Felkészülés a következő szezonra: La Liga – II. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 08.

Tegnap megkezdtük a felzárkózást, ma pedig folytatjuk, sőt be is fejezzük azt. Az első részben a négy nagyot, az Atletico Madridot, a Real Madridot, a Barcelonát és a Sevillát néztük meg, jöjjenek a többiek!

Real Sociedad

Imanol Alguacil együttesében egyelőre nem tudunk semmiről beszámolni, hiszen egyetlen pletykát leszámítva nincs róluk semmiféle hír. De mi az az egy? Az, hogy Remiro vetélytársat kap, a baszkok ugyanis megállapodtak Mat Ryannel, aki a tavalyi szezonban az Arsenalban játszott. Elvétve, hiszen Bernd Leno mögött csak akkor jutott szerephez, ha a német sérült volt.

Ryant nagyon akarta egyébként a Sociedad mellett a skót Celtic is, az új vezetőedző, a szintén ausztrál Ange Postecoglou elsőszámú célpontja ugyanis a Brighton kapuvédője volt.

Úgy tűnik, Ryan döntött és a baszkokat választotta.

A Real Sociedadhoz három, a tavaszt máshol töltő játékos tért vissza: Kevin Rodrigues, Nais Djouahra és Willian José, egy embert pedig elengedtek, a veterán Miguel Angel Moya új klub után nézhet, ha nem vonul vissza.

Real Betis

Talán már unalmas azoknak, akik régóta olvasnak minket, de mindig azt mondogattuk, hogy a Real Betisben több van. Na, ebben a szezonban kijött a lépés, európai porondra léphetnek a sevillaiak. A keret még alakulóban, két játékos (Emerson – Barcelona, Aissa Mandi – Villarreal) távozott, de még lehetnek olyanok, akik elhagyják a fedélzetet.

Például Nabil Fekir, a franciák világbajnok középpályása, akiért az Arsenal indított offenzívát. De nem csak érte, a hírek szerint a 27 éves argentinra, Guido Rodriguezre is szükség lenne Londonban.

Érkezők tekintetében is van miről, kiről beszélni: Pletykálják, hogy az előszezont a Real Madridnál megkezdő egykori kedvenc, Dani Ceballos visszatér, rá nem tart igényt a királyi gárda, viszont egy kis pénzt szeretnének látni belőle.

Ami pedig a tényeket illeti: Juan Miranda végleg Sevillába költözött, Rui Silva a Granadából, Youssouf Sabaly pedig a Bordeaux együttesétől érkezik.

Villarreal

A friss Európa-liga győztes együttes szintén nem szedte szét az átigazolási piacot, de érdekes pletykákra itt is lehetett számítani. De pletykák előtt jöjjenek a tények:

Carlos Bacca, a 34 esztendős kolumbiai csatár és a klub közösen úgy döntöttek, hogy elválnak az útjaik, Bacca július elsejétől fogva szabadon igazolható. A támadó négy szezon alatt összesen 43 gólt szerzett a Sárga Tengeralattjáró mezében.

Sikerült leigazolni a Tottenham együttesétől Juan Foythot, aki már a tavalyi szezonban is a Villarrealban futballozott, és Unai Emery egyik alapembere volt. Tizenöt millió eurót kellett kicsengetni érte, amit a spanyolok örömmel tettek meg.

Egy belső védővel is „gazdagodott” a csapat, a Real Betistől ingyen szerezték meg Aissa Mandit.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bacca mellett pedig még négy játékosuktól váltak meg: Mario Gonzálezt a Bragának, Miguelónt az Espanyolnak, Jaume Costát a Mallorcának, Enric Franquesát pedig a Levanténak passzolták tovább.

No, most már jöhetnek a pletykák! Azt már a szezon közben is sokszor említették, hogy Pau Torrest nagyon nehéz lesz megtartani, állítólag több nagy klub is megpróbálja majd leigazolni a védőt, például a Manchester United. Bár, náluk most inkább Raphael Varane élvez prioritást, ezt pedig a Villarreal is árgus szemekkel figyeli.

Emery szemet vetett ugyanis Eric Baillyre, aki abban az esetben távozna, ha érkezik a francia világbajnok védő. Egy Torres – Bailly belső védő páros pedig nem lenne rossz…

Celta Vigo

A vigóiakban is több van – szoktuk ezt is mondani. Az nem járja, hogy folyton a kiesés elől meneküljenek, és ez a mögöttünk hagyott szezonban végre nem is így történt.

Ők egyelőre egy játékossal gazdagodtak, a Benficát erősítő argentin – olasz Franco Cervit szerezték meg négymillió euróért. A játékos a széleken bevethető.

Több játékosuktól váltak meg eddig: Juan Hernández, Jozabed Sánchez, Álvaro Vadillo, David Juncá és Facundo Ferreyra távozott (van, akinek már megvan az új klubja, van, akinek még mindig nincs), Sergio Alvarez pedig visszavonult.

Vigóban a nyár kérdése az lesz, meg tudják-e tartani Brais Mendezt, a játékos iránt a Southampton érdeklődik.

Granada

Egyelőre nem áll túl jól a Granada szénája, alaposan meggyengültek: Eladták Rui Silvát és a veterán Roberto Soldadot, a kölcsönbe kapott Quina – Kenedy, Jesús Vallejo – Yangel Herrera négyes pedig visszatért csapatához.

Érkezőjük egyelőre nincs, így csak a különböző híreket tudjuk megosztani veletek. A Ronald Koeman által mellőzött Riqui Puig – Carles Alena kettőst szeretnék kölcsönben elcsábítani, minden bizonnyal ez sikerülni is fog, hacsak Puig nem dönt úgy, hogy megharcol a helyéért…

Athletic Bilbao

Itt volt a legrövidebb a tartózkodásunk, a Bilbaonak ugyanis van egy szabálya: Csak baszk játékosok alkothatják a csapatot. Így ők nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásba, valamint a környező régiókban kutakodnak tehetségek után.

A fiataloktól egy játékos csatlakozott a kerethez: Imanol García, de őt azonnal le is passzolták a másodosztályba, Inigo Vicentével egyetemben. Iago Herrerin elhagyta a csapatot, Álex Petxa, a Sociedad jobbhátvédje pedig csatlakozott. Itt nem várható nagy játékosmozgás…

Olyan sok a hír és a változás, hogy ezt egy harmadik cikkben kell folytatnunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső