Győzött, Fordított és Továbbjutott a Chelsea

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 09.

A Chelsea idei szezonját elég sokszor vesszük elő tippjeinkben, az együttes az elköltött vagyon ellenére sem tud konstans jó teljesítményt nyújtani, sőt, annak épp ellenkezőjét teszik. Graham Potter távozása érdekében már aláírásgyűjtés is létrejött, amelyet tízezrek írtak alá.

Az edző nem adja fel, a tulajdonos pedig kitart saját választottja mellett. A hétvégén hosszú idő után első győzelmét aratta a csapat a bajnokságban, itt volt az idő, hogy a BL-ben is mutassanak valamit.

Nem volt könnyű dolguk, ezt előzetesen is lehetett tudni, ugyanis a 2023-ban eddig minden mérkőzését megnyerő Borussia Dortmund volt az ellenfelük.

Chelsea – Borussia Dortmund: 2-0

G.: Sterling, Havertz

Továbbjutott a Chelsea 2-1-es összesítéssel.

Az első mérkőzésen a Dortmund nem játszott jól, nem játszott jobban, mint a Chelsea, mégis egy góllal nyerni tudtak, holott az angolok az egész mérkőzést végigtámadták. Hasonló játékra lehetett most is számítani, a Dortmundtól védekezésre, a Chelsea-től őrült rohamokra lehetett számítani.

A kezdőcsapatok:

Chelsea: Kepa – Fofana, Koulibaly, Cucurella – James, Kovacic, Fernández, Chilwell – Sterling, Havertz, Joao Félix

Borussia Dortmund: Meyer – Wolf, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro – Can – Brandt, Bellingham, Özcan, Reus – Haller

Másfél perc után került először helyzetbe a Chelsea együttese, a sérüléséből visszatért Raheem Sterling ugrott ki a leshatáron, majd totojázta el a szituációt, hiába volt vele szemben már csak Meyer, ahelyett, hogy lőtt/emelt vagy bármit csinált volna, topogott, mígnem beérték, és addigra már késő volt, a helyzet oda lett.

Öt perc múlva Joao Félix került ugyanúgy helyzetbe, egy szép csel után lőhetett, de a kimozduló Meyer fejéről a labda szögletre vágódott.

Látszott a hazaiakon, hogy nagyon akarnak, rendkívül lelkesek voltak, agresszívan letámadtak már a középpályán, a Dortmundnak esélye sem volt támadást vezetni.

Egy perccel később Kai Havertz is kapott egy remek kiugratást, de az ő lövése elkerülte a kaput. Érett a hazai gól, erre majdnem a vendégek találtak be. A 17. percben Marco Reus nagyszerű szabadrúgását Kepa tolta oldalra.

Ezután a mérkőzés egy kicsit alábbhagyott, mármint a lendület, a következő helyzet a 28. percben volt. Ez volt a találkozó addigi legnagyobb lehetősége, Kai Havert 15 méteres lövése találta el a kapufát. A támadónak nem volt szerencséje, a labda a kapufa érintésével végigpattogott a gólvonalon, hogy aztán az alapvonalon távozzon a pályáról.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tíz perccel később a kapufa már kisegítette a németet, a lövése a felsőkapufáról került a hálóba, de akkor meg a támadást egy leshelyzettel indította a Chelsea, így a gól érvénytelen volt.

Peches volt a hazai csapat, de a végére azért volt egy kis szerencséjük. A 43. percben ugyanis megszerezték a vezetést, Raheem Sterling talált a hálóba, de amit előtte művelt, azt nehéz lenne leírni. Azért megpróbálom. Egy baloldali beadásnál rúgott lyukat a szélső, de valahogy ott maradt a labda előtte. A cselkísérlete Reusszal szemben nem sikerült, de valahogy ott maradt a labda előtte. Majd lőtt, és bár Meyer beleért, védeni már nem tudott.

Nem ez volt az utolsó eset, amikor a Chelsea-nek szerencséje volt…

Merthogy a második félidő alig kezdődött el, máris tizenegyest kapott a hazai csapat. Ben Chilwell beadása Marius Wolf kezén pattant meg, szándékosságról szó sem lehetett, a kéz nem kereste a labdát, a bíró némi videózás után mégis befújta.

Kai Havertz állt a labda mögé, Meyer a jobb sarokra ment, a labda a bal alsó felé, de a kapufa megakadályozta a németet a gólszerzésben, a kipattanót Salih Özcan rúgta ki a pályáról. Nem lélegezhettek fel azonban a sárga-feketék, a bíró újrarúgatta a tizit, méghozzá azért, mert többen is beléptek, mielőtt Havertz labdához ért volna. Szigorú ítélet, Jude Bellingham viccnek nevezte a játékvezető döntését…

Havertz másodszor már nem hibázott, és így már a Chelsea állt továbbjutásra.

A Dortmundnak össze kellett szednie magát, amit meg is tettek, sokszor szorították be a másik felet a kapuja elé, és több helyzetet is kialakítottak. Jude Bellingham öt méterről hibázott, Marius Wolf lövését Kepa hárította, majd Niklas Süle lapos bombája suhant el a jobboldali kapufa mellett.

A Chelsea kontrázott, nem is rosszul, a meccs végén még egyszer, Conor Gallagher révén, a hálóba találtak, ám azt a gólt sem adták meg les miatt.

Egy kicsit túlságosan belealudt a mérkőzésbe a Dortmund, ennek köszönhetik kiesésüket. Meg annak, hogy a játékvezető egy kicsit érdekesen alkalmazta a kézszabályt, illetve a tizenegyesnél sem a Dortmundnak kedvezett…

Egy esélye van a Chelsea-nek, hogy megmentsék az idényüket. Az pedig az, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját. Az esélyük még megvan erre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső