Karim Benzema Ismét Villant – Győzött a Real Madrid

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 13.

Nehéz lett volna nem a hazaiak győzelmére tippelni, főleg, ha az ember ismeri, mi a helyzet most a Chelsea-nél. A harmadik edző ül a kispadon, Frank Lampard korábban is kipróbálta magát itt, de akkor megbukott. Most tudja jól, hogy csak a szezon végéig számítanak rá, ennek ellenére szeretett csapatával igyekszik maradandót alkotni. Maradjunk annyiban, eddig nem áll jól a szénája.

A Chelsea kiesett minden kupából (Ligakupa, FA Kupa), a bajnokságban csak a középmezőnyben, így az egyedüli esélyük a sikeres Bajnokok Ligája-szereplés. Várhatóan még egy hétig. Hacsak nem történik valami igazán váratlan.

Real Madrid – Chelsea: 2-0

G.: Benzema, Asensio

Tony Rüdiger ezúttal csak a kispadon, ahogy Nacho is, Militao párja David Alaba volt, a balbekk pedig Eduardo Camavinga. Más meglepetés nem igazán volt a blancók kezdőjében, maximum még annyi, hogy Aurélien Tchouaméni csak a kispadon kapott helyet.

A másik oldalon Lampard 3-5-2-vel próbálkozott, igazából meglepetés itt sem volt. Sterling és Kanté is tudta vállalni a játékot, ahogy a kispadon helyet kapott Cesar Azpilicueta, csereként pedig beállt Mason Mount is.

A kezdőcsapatok:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Valverde, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Chelsea: Kepa – Fofana, Koulibaly, T. Silva – James, Kanté, Fernández, Kovacic, Chilwell – Sterling, Joao Félix

Ahogy a játéknap másik meccsén, itt is hamar jöhetett volna az első gól, és itt is a vendégcsapat veszélyeztetett először. Raheem Sterling fantasztikus indításával Joao Félix lépett ki, azonban sokáig teketóriázott, gyengécske lövését Courtois hárítani tudta.

Tíz perc múlva a hazai csapat is villant, szép, rövidpasszos játék végén Karim Benzema kiszorított helyzetből lőhetett, nem csoda, hogy ez a 80 milliós Kepának nem okozott problémát.

Szép lassan átvette az irányítást a Real Madrid, és Federico Valverde bombájával közel járt a vezetés megszerzéséhez. Az uruguayi 18 méteres lövésében akkora erő volt, hogy ha hálót ér, kiszakadt volna. De nem ért hálót.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

21 perce ment a meccs, amikor jött az újabb Real Madrid-helyzet, sőt ebből már gól is született. Dani Carvajal ívelt a tizenhatoson belülre, Vinicius lábujjheggyel még kapura pöccintette a labdát, Kepa nagyot védett, de pont az érkező Karim Benzema elé ütötte a játékszert, a franciának csak annyi dolga volt, hogy egy méterről az üres kapuba passzoljon.

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Chelsea, Reece James nagy erővel belőtt labdájába Raheem Sterling tette bele a lábát, Thibaut Courtois azonban valahogy még leért a bal alsóba, és szögletre mentett.

Pörögtek az események, három perccel később Vinicius Jr. húzott el a balszélen, gólhelyzetben azonban – tőle nem szokatlanul – flegma és nagyképű megoldást választott, amivel lehet, hogy Kepát elküldte, de a visszafutó védők menteni tudtak.

Az első félidőben már csak a Real volt a pályán, csak ők alakítottak ki veszélyt, Kepára többször is szükség volt a szünetig hátralévő időszakban.

A játék képe a folytatásban sem sokat változott. A veszélyesebb helyzeteket a Real Madrid alakította ki, például az 50. percben Luka Modric majdnem a bal felsőbe csavart, de egy picit elszabta a lövést a horvát.

Az 59. percben a gólhátrány mellé kaptak a vendégek egy emberhátrányt is, Rodrygot rántotta le gólhelyzetben – nagyon buta módon – Ben Chilwell, aki idő előtt mehetett zuhanyozni.

Az emeberlőnyt a Real Madrid negyedóra alatt tudta gólra váltani, a csereként beállt Marco Asensio 16 méterről, laposan lőtt a jobb alsóba egy szögletvariáció után.

A maradék húsz percben a spanyol együttes eldönthette volna a párharc sorsát, de több gólt nem tudtak rúgni, így, ha nem is sok, de némi esélye van még a Chelsea-nek a hazai visszavágón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső