Nem Tudott Fordítani Otthon a Bayern München

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 21.

Tegnap este kialakult a legjobb négy mezőnye a világ legrangosabb kupájában. A Bajnokok Ligája keddi játéknapján az AC Milan és a Real Madrid jutott be, szerdán pedig a Manchester City és az Inter. Ez utóbbiak útját fogjuk lekövetni, pontosabban a szerda este játszott meccsük rövid összefoglalója következik. Thomas Tuchel és Lőw Zsolt együttese nem tudta megfordítani a mérkőzést, és bár Joshua Kimmich úgy nyilatkozott, simán összejöhetett volna ez számukra, szerintem a középpályás egy pöttyet elfogult saját csapatával szemben… Lássuk, mi történt a Bayern München – Manchester City találkozón!

Bayern München – Manchester City: 1-1

G.: Kimmich ill. Haaland

Továbbjutott a Manchester City 4-1-es összesítéssel

Az odavágó után verekedést kezdeményező Sadio Mané ott volt a keretben – épp Leroy Sanét váltotta, akinek a sallert lekeverte -, de pályán volt az a Dayot Upamecano, akinek bizonytalan játéka megpecsételte az első mérkőzésen a csapata sorsát. Igazából meglepetés nem igazán volt, maximum Eric Choupo-Moting felépülése és kezdőbe kerülése számított annak.

Pep Guardiola aztán tényleg nem húzott semmi váratlant, ugyanazt a csapatot küldte pályára, amelyik az Etihadban leiskolázta a müncheni együttest.

A kezdőcsapatok:

Bayern München: Sommer – Pavard, Upamecano, de Ligt, Cancelo – Kimmich, Goretzka – Sané, Musiala, Coman – Choupo-Moting

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Aké – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Güngogan, Grealish – Haaland

Kicsit talán kényelmesen kezdett a Manchester City. Az érthető, hogy igyekeztek átadni a területet, hogy nem siettek sehova, szintén érthető volt, hogy a Bayern München már a kezdetektől fogva támadólag lépett fel, hiszen az idő őket szorította, a Man City játékosai pedig ráértek labdázgatni. Már, amikor náluk volt a labda.

Thomas Tuchel a széleken kissé szellős védelem mögé akart kerülni, és a középpályások ezt a feladatot teljesítették is, a védelem mögé belőtt labdák sok veszélyt tartogattak magukban. Kingsley Coman beadásáról csak egy kevéssel maradt le Choupo-Moting, később pedig Leroy Sané hagyott ki egy százszázalékos ziccert.

Aztán a 18. percben minden hazai drukkerben megállt az ütő, Erling Haaland lépett ki egy indítással, Dayot Upamecano pedig utolsó emberként felrúgta őt. Villant a piros lap, de a francia védő megúszta, mert a partjelző már lest mutatott, így a szabálytalanság olyan, mintha meg sem történt volna.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bayern tovább támadott, a játékvezetőnek meg egyre jobban kicsúszott a keze közül a mérkőzés, hiába próbálta azt megfogni sárga lapokkal. Csak az első félidőben hatszor mutatta fel, a másodikban további hétszer.

Becsülettel küzdött a Bayern München, valóban nem érheti szó a ház elejét, az akarás megvolt bennük. És a helyzetek is meg voltak, csak egyik sem került kihasználásra.

Az első félórát követően a Manchester City tizenegyeshez jutott, a sasszemű bíró szúrta ki, hogy egy lövésnél Dayot Upamecano kezét súrolta a labda. Ezzel nagyon nem lehetett vitatkozni.

Erling Haaland állt a labda mögé, de nem tudta előnyhöz juttatni a csapatát, fölé rúgta a büntetőt.

A félidő vége – is – a hazaiaké volt, több helyzetet puskáztak el, és sokszor csak a vakszerencse akadályozta meg őket a gólszerzésben. Sokat elárul, hogy a 44. percben Ederson időhúzásért kapott sárgát…

A térfélcsere és a szünet után nem sok változott a pályán, a Bayern ment előre, a City elvétve kontrázni tudott. Ironikus, hogy mégis a vendégek szereztek vezetést. Ráadásul úgy, hogy előtte fél perccel még Kingsley Coman hagyott ki egy nagy helyzetet.

Erling Haalandnak tizenegyesből nem ment, akcióból azonban igen, a tizenhatos előterében kapott labdát, megverte Upamecanot, majd higgadtan belsőzött a bal felsőbe.

Tuchel innentől mindent egy lapra feltéve támadott – mondjuk ez eddig is hasonló volt -, pályára küldte a tinédzser csodagyereket, Mathys Telt, aki a 75. percben meg is rúgta az egyenlítést jelentő gólt, azt viszont les miatt elvették.

Nem maradt azonban szégyenben a hazai együttes, és Joshua Kimmich a 84. percben kiegyenlített. A gól tizenegyesből született, méghozzá azért kapták, mert Akanji nemes egyszerűséggel kitette Manét a pályáról.

A balhé a végére maradt, Thomas Tuchel és Lőw Zsolt is a kiállítás sorsára jutott, lényegében edző nélkül fejezte be a meccset a Bayern München.

A City tavalyhoz hasonlóan az elődöntőben, és tavalyhoz hasonlóan ismét a Real Madrid lesz az ellenfelük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső