Hamarosan Eldől Erling Haaland Sorsa

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 17.

Kétségtelen, hogy a nyár slágertémája Erling Haaland átigazolása lesz. – Gondoltuk még a szezon elején. Akkor még nem tudhattuk, hogy már akár január-februárban kiderülhet, a norvég gólgépet melyik csapat igazolja le. Egy biztosnak tűnik: Nem sárga-feketében kezdi meg a 2022/2023-as idényt Erling Braut Haaland.

De kik a kérők? Ki nyerhet közülük? Ezt a témát rágjuk most át.

Erling Haaland számokban

Előtte egy kis összefoglaló azoknak, akik nem ismerik Erling Braut Haaland eddigi munkásságát. Bizonyára nincsenek sokan, még azok is hallhattak már róla, akik nem annyira követik a futballt. A mindössze 21 esztendős norvég válogatott csatárt a Salzburgban fedezték fel, egykoron Szoboszlai Dominik csapattársa volt, Jesse Marsch kezei között pallérozódott az ifjú titán.

Már előtte, a Molde csapatában is volt egy rendkívül jó szezonja, ekkor igazolt át Ausztria legnépszerűbb együttesébe. Ahol egy szezon alatt megmutatta magát, egyből a középpontba került

Nem is véletlenül, 14 bajnoki mérkőzésen 16 gólig jutott a 2019/2020-as szezon feléig, 4 találatot jegyzett a kupában, és összesen 8-at a Bajnokok Ligájában. Azonnal fél Európa beállt a sorba, és szerették volna megszerezni maguknak a kivételes erővel, technikával és intelligenciával megáldott támadót. Aki aztán – szerintünk – bölcs döntést hozott, és nem ugrott fejest a mélyvízbe, hanem egy lépcsővel feljebb lépett: Eligazolt Dortmundba.

Ahol azonnal a csapat legnagyobb sztárjává vált, fél szezon alatt is megrúgta a maga góljait, első teljes szezonjában pedig kereken negyven találatig jutott. Már-már egy lapon emlegették Robert Lewandowskival, aki egykoron szintén a sárga-feketéket erősítette, majd eligazolt a legnagyobb riválishoz, a Bayern Münchenhez, ahol azóta rekordot rekordra halmoz, második lett az Aranylabda szavazáson (vitatható körülmények között).

Az idei idényben is nagyon megy neki a szekér, épp a hétvégén vágott kettőt a Sallai Rolanddal felálló Freiburgnak, már most is 21 találatnál jár.

Szóval a lendület töretlen, és nem változott semmi a csatárral kapcsolatban: Európa legjobbjai akarják a soraik között tudni.

Real Madrid

Kezdjük a blancókkal, akik már évek óta szemmel tartják a norvég csatárt. Benne látják Karim Benzema utódját, aki ugyan most van élete formájában, de ő is betöltötte a 34-et, hamarosan meg kell találni azt, aki majd a gólokat lövi a királyi gárdában. Remekül passzolna a gépezetbe, és egy játékosnak mindig presztízst jelent a Real Madrid játékosának lenni.

Van egy kulcsa Haaland Madridba igazolásának. Nemrég – állítólag – maga Haaland jelentette ki, hogy szeretne Kylian Mbappéval egy csapatban szerepelni. És hát Florentino Perez klubelnök őt is régóta szeretné Madridba csábítani, így két legyet üthetne egy csapással. Vannak hírek, miszerint Mino Raiola és Alfie Haaland (a játékos édesapja) nemrég Valdebebasban, a Real Madrid edzőközpontjában járt. Annak is oka volt.

A 75 millió eurós kivásárlási ár nem jelentene akadályt, Perezt tartják az egyik legjobb üzletembernek futballberkeken belül, a koronavírus-járvány ellenére sem kong az ürességtől a kassza, miközben a Santiago Bernabeu Stadion felújítása is szépen halad. A nyár folyamán több játékosuktól meg fognak válni, ez is felszabadít egy kisebb összeget, így a norvég fizetésével sem lesz probléma…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester City

Ők lehetnek a királyi gárda legnagyobb riválisai a Haalandért folytatott harcban. Pep Guardiola jelezte a tulajdonosoknak, hogy mindenképp igazolják le a csatárt. Nem is véletlen, a katalán mester már évek óta szeretne egy igazi, hamisítatlan befejező csatárt az együttesbe. A fókusz eddig Harry Kane-en volt, akit a nyáron ismét elszalasztottak.

Mondanom sem kell, sem a transzfer díja, sem pedig a játékos által kért fizetés nem jelentene gondot a szinte korlátlan pénzügyi forrásokkal rendelkező csapatnak.

Bayern München

Ahogy említettem, sokan, sokszor nevezik egy lapon Erling Braut Haalandot és Robert Lewandowskit. Naná, hogy felmerült, hogy ő is a lengyel által kitaposott ösvényre lép, és sokan ezt a lépést támogatnák a leginkább. Persze, a többségük a Bayern Münchennek szorít a mindennapokban, még szép, hogy ezt a lépést preferálnák.

Kérdés, hogyan férne meg két dudás egy csárdában? Vagy ha Haaland jön, Lewandowski megy? Régóta pletykálják, hogy Lewa elvágyódik Münchenből, új kihívásokra vágyik… A norvég érkezése elég motiváció lehetne a számára…

Barcelona

Bár kevés esély van rá, érdemes megemlíteni a Barcát is, mint lehetséges úticélt. A csapat gyengélkedik idén, de láthatóan Xavi össze fogja szedni őket legkésőbb a nyáron. Szükség is volna egy klasszis befejező csatárra, mert abból jelenleg az együttes hiányt szenved.

Ahogy pénzből is, több mint egymilliárd eurós tartozása van a gránátvörös-kékeknek, ám valahogy kigazdálkodták Ferrán Torres leigazolását is. Ne legyenek kétségeink, a csapatot már egyszer csúcsra juttató Joan Laporta ezúttal is megoldaná…

Borussia Dortmund

És arra van véleményünk szerint a legkevesebb esély, hogy Erling Braut Haaland maradjon jelenlegi együttesében. Az észak-rajna-vesztfáliaiak mindent megpróbáltak, még azt is, hogy megduplázzák a csatár fizetését, de ez a húzás sem jött be. Mindenesetre azzal, hogy választásra kényszerítik legértékesebb labdarúgójukat, nem segítenek saját maguknak, olyanok, mint a srác, a mémen, aki egy botot dug a bicikli küllői közé…

És mit mond Haaland?

„Csak futballozni szeretnék, de jelenleg nem tudok.” – nyilatkozta a múlt héten Haaland. Egyebek mellett azt is elmondta, hogy rengeteg mérkőzés vár rá, a klubnál mégis nyomás alá helyezték, hogy mielőbb döntsön.

Egy biztosnak tűnik: Még az átigazolási időszak nyitánya előtt tudni fogjuk, hogy melyik csapat örülhet, melyik együttes nyeri meg a jövő egyik legígéretesebb futballistáját.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső