Európa-liga Összefoglaló: 03.17. – III. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 március 21.

Két mérkőzés van még az Európa-liga csütörtöki mérkőzései közül. Itt olvashattok az Európa-liga specialista Sevilláról, és kiesésük körülményeiről, valamint még felelevenítjük azt, hogyan sikerült az Olympique Lyon csapatának kiütnie az FC Portot. Nem túlzás azt állítani, hogy két, a végső győzelemre is esélyes csapat köszönt el a második számú európai kupától.

West Ham United – Sevilla: 2-0

G.: Soucek, Yarmolenko

Továbbjutott a West Ham United 2-1-es összesítéssel

A mérkőzés, ahol jól láttuk, hogy a mostanság gyengélkedő Sevilla nem fogja tudni megtartani egygólos előnyét. A West Ham hazai pályán kapott már el nagycsapatokat, és most a Sevillával bővült ez a névsor. A hazai győzelemre több mint kétszeres odds volt, amellyel egy kicsikét tudtuk kozmetikázni az egyébként nem túl sikeres EL-kört.

A kezdőcsapatok:

West Ham United:

Areola – Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell – Soucek, Rice – Fornals, Lanzini, Benrahma – Antonio

Sevilla:

Bono – J. Navas, Gudelj, Koundé, Augustinsson – J. Jordán, Delaney, Rakitic – Corona, En-Nesyri, Martial

Eseménytelen első 25 percet láthattunk a két nagyágyú meccsén, aztán derült égből villámcsapásként jött az első helyzet, amit a Sevilla hagyott ki. Ez nem pontos, mondjuk azt inkább, hogy Alphonse Areola védett egy hatalmasat. A francia portás nem sok lehetőséget kap Lukasz Fabianski mögött, ez egy jó üzenet volt David Moyes felé, hogy talán foglalkoztatni kéne őt. Egyébként a lövést Youssef En-Nesyri követte el, a 11 méteres bomba pont oda érkezett, ahonnan Areola elmozdult, viszont még jobb kézzel vissza tudott érte nyúlni.

Két perccel később villant a West Ham is, Lanzini nagyszerű passzát Michail Antonio előbb átvette, aztán kapura lőtt, de Bono védett.

A lefújás előtti percekben sikerült viszont betalálni: Labdaszerzés után Soucek, Benrahma, majd Michail Antonio volt a labda útja. A jamaikai támadó majdnem belebonyolódott a cselekbe, de végül valahogy tisztára játszotta magát, a tizenhatos sarkáról a túloldalra ívelt, ahol Augustinsson és Tomas Soucek emelkedett. A cseh középpályásnak sikerült fejelnie, Bono sóbálvánnyá dermedve nézte végig, ahogy a játékszer a kapuba hull.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a WHU ismét helyzetbe került, Declan Rice szólója után ismét Soucekhez játszott, aki izmos lövéssel kínálta meg Bonot, de a marokkói öklözve védett.

Nagyon gyűrték egymást a felek, közelebb nem jutottak azonban az igazsághoz. A rendes játékidőben még a Sevillának volt egy komoly helyzete, Jordán indítását Corona emelte En-Nesyri elé, a támadó az oldalhálóba bombázott.

Jöhetett itt is a hosszabbítás, és a 99. percben ismét majdnem gólt szerzett Tomas Soucek, akit nem tudtak tartani a spanyol védők. Egy szögletet fejelt meg középen egy angol, a hosszún jött Soucek, és fejelt, de az oldalhálóba.

Aztán a 112. percben már megszületett a mindent eldöntő gól, szerzője pedig Andriy Yarmolenko volt, aki csereként lépett pályára. Támadtak ismét az angolok, Pablo Fornals kapott labdát, és 18 méterről kapura is lőtt. Bono oldalra ütötte a játékszert, ahol pont érkezett Yarmolenko, és begurította a labdát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olympique Lyon – FC Porto: 1-1

G.: Dembelé ill. Pepé Aquino

Továbbjutott az Olympique Lyon 2-1-es összesítéssel

A Portot a sorozat egyik titkos favoritjának tartottuk, és még a hazai pályán elszenvedett vereség után is tartottuk, hogy tovább tudnak jutni. Nem sikerült, Sergio Conceicao együttese a Groupamában sem tudott nyerni, a Lyon így bemasírozott a legjobb nyolc csapat közé.

A kezdőcsapatok:

Olympique Lyon:

Lopes – Dubois, Mendes, Lukeba, Emerson – Toko Ekambi, Ndombele, Caqueret, Faivre – Paqueta, Dembelé

FC Porto:

Diogo Costa – Sanusi, Pepe, Mbemba, Costa – Antunes, Grujic – Galeno, Vieira, Pepé – Martinez

Hogy őszinte legyek, nem igazán értem, miért forgatta fel ennyire a kezdőjét Sergio Conceicao. Sok olyan játékos szerepelt, akik igazából nem tartoznak az alapcsapatba, míg Mehdi Taremi, Mateus Uribe, Joao Mario, Vitinha vagy Evanilson csak a padon ültek. Rá is faragott erre a luzitán gárda.

Méghozzá elég korán, már a 13. percben hátrányba kerültek. Leo Dubois merészkedett előre, aztán egy magas labdával Moussa Dembelét ugratta ki, aki védője mellett ment Diogo Costa kapuja felé, majd a portás mellett el is tudta lőni a játékszert. Bár a portugálok nagyon reklamáltak les miatt, de látszott, hogy a balszélen álló Costa beragadt, a gól így szabályos volt.

Mikor már a lyoniak azt hitték, hogy megvan a továbbjutás, jött Pepé. Nem, nem a portugál védő, hanem egy fiatal brazil tehetség, akit a Gremiotól igazoltak. A 27. percben az ő kapáslövése után 1-1-re módosult az eredmény. Bátran merem kijelenteni, hogy az ezen az estén esett gólok közül ez volt a legszebb.

A Porto ezt követően sem szedte szét a Lyont, pedig ez a gól fel kellett volna, hogy dobja őket. Nem igazán volt semmi, amit ki tudtunk volna ragadni a meccsből, így a második félidő hajrájához lépünk. Amikor a csereként beküldött Houssem Aouar próbálkozott 16-ról, Diogo Costa először csak ütni tudott, második szándékból meg megfogta a labdát.

Három perccel később a másik oldalon Pepe (most a portugál bekk) kapáslövése akadt majdnem be a kapuba, végül nem volt szükség Lopesre, mert a labda mellé ment.

Ez volt a találkozó utolsó kiemelendő szituja, a Porto ezúttal sem tudta azt a szintet hozni, mint a BL-ben vagy a Lazio ellen, így lényegében a Lyon megérdemelten jutott tovább.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső