Évértékelő: Bundesliga 2022/2023 – I. Rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 13.

Az angol Championship, az olasz Serie A, valamint a spanyol LaLiga után most a német bajnokság, vagyis a Bundesliga összefoglalója következik. Nem is szeretném húzni az időt, akik olvasnak bennünket, pontosan tudják, hogyan épül fel ez nálunk. Összesen négy részben foglaljuk össze az adott bajnokság legfontosabb eseményeit, a legjobbjait, a leggyengébbeket, hogy aztán a végén egy álomcsapatot is összeállítunk.

Kezdjünk is neki!

Bajnok

Régóta nem volt ennyire kiélezett és izgalmas a német bajnokság, mint most, ebben a szezonban. Az utolsó fordulóban a Borussia Dortmund előnnyel indulhatott, hazai pályán fogadták a Mainz együttesét, és három ponttal voltak az őket üldöző Bayern München előtt, akik egyébként az előző tíz szezonban egyaránt győzni tudtak.

A végig nagyon koncentráltan és jól futballozó Dortmundnak egyetlen feladata volt: Nyerni az utolsó körben. Döbbent csend volt egy félidőt követően a Signal Iduna Parkban, ugyanis a tét nélkül játszó Mainz 2-0-ra vezetett, miközben Sebastien Haller kihagyott egy tizenegyest.

A Dortmund a második félidőre összeszedte magát, de csak döntetlent tudtak kiharcolni, és mivel a másik oldalon a Köln ellen Jamal Musiala góljával nyert a München, így ismét ők lettek a bajnokok. Nem lehet tagadni, hogy jó úton járnak az észak-rajna—vesztfáliaiak, ám ez akkor, ott és valószínűleg azóta sem segít a drukkereiken…

Dobogósok

A második helyen tehát így a Borussia Dortmund végzett, amely nagyot küzdött, és valóban megérdemelte volna az aranyérmet. A tabella harmadik helyét pedig a Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig szerezte meg. Domenico Tedesco irányításával még nagyon nem ment a Lipcsének, gyorsan menesztették is az azóta belga szövetségi kapitánnyá avanzsált egykori játékost, és Marco Rose vezérletével sikerült a bronzérmet megszerezni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nemzetközi kupaindulók

A fenti három csapat a Bajnokok Ligájában indulhat, mellettük pedig még egy hely volt kiadó a legrangosabb európai kupasorozatban. Ezt végül az Union Berlin szerezte meg nagy csatában a Freiburg elől. Schäfer András – és talán Szalai Attila – így a BL-ben játszhat a következő szezonban.

Az Európa-ligában a Freiburg és a Bayer Leverkusen, az Európa-konferencialigában pedig a nemrég még EL-t nyerő Eintracht Frankfurt indulhat.

Kiesők

A német bajnokságból minimum ketten esnek ki, néha előfordul, hogy hárman. Mondjuk erre már régóta nem volt példa. Idén az utolsó helyen a nagy múlttal rendelkező, Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC lett. A fővárosi együttes már régóta kacérkodott a kieséssel, annak ellenére, hogy az elmúlt években több mint 300 millió eurót pumpáltak bele a tulajdonosok. Azonban a hibás igazolások, a pénz rossz felhasználása ezt eredményezte. Dárdaira nem lehet fogni a kiesést, ő már eleve tüzet oltani jött, ám már nem tudott mit tenni ő sem. Alapos átalakítás előtt áll a csapat, akik azt tervezik, hogy a másodosztályban a saját nevelésű játékosokra fognak alapozni, és az egész klub szerkezetét új alapokra helyezik.

A másik kieső a szintén patinás Schalke 04 lett. Bajnokként jutottak fel a Bundesliga 2-ből, ám az itt tartózkodásuk nem volt hosszúéletű.

Harmadik kieső nem volt, mert a német bajnokságban a 16. helyen végző csapat osztályozót játszhat a bennmaradásért. A VfB Stuttgart pedig ezzel a lehetőséggel élt, simán, kettős győzelemmel jutottak túl a Hamburgon, akiknek így megint marad a második vonal.

Hamarosan érkezünk a következő résszel!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső