről ollózva lőtt. Az ő kísérlete sokkal jobban sikerült, Oblak hiába ugrott, nem érte el a labdát.

Parádés gól volt, ám a játékvezető észrevette, hogy asszisztense bőszen lengeti a zászlót. Két és fél percen át csekkolták a leshelyzetet a videószobában, majd jött a bíró fülére az ítélet: nem volt les.

Ezt követően, bár az Atletico valamivel aktívabb lett, egyszerűen a háromfős Chelsea-védelem áthatolhatatlan falat jelentett a spanyol bajnokság listavezetőjének számára.

A visszavágóra sokkal jobb helyzetben várhatnak az angolok, Diego Simeone pedig aggódhat, könnyen lehet, hogy pár hét alatt elúszik a bajnokság és a Bajnokok Ligája is, míg a spanyol kupa küzdelmeiből már korábban kiszálltak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lazio – Bayern München

Ezen a találkozón nem arra fogadtunk, hogy mennyi gól lesz, hanem hogy betalál-e mindkét fél vagy sem. Látva az első félidőt apró izzadságcseppek jelentek meg a halántékomon, de szerencsére azért a 49. percben elégedetten állhattam fel a kanapéról.

Merthogy a Bayern München, akik az előző két bajnokijukon (az Arminia Bielefeld és az Eintracht Frankfurt ellen) mindössze egy pontot tudtak szerezni, kulcsjátékosaik sérüléseivel kellett megbirkózniuk nagyon simán intézték el Ciro Immobilét és társait.

Nem a Lazio védőinek napja volt ez a keddi, két gólban is főszerepet vállaltak. Egész korán, már a 9. percben vezetést szereztek a németek, Musacchio rövid hazaadása után Robert Lewandowski húzta el a labdát a kifutó Pepe Reina mellett, majd még estében hálóba gurított.

A kezdőnél egy picit tévedtem, de szerintem nincs olyan ember, aki meg tudta volna jósolni, hogy Leon Goretzka egy sorral feljebb húzódik, Joshua Kimmich párja pedig a fiatal, még csak 17 esztendős Jamal Musiala lesz.

És hogy miért emeltem ezt ki? Mert Musiala szerezte a Bayern második gólját a 24. percben: Nagyon üresen kapott labdát a tizenhatos vonalán, arra is volt ideje, hogy a magas labdát megszelidítse, felnézzen és csak ezután lőtt a jobb alsóba. Senki sem támadta, ez lett a Lazio veszte.

Volt amúgy a két gól között egy gyanús szitu, amikor Szergej Milinkovics-Szavics esett el a büntetőterületen belül, de a játékvezető nem érezte szükségét, hogy a sípjába fújjon.

A lefújás előtt megszületett a harmadik vendég gól is: Kingsley Coman lövését még védte Reina, az ismétlésre azonban Leroy Sané ért oda leghamarabb.

Rosszul indult a második félidő is a rómaiak számára, Leroy Sané középre lőtt labdájába Francesco Acerbi botlott bele, 0-4.

A becsületgól jött össze Simone Inzaghi fiainak, két perccel az öngól után Joaquin Correa öt védő között szlalomozott el, és lőtt a kapuba.

Becsülettel próbálkoztak a hazaiak még közelebb zárkózni, de Manuel Neuert nem tudták már kijátszani. A Bayern érthető módon a második félidőt már nem vitte túlzásba, így is akkora előnyre tettek szert, amit szinte lehetetlen megfordítani, főleg az Allianz Arénában…

Ez volt tehát a keddi játéknap összefoglalója, de holnap is nézzetek fel a blogra, mert az Atalanta – Real Madrid és a Mönchengladbach – Manchester City meccsről is írni fogunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső