Jött a papírforma – Továbbjutott a Benfica

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 09.

Tegnap folytatódott a Bajnokok Ligája, két mérkőzést rendeztek meg a nyolcaddöntőben. Az egyiken a Benfica fogadta a Club Brugge együttesét, a másikon a Chelsea igyekezett ledolgozni az első meccsen összeszedett hátrányát a Borussia Dortmund ellen. Mindkét találkozóról olvashattok egy rövid összefoglalót.

Benfica – Club Brugge: 5-1

G.: Ramos (2), Rafa Silva, Joao Mario, Neres ill. Meijer

Továbbjutott a Benfica 7-1-es összesítéssel

Kétgólos előnye tudatában lépett pályára Roger Schmidt együttese, a portugál bajnokságot vezető Benfica. A német mester ettől függetlenül nem vett vissza, nem érezte úgy, hogy a továbbjutás megvan, a lehető legerősebb csapatát küldte pályára. A Brugge mestere, Scott Parker igyekezett támadóbb szellemű csapatot játszatni, hiszen nem volt vesztegetni való idejük.

A kezdőcsapatok:

Benfica: Vlachodimos – Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquinho – Joao Mario, Rafa Silva, Aursnes – Ramos

Club Brugge: Mignolet – Clinton Mata, Mechele, Sylla – Buchanan, Nielsen, Vanaken, Sowah, Meijer – Lang, Yaremchuk

Nem sok idő telt el a pályán, mikor a hazai drukkerek először felkiáltották a székeikben, már a második percben betaláltak a kedvencek. Egy jobboldali centerezés végén Joao Mario sarokkal verte át Mignolet-t. Igen ám, de az akció kezdetekor Goncalo Ramos lesen kapott labdát, amit a partjelző nagyvonalúan elengedett, de a VAR észrevett. Így a gól érvénytelen lett, maradt a 0-0.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Benfica ezúttal is sokkal gyorsabb, lelkesebb volt, a Brugge olyan elemi hibákat vétett védekezés terén, mint az első meccsen, igaz, ezekből – eleinte – nem született gól. De még a legártatlanabb szitut is fel tudták dobni, egy alkalommal majdnem öngólt vétettek úgy, hogy közel s távol egyetlen piros mezben játszó sem volt.

Sorozatosak voltak a hazai támadások, érezhető volt, hogy előbb vagy utóbb jönni fog a hazai gól. Jött is. Igaz, jó sokat kellett várni rá, a 38. percben, a sokadik szép támadás végén talált be a hálóba Rafa Silva. A védelem megint csak nézte, ahogy a válogatottól visszavonult támadó középpályás átveszi a balról érkező beadást, térül-fordul, majd külsővel a jobb alsóba lő.

Az első félidő végére jutott még egy hazai gól, a hosszabbítás második percében Goncalo Ramos bolondított meg mindenkit a tizenhatoson belül, hogy aztán szintén a jobb alsóba bombázzon. A védekezése a belgáknak megint messze volt a jótól, simán jutott túl legalább három játékoson is a támadó.

Itt már látszott, hogy a Brugge ezt a meccset nem akarja folytatni, de volt még negyvenöt perc, amit le kellett játszani. És mindenki tudta, hogy a legfőbb kérdésre már megkaptuk a választ.

Negyedóra telt el a második félidőből, amikor jött a harmadik, ezúttal is Goncalo Ramos volt a gólszerző, közelről pofozta be Grimaldo centerezését a hálóba.

A negyedik gólt Joao Mario szerezte, aki ebben az évben a legjobb, már, ami a lőtt góljait illeti, soha ilyen veszélyes nem volt még az ellenfelekre. Igaz, tizenegyesből talált be, és az is igaz, hogy általában ő végzi el a büntetőket, úgy meg azért egy kicsit könnyebb dolga van. Egyébként a tizit azután fújta be a játékvezető, hogy Sylla felrúgta Gilbertot a tizenhatoson belül.

A hajrában még David Neres is gólt szerzett, amit eleinte a partjelző jelzésére nem akartak megadni, de a derék asszisztens tévedett, és a videóbíró ezt észrevette, így megadták a gólt.

A Club Brugge csak és kizárólag azért küzdött, hogy ne legyen annyira csúnya a kiesés. Hogy ez összejött-e, azt döntse el mindenki maga, a végén azért sikerült szépíteniük, a gólszerző Björn Meijer volt, aki 16-ról lőtte meg a forduló legszebb gólját, bal külsővel fel a bal felsőbe. Vlachodimos jó kapus, de erre még mozdulni sem tudott…

A Benfica tehát kényelmes győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, és várják ellenfelüket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső