Évértékelő: Serie A 2022/2023 – III. Rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 05.

Már a harmadik résznél tartunk az olasz bajnokság értékelőjében. Eddig megtudtuk, ki lett a bajnok, a dobogósok, a nemzetközi kupaszereplést kik érték el. Majd azt, hogy kik estek ki, kik jutottak fel, melyek voltak a szezon meglepetéscsapatai és csalódásai.

A harmadik részben a játékosok következnek. Ők kapják meg az osztályzatukat. No nem mindenki, hiszen akkor reggelig sem végeznénk. Elmondjuk, szerintünk ki volt a bajnokság legjobbja, melyik edző alkotta a legnagyobbat, valamint, hogy ki lett a gólkirály. Ja, és a kedvenc gólunkat is kiválasztottuk…

Legjobb játékos

Ebben volt a legkevesebb vita közöttünk. Szerintünk egyértelmű, hogy a szezon játékosa nem más, mint Khvicha Kvaratskhelia. A grúz (avagy georgiai) játékost a Dinamo Batumiból szerződtették 11,5 millió euróért cserébe, de sokat megtudunk már abból, hogyan nevezték el őt a Napoli szurkolói: Kvaradona.

Ez pedig egy óriási dicséret. A szélső azonnal a szurkolók kedvence lett, rúgta a gólokat, adta a gólpasszokat, rengeteget cselezett, szólózott, és nagyszerűen kiegészítette Victor Osimhent, a csapat fő gólfelelősét.

A szezon során 12 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Napoli 32 év után ismét bajnok lett.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Legjobb edző

Összesen hat ember került a mi kis kalapunkba, közülük választottuk ki az idény legjobb edzőjét. Helyet kapott ezen a listán Raffaele Palladino, aki a Monzával ért el nagy sikereket, újoncként senkitől sem ijedtek meg, és sok nagy vadat ejtettek el a szezon során, végül a 11. helyen fejezték be a bajnokságot. Mindenképp meg kell említsük Vincenzo Italianot, aki a Fiorentina csapatával kupadöntőt játszott, EKL-finálét játszott, és a bajnokságban is a felsőházban végeztek.

Aztán itt van még Marco Zaffaroni, aki egy teljesen padlón levő, totálisan meggyengült Veronát tudott bent tartani, illetve a dobogósok mesterei, vagyis Simone Inzaghi, Maurizio Sarri és Luciano Spalletti kerültek ide.

Végül utóbbi mellett döntöttünk. Az ok pedig egyszerű. Valami olyasmit tett, amire az elmúlt harminc évben nem volt példa: Bajnokot csinált a Napoliból, miközben olyan csapatokkal kellett megküzdeniük, mint a Milan, az Inter, a Lazio, a Roma vagy a Juventus.

Spalletti a csúcson hagyja abba, már bejelentették az utódját is (Rudy Garcia lett az), búcsúzóul a szurkolók visszaadták neki korábban ellopott autójának kormányát.

Gólkirály

Az, hogy ki lesz egy bajnokság gólkirálya, egyáltalán nem szubjektív dolog. Ebbe tehát nem volt beleszólásunk. Victor Osimhen, a Napoli nigériai csatára lett a befutó, akit anno 80 millió euróért vettek meg a Lille-től, de első szezonjában úgy tűnt, a transzfer nem hozza vissza az árát. Ám Kvaratskhelia leigazolása után Osimhen szórni kezdte a gólokat, meg sem állt 26-ig.

A dobogóra még Lautaro Martínez fért fel 21 találattal, valamint a Salernitana kölcsönjátékosa, Boulaye Dia, akinek a spanyol foci láthatóan nem ízlett, de az olasz annál inkább. Egy kiesésre jelölt csapatból tudott kiemelkedni, és jutott el 16 gólig. Olyan csatárokat előzött meg, mint Romelu Lukaku, Rafael Leao, Olivier Giroud vagy Ciro Immobile.

Legszebb gól

Megszámlálhatatlanul sok szép gól született a Serie A 2022/2023-as idényében. Hosszas gondolkozás után végül úgy döntöttünk, hogy ezt a címet Theo Hernández érdemli. A francia játékos a Lazio ellen szerzett szépségdíjas gólt, saját térfeléről indult meg, majd nagy erővel lőtte ki a bal felsőt. A találatot ide kattintva meg is nézhetitek:

Az utolsó részben a Serie A álomcsapatát állítjuk össze.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső