Évértékelő: LaLiga 2022/2023 – Az Álomcsapat

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 12.

Utolsó részéhez érkeztünk a spanyol bajnokság összefoglalójának, a mostani részben a szezon legjobb csapatát állítjuk össze. Most is elmondom, mint mindig, hogy ez a tizenegy szubjektív, a mi szerkesztőségünk szavazatai alapján áll össze. Kezdjük is el!

Kapus

Marc-André ter Stegen

Itt volt a legkevesebb vita, bár a Cadiz kapusa, Jeremias Ledesma, valamint a Real Madridot védő Thibaut Courtois is kapott szavazatot. Azonban az első hely Marc-André ter Stegennek jár, aki ebben a bajnokságban lehúzta a rolót a többi csapat előtt.

A németek kiváló kapusa összesen 25 bajnoki meccsen nem kapott gólt, ami persze a legmagasabb szám ebben az idényben. Összesen csak 20 kapott gólja van a Barcának, amely pedig a legkevesebb. Ez persze nem csak az ő munkáját, hanem a védőkét is dicséri, de a kapus rengeteg nagy védéssel bizonyította, hogy nem csak a Barcában, de a német válogatottban is helye van.

Védők

Fran García

Az idény egyik felfedezettje számunkra. Eddig is tudtuk, hogy tehetséges balbekk, és azt is, hogy talán már kinőtte a Rayo Vallecano együttesét. Az egész oldalt be tudja játszani, magabiztos a védekezésben, és nem ijed meg akkor sem, amikor támadni kell.

García teljesítménye nem csak nekünk tűnt fel: A szezon vége után szinte azonnal visszavásárolta őt a Real Madrid, illetve bekerült először a spanyol válogatott keretébe. Bár pályára nem lépett, elmondhatja magáról, hogy Nemzetek Ligája-győztes.

Jules Koundé

A Barcelona csapata nyáron szerződtette Jules Koundét a Sevilla együttesétől, és ez volt az egyik legjobb döntése a gránátvörös-kékek vezetésének. A francia játékos nem csak a védelem közepén, hanem a jobb oldalán is kiugró teljesítményre képes, Xavi leginkább itt játszatta őt. Ám ezúttal egy kicsit szabadabban értelmezzük a pozíciókat, és Koundé a védelem közepére került.

Amikor lehetett, szinte mindig a kezdőben kapott helyet, 29 bajnoki meccsen 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. És ami még szintén feltűnő vele kapcsolatban: Hiába egy védekező játékos, akik arra vannak utalva, hogy faultoljanak sokszor, Koundét nem állították ki a bajnokságban, és összesen csak 3 sárga lapot kapott.

Eder Militao

A brazil bekk három éve került a Real Madridhoz, és bár a királyi gárdában tobzódnak a jobbnál jobb védők, Militao kiharcolta, hogy kezdő játékosként számoljanak vele. Tony Rüdigert, sokszor David Alabát szorította ki a csapatból, és meghatározó játékosa volt a kupát nyerő Real Madridnak. Szerintünk megérdemli, hogy itt legyen, bár sok szavazat érkezett David Garcíára, az Osasuna játékosára.

Nahuel Molina

Itt is volt némi ellentét, egyesek Arnau Martínezt, a Girona fiatalját látták a legjobbnak, mások ide szerették volna Koundét tenni, a többség akarata szerint viszont Nahuel Molina, az Atletico Madrid világbajnok játékosa nyert.

Ez volt az első idénye a fővárosi együttesnél, az Udinesétől érkezett a nyáron, ám rögtön alapemberré vált. Klasszikus szárnyvédő, aki támadásban és védekezésben is hatékony. Molina 33 meccsen játszott, ezeken 4 gólt szerzett és 2 gólpasszt adott.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Középpályások

Gabri Veiga

Egyértelműen a szezon felfedezettje, akire olyan nagycsapatok akarnak lecsapni, mint a Chelsea vagy a Manchester City. Maga Veiga nem biztos, hogy távozna, ő a Celta Vigo nevelése és odáig van a csapatért. Ám a klub elnöke a pénzt látja benne, így lényegében átadólistára tette fiatal középpályását, aki egyébként nemrégiben az U21-es Európa-bajnokságon szerzett ezüstérmet.

Gabri Veiga kulcsfontosságú játékosa volt idén a Vigonak, a középpálya közepén, de egy sorral feljebb is megállta a helyét. Ezt jól mutatja, hogy 11 gólt szerzett és 4 gólpasszt adott.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jongot a spanyol bajnokság talán legjobb középpályásának lehet mondani. Ez persze ízlés kérdése, azt viszont nem lehet elvitatni, hogy a legjobbak között a helye. Magas minőséget nyújtott a szezon egészében, Xavi egyik legmeghatározóbb játékosa volt.

Hogy marad-e Barcelonában, még nem tudni, az biztos, hogy Angliából ezúttal is hívják.

Pedri

A középpálya harmadik tagja szintén a Barcelonából érkezett. Pedri a spanyol futball egyik legnagyobb csillaga, az egykori szövetségi kapitány, Luis Enrique kedvenc játékosáról beszélünk, aki már most alapembere a spanyol válogatottnak.

Ebben a szezonban sokat bajlódott sérülésekkel, volt eltiltott is, de a 26 bajnoki alatt kimagasló teljesítménnyel vétette észre magát.

Voltak, akik ide inkább Fede Valverdét tették volna, akadtak, akik viszont a Real Sociedad játékosát, Martin Zubimendit tartották volna erre érdemesnek.

Támadók

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann ittléte egyáltalán nem meglepetés. Az egyik korábbi részben már kifejtettük, miért is őt választottuk a szezon legjobb játékosának. A francia sok problémát küzdött le, és egy pillanatig sem adta fel. A kitartása nagyszerű játékot eredményezett, Griezmann 15 gólig jutott, mellette pedig ő adta a LaLigában a legtöbb gólpasszt, összesen 16-ot.

Robert Lewandowski

A gólkirály sem maradhat ki a buliból. A Barcelona játékosa hamar felvette a spanyol bajnokság tempóját, és bár németországi rekordját nem tudta megközelíteni sem, 23 bajnoki találata elegendő volt a gólkirályi címhez. Még így, 30-on túl is világklasszis, olyan, mint a jó bor, ahogy öregszik, úgy válik egyre jobbá.

Joselu

Nagy volt a dilemma, hogy a bajnoki ezüstérmes házigólkirályát, Karim Benzemát, vagy a kieső Espanyol csatárát, Joselut tegyük be a csapatba. Végül az utóbbi mellett döntöttünk, mert egy Real Madridban sokkal könnyebb gólokat rúgni, mint egy Espanyolban.

Joselu legnagyobb igyekezete ellenére sem tudta bent tartani csapatát a bajnokságban, az Espanyol kiesett az élvonalból. És milyen ironikus, Benzema utódja lett Joselu. Míg a francia Szaúd-Arábiába igazolt, addig Joselut a Real Madrid vette kölcsön.

Ez lett volna a mi legjobb csapatunk a spanyol bajnokságban. Amennyiben ti máshogy láttátok, megvitathatjuk ezt a Discord-szerverünkön!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső