Majd Jövőre… – Simán Esett Ki a PSG

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 09.

Szerdán folytatódott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, megint két meccset rendeztek, és ismét olvashattok mindkettőről egy rövid összefoglalót. A hét slágermeccsének szánták a Bayern München és a PSG találkozóját, így velük kezdünk, majd a második meccsünk a Tottenham és az AC Milan közti visszavágó lesz. Jelentem, ez érdekesebb meccs volt, mint az angol – olasz csata…

Bayern München – PSG: 2-0

G.: Choupo-Moting, Gnabry

Továbbjutott a Bayern München 3-0-s összesítéssel

Jó pár érzékeny veszteség érte a PSG-t mostanában, a legfontosabb hír az volt a mérkőzést megelőzően, hogy Neymar szezonjának vége. És ez nagy befolyással lehet a csapat idényére. Mint kiderült, valóban számított… Bár, ki tudja, lehet, hogy a brazillal sem sikerült volna megverni ezt a Bayern Münchent.

A Messi – Mbappé kettős elől jól hangzott, ahogy az is, hogy a párizsiaknak kell támadnia az egyenlítésért, jogosan hihettük, hogy a két és fél gól feletti eredmény jó ötlet.

A kezdőcsapatok:

Bayern München: Sommer – Stanisic, Upamecano, de Ligt, Davies – Goretzka, Kimmich – Coman, Müller, Musiala – Choupo-Moting

PSG: Donnarumma – Pereira, Ramos, Marquinhos – Hakimi, Vitinha, Verratti, Ruiz, Mendes – Messi, Mbappé

A meccs elején Galtier taktikája világos volt: Nekiesni a bajoroknak, és a lehető legkorábban ledolgozni az egygólos hátrányt. Jól mozogtak a fehér mezben játszó franciák, és az első negyedórában többször is megjelentek Yann Sommer kapuja előtt. Ám igazán veszélyes helyzetet képtelenek voltak kidolgozni.

A Bayern negyedóra után tért magához, ekkor Joshua Kimmich távoli lövését szorította Gigio Donnarumma magához.

A játék képe alapvetően nem változott meg, továbbra is a vendégek támadtak inkább, ügyesen játszották be a védők közé/mögé a labdát, nagyon szellősnek tűnt a hazai védekezés. A 25. percben Lionel Messi került helyzetbe, de a sok Bayern-védő végül Sommer segítségével megállította a világbajnok támadót.

A hazai csapat első nagy helyzetét félóra elteltével Jamal Musiala hagyta ki, pontosabban Donnarumma védte a közeli próbálkozást. Közvetlenül ezután Galtier-nek bele kellett nyúlni a gárdába, ugyanis Marquinhos megsérült, a helyére Nordi Mukiele érkezett.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A csere után egy perccel hatalmas lehetőséget szalasztott el a PSG: Yann Sommer kezdett öncélú cselezgetésbe egy hazaadást követően, egyszerre hárman támadták meg, és egyikük el is csente tőle a labdát. Vitinha tizenegy méterről guríthatott az üres kapuba… De nem tette. Matthijs de Ligt becsúszva odaért. Hatalmas lehetőség volt.

Ennyi volt az első félidő, annak ellenére, hogy gól nem volt, azért senki nem panaszkodhatott. Leszámítva Galtier-t, aki Marquinhos után Mukielét is le kellett, hogy cserélje, a szünetről a Leipzig korábbi játékosa már nem jött vissza. A helyére pedig a 17 éves El Chadaille Bitshiabu érkezett, nulla rutinnal.

Nyíltsisakos játék folyt a pályán továbbra is, aztán az 53. percben megszületett az első gól, Eric Maxime Choupo-Moting fejese pattant a hálóba. Ám a gólt nem adták meg, a fejes pillanatában Thomas Müller lesen volt, és az ő mozdulata megtévesztette Donnarummát. Jogosan vonták vissza a gólt.

De, ami késik, nem múlik: Pár perccel később Marco Verratti könnyelmű labdavesztése után megint Choupo-Moting talált be. A fél vendégcsapat reklamált, de valójában nem történt szabálytalanság, Verratti könnyedén dobta el magát a szabadrúgás reményében.

A Bayern innentől visszaállhatott, és kontrajátékra rendezkedhetett be. A PSG valóban támadott, a Bayern pedig gyorsan megpróbálta lerohanni a vendégeket. Több helyzet is született, mindkét oldalon voltak gólszerzési lehetőségek, ám hosszú ideig egyikük sem járt sikerrel.

Egészen a 89. percig, amikor a csereként pályára lépő Serge Gnabry kapott jó kiugratást a szintén csereember Joao Cancelotól, a higgadt befejezés pedig végérvényesen eldöntötte a meccset.

A PSG több alkalommal is közel járt a hátránya ledolgozásához, de a döntő pillanatokban megremegett a lábuk. Az első meccsen dőlt ez el igazán, akkor fele ennyire nem játszottak jól a vendégek.

A legjobb nyolc között tehát a Bayern München, a PSG-nél Nasser El-Khaleifi elgondolkozhat, mit kéne még tennie, hogy a BL-trófeát a magasba emelhessék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső