Évértékelő: Serie A 2022/2023 – II. Rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 05.

Az első részben kibeszéltük, hogy ki lett a Serie A bajnoka, illetve hogyan alakult a mögöttük levő mezőny. Persze, csak a fontosabb kérdésekről esett szó. A mostani cikkben egy kicsit szubjektívek leszünk, hiszen elmondjuk, szerintünk melyik csapat volt az, amelyik tudása alatt teljesített, és melyik, amely mindenkit meglepett a jó teljesítményével. No meg a Serie B-ből frissen feljutott együtteseket is megosztjuk veletek.

Feljutók

Három kieső, három feljutó. Az olaszok másodosztályában is hatalmas volt a küzdelem, de a bajnoki cím és a második hely tekintetében nem volt akkora öldöklés, mint mögöttük. Ahogy az angoloknál, úgy itt is két csapat jut fel automatikusan, a harmadik helyet pedig rájátszás útján döntik el. Míg a Championshipben négy csapat verseng, addig az olaszoknál hat. Szóval nem annyira könnyű osztályozó útján kivívni a feljutást. Nézzük, kikkel találkozhatunk majd a következő szezonban:

Frosinone

Az elmúlt tíz évben kétszer jutott fel a Frosinone az első osztályba, ez a mostani volt a harmadik sikerük. Eddig nem tudtak megmaradni a legjobbak között, 2015/16-ban és 2018/19-ben is meglehetőséen simán estek ki. A tavalyi szezonban csak a kilencedik helyet szerezték meg, idén azonban egy pillanatra sem volt kétséges, hogy melyik a legjobb együttes. Hét ponttal előzték meg a második helyezettet, tizenöttel a harmadikat.

Genoa

A Genoa együttese tavaly esett ki az élvonalból. Akkor a városi rivális drukkerei köszörülhették rajtuk a nyelvüket, idén viszont fordult a kocka. Most a Sampdoria zúgott ki, a Genoa pedig megy vissza. Úgyhogy a Luigi Ferraris rangadók ezúttal is elmaradnak…

A csapat egyébként a második helyen végzett 73 ponttal.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Cagliari

Az ő történetük kusza, csalódásoktól és nagy örömöktől, óriási visszatérésektől sem mentes. Az együttes tavaly esett ki a Serie A-ból (az utolsó fordulóban a már kiesett Veneziát kellett volna megverniük, de nem sikerült), majd a másodosztályt is nagyon gyengén kezdték meg. Jött is az edzőváltás, és a nagy tapasztalattal rendelkező Claudio Ranierit nevezték ki a csapat élére. Vele megindultak előre, nem csak, mint csapat, egyénenként is remek teljesítménnyel rukkoltak elő. Elég csak Gianluca Lapadulát megemlíteni, aki eleinte csak elvétve szerzett gólt, Ranieri keze alatt viszont gólkirály lett belőle.

A csapat ötödik lett, így a rájátszás jutott nekik. Rögtön a negyeddöntőben pályára kellett lépniük, a Veneziát verték meg 2-1-re. Az elődöntőben 3-2-es összesítéssel a Parmát intézték el, majd a döntőben a Barit, a mindent eldöntő, feljutást jelentő gólt Leonardo Pavoletti a 94. percben szerezte.

Meglepetéscsapat

Most, hogy a friss feljutókkal megvagyunk, még térjünk vissza egy kicsit a Serie A-hoz. A bajnokságban volt néhány olyan csapat, akik elégedettek lehetnek a teljesítményükkel, de inkább a csalódásoktól volt hangos ez a szezon.

Mi a jobbak közé sorolnánk mindenképp a Monzát, amely újoncként egyből a középmezőnybe került, nekünk tetszett a Bologna együttese, amit Thiago Motta irányított, és amely a kilencedik helyen végzett, és elégedettséggel töltött el bennünket a Fiorentina szereplése, amely a bajnokságban nyolcadik lett, mellette pedig az Olasz Kupában és az Európa-konferencialigában is finálét játszhattak. Más kérdés, hogy mindkettőt elveszítették.

Csalódás

Itt azért egy fokkal könnyebb dolgunk van. Kiemelendő a Sampdoria, amely olyan simán esett ki, hogy a szemnek nem volt kellemes még csak nézni sem. A Verona ugyan a szezon második felére valamennyire összeszedte magát, de így is pengeélen táncoltak. Ha nincs Zaffaroni, biztosan kiestek volna.

Nekünk hatalmas csalódás volt a Sassuolo, amely De Zerbivel rendre a felsőházban végzett, idén azonban csak a 13. helyet szerezték meg. És ha már itt tartunk, a Juventus is csalódást okozott. Nem a hetedik hellyel van nekem problémám, hanem azzal, hogy megint volt egy hatalmas botrány, ami kábé a calciopolihoz hasonlítható. Persze, ha igazán ahhoz lehetne hasonlítani, akkor nem úszták volna meg tízpontos levonással.

A harmadik és negyedik részben a játékosoké és az edzőké lesz a főszerep!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső