Javában zajlik az NB1-es klubok felkészülése – I. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 23.

Mintha csak pár hét telt volna el a Honvéd kupagyőzelme, a Ferencváros bajnoki ünneplése, a Debrecen kiesése óta… Várjunk csak, tényleg pár hét telt csak el. A koronavírus-járvány okozta felfüggesztés miatt nyárig húzódó bajnokságunk alighogy véget ért, már javában zajlik a felkészülés. Jönnek az új igazolások, az új pletykák, a nagyobbnál nagyobb meglepetések és felkészülési meccsek egész garmadája.

Ezúttal az átigazolási hírekre és pletykákra fókuszálunk.

Ferencváros

Ferencváros logo

Illik a bajnokkal kezdeni, ráadásul a legtöbb hír hozzájuk köthető. Alapos átalakulás mehet végbe Budapest kilencedik kerületi csapatánál, Szerhij Rebrov vezetőedző nem titkolt szándéka egy olyan csapat összeállítása, amelynek lehet esélye a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülni, de ha az nem is jön össze, szeretnék megismételni a tavalyi bravúrt és az EL-ben vitézkedni.

Végy egy jó kapust – szól az örök mondás. Na most, a Fradinál három jó kapust vettek. Gróf Dávid egy remek hálóőr, ezt az előző klubjában számtalanszor bizonyította. Most viszont a Dibusz Dénes elleni ütközete vesztesen zárult, a szezon nagy részében Dibusz őrizte a Fradi kapuját, Gróf elvétve kapott lehetőséget. Erre fel mi történik? Orosz Pálék bejelentették Bogdán Ádám hazatérését. Bogdán hosszú utat tett meg, míg újra Magyarországra érkezett, hiszen védett a Boltonban, a Liverpoolban, a Wiganben és legutóbb a skót Hiberniannél. Szerződése lejártát követően csatlakozott a Fradihoz, ahol így a bőség zavara van kapus-poszton.

Bogdán érkezésével felmerült Dibusz külföldre szerződése, Gróf eligazolása, de egyelőre úgy tűnik, hogy egyikük sem távozik.

Érkezett még a csapathoz egy albán fiú, Myrto Uzuni. Ő Horvátországból, a Lokomotiva csapatától érkezett és bár a vételár eltér a különböző források szerint, nagyjából másfél millió eurót fizethettek a szélsőként bevethető játékosért.

Bár már az idén is velük volt, de csak most sikerült véglegesen megszerezni Olekszandr Zubkovot. Szerhij Rebrov honfitársa szinte kirobbanthatatlan volt a Fradiból, a lehetséges 33 találkozóból 28-on pályára lépett, ezeken 9 gólig jutott. Hamar belopta magát a szurkolók szívébe, nagy munkabírásának és még nagyobb góljainak köszönhetően.

Az biztos, hogy lesznek még érkezők, fel is röppent pár játékos neve: Roko Baturina jelenleg a Dinamo Zagreb játékosa, de kölcsönben Szlovéniában játszott. Ugyancsak csatárként bevethető Marian Shved, aki az egyik skót óriástól, a Celtictől érkezne.

Úgy tűnik, Rebrov mindenképp szeretne egy vetélytársat Bolinak…

Szó esett még a szerb Veljko Birmancsevicsről, aki hazájában futballozik jelenleg, a Csukaricskiben 26 bajnoki meccsen 2 gólt szerzett a 22 esztendős középpályás.

Bizonyára távozók is lesznek, sőt Otigba Kenneth, Leandro, Gastón Lodico már el is hagyta a csapatot, Davide Lanzafame és Silye Erik pedig a kölcsön után vissza sem tért a Fradihoz.

Mol Fehérvár FC

Mol Fehérvár FC logo

Folytassuk a bajnoki ezüstérmessel, ahol szintúgy nagy változások vannak illetve lesznek. Kezdjük azzal, hogy Joan Carrillo elhagyta a csapatot újra, helyére pedig a Zetével nagy tavaszi hadjáratot lefolytató Márton Gábor lett.

Juhász Roland és Vinicius megkapták a maguk búcsúmeccsét, ők már nem állnak majd a magyar mester rendelkezésére, valamint Hadzic és a bolgár Milanov is távozott a csapattól. Futács Márkó és Elek Ákos ugyan még a Vidi játékosnak mondhatják magukat, de az első csapatból kikerültek.

Az idény során nem a fehérváriakat erősíti majd a Puskás-díj nyertese, Zsóri Dániel. A fiatal támadót az újonc Budafok szerezte meg kölcsönbe, míg a Zetében remek szezont futó bekket, Tamás Krisztiánt a Budapest Honvéd édesgette magához, Berecz Zsombor pedig végleg Mezőkövesdre került.

Vannak érkezők is, akiknek érkezése nem pletyka, már bejelentették őket.

Valakit korábban, mint kellett volna, Budu Zivzivadze érkezését már akkor honlapjukon hirdették a matyóföldiek, hogy azt lehetett volna. Hamar eltűnt a cikk, de az internet nem felejt.

Szóval a Mezőkövesd egyik legjobbja, a grúz Zivzivadze lesz az egyik gólfelelős.

A másik új igazolás Bulgáriából, Szófiából érkezik. A brazil támadó, Evandro 65 meccset játszott le a CSZKA Szófiában, ezeken 18 találatig jutott. A bolgár lapok szerint a leginkább balszélsőként bevethető játékos egymillió eurójába került a székesfehérváriaknak.

A Fradihoz hasonlóan a Vidi is igazolt egy kapust, Emil Rockov a Vojvodinától érkezett, a hírek szerint komoly summát, 350 ezer eurót fizettek érte.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Puskás Akadémia

Puskás Akadémiá logo

Hát, nem feltétlenül tudtam, milyen sorrendben fognak következni a csapatok, de akkor ez így el is dőlt. Jöjjön a bajnoki bronzérmes. Hornyák Zsolt csapatában egyelőre nem történtek akkora változások, mint az első két delikvensnél, azonban a felcsúti csapatnál is van miről beszélni.

Egyrészt itt is változás volt kapus-poszton. A csapat eddigi első számú kapusa, Hegedűs Lajos közös megegyezéssel távozott a Puskástól. Utódját azon nyomban bejelentették: A Haladásban nevelkedő, a tavalyi évet az Arminia Bielefeldnél töltő utánpótlás-válogatott Kiss Ágoston veszi át a stafétát Hegedűstől. Ezzel Kiss volt a negyedik játékos, aki a szombathelyi akadémiáról Felcsútra teszi át a székhelyét. Ezen mondjuk talán egy kissé el kellene gondolkozni…

Kissen kívül egy portugál játékost cserkésztek be. Joao Nunes védekező középpályásként és jobbhátvédként bevethető, Görögországból érkezett. A Panathinaikosznál a tavalyi szezonban 11 bajnoki meccsen lépett pályára.

A csapatot nem csak Hegedűs Lajos, de névrokona, Hegedűs János is elhagyja. A (szintúgy) Haladás-nevelés a DVTK-t erősíti a továbbiakban. Skribek Alen még egy évet marad Budafokon, valamit Madarász is Csákváron kezdi meg a szezont, akárcsak tavaly.

A csapat másik két távozója a felsoroltakon kívül Sós Bence (ő Debrecenbe igazolt) illetve Ján Vlasko (Spartak Trnava).

Hamarosan érkezünk a sorozat második részével, ezúttal már négy csapat átigazolásaiba kukkantunk bele.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső