Évértékelő: Bundesliga 2022/2023 – II. Rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 13.

Az előző részben a Bundesliga legeslegfontosabb kérdéseit válaszoltuk meg. A mostaniban szintén fontos kérdésekre adunk választ, többek között arra, hogy mely csapatok kerültek fel a másodosztályból, illetve hogy melyik volt az idény meglepetéscsapata, és kiben voltunk kénytelenek csalódni?

Feljutók

Ahogy azt már az előző cikkben is részleteztük, a német bajnokságból végül nem három, hanem csak két csapat jutott fel a legjobbak közé. Ennek oka egyszerű, a 16. helyen végző VfB Stuttgart végül az osztályozó során kettős győzelemmel (3-1, 3-0) verte a másodosztály bronzérmesét, a Hamburgot. Szegény csapat… Már tavaly is itt buktak el, idén pedig sokan már azt gondolták, osztályozóra sem lesz szükség a feljutáshoz. Aztán koppantak egy nagyot, mert jött a Heidenheim és jött Tim Kleindienst…

Heidenheim

Kezdjük is akkor velük, hogyan sikerült a feljutás. Maradjunk annyiban, nem könnyen. A Heidenheim ugyanis az utolsó fordulóban a Regensburg csapata ellen játszott, és már-már úgy tűnt, el fogják veszíteni a mérkőzést. Amikor lejárt a rendes játékidő, a hazai csapat 2-1-re vezetett. Közben a másik meccsen a Hamburg idegenben vezetett a Sandhausen ellen, sőt azt a mérkőzést már le is fújták.

Pörögtek a percek, és a 93.-ban kapott egy lehetőséget a Heidenheim, tizenegyest végezhettek el, amit Niklas Jan Beste be is vágott. A döntetlen azonban még mindig csak osztályozót ért, így menniük kellett tovább a győztes gólért. Amit a 99. percben meg is szereztek, a fent említett Tim Kleindienst az élvonalba lőtte a csapatot.

Darmstadt

A másik feljutó csapat a Darmstadt lett, amely már az utolsó fordulót megelőzően is tudta, hogy fel fog jutni. Nem kellett izgulniuk, ennek megfelelően az utolsó meccsre épp csak annyit vittek el magukkal, amennyit kellett. Mondjuk ez csak egy 4-0-s vereséghez volt elég.

Bajnokok ugyan nem lettek, de a második helyen feljutottak. Egyébként ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a bajnok Heidenheim, és csak eggyel többet, mint a végül osztályozón elbukó Hamburg.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meglepetéscsapat

Hogy egy kicsit visszakanyarodjunk a Bundesligára, mert hát mégis csak róluk beszélünk, elmondjuk nektek, ki volt szerintünk a szezon meglepetéscsapata. Nos, nem árulunk el szerintem nagy titkot, az Union Berlint választottuk. Urs Fischer együttese nem is olyan régen még a másodosztályban szerepelt, majd a feljutás után egyre magasabbra tették a lécet. Idén még vezették is a bajnokságot, álltak a dobogón, végül pedig történetük legjobb eredményét érték el azzal, hogy a célvonalon negyedik csapatként értek be.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Schäfer András és a többiek (mint ahogy már mondtam, talán még Szalai Attila is) a legrangosabb európai kupában mutathatják meg magukat.

Csalódás

Csalódás megint volt a német bajnokságban, nem is egy csapat. Nem lehet szó nélkül elmenni a Hertha BSC borzalmas szereplése mellett, akikbe tolták a pénzt, de a vezetőség hibájából, a gyenge igazolásokból egy egyáltalán nem ütőképes gárda jött össze. Már tavaly is csak Felix Magath tudta megmenteni őket a kieséstől (akkor a Hamburgot verték az osztályozón), idén azonban már semmi sem segíthetett. Még Dárdai Pál sem, aki az utolsó pár fordulóra visszatért. Kétszer már kihúzta a gödörből a csapaot, harmadszorra neki sem ment.

Jó hír, hogy talán megindul egy tisztulási folyamat náluk, Dárdai maradhat a kispadon, és felépíthet egy új együttest.

Számunkra szintén csalódás volt a másik kieső, a Schalke 04, de nem akkora csalódás, mint a Hoffenheim. Munas Dabburék (aki épp tegnap igazolt el Szaúd-Arábiába) hosszú időn keresztül voltak a kiesőhelyek közelében, és csak Pellegrino Matarazzo segítségével menekültek meg a kieséstől, holott mindenki azt várta tőlük, hogy valahol a felsőházban fognak végezni…

Nemsokára jön a harmadik rész, amelyben a játékosokat vesszük górcső alá.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső