Megint Dárdai Pál a Hertha BSC Vezetőedzője

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 17.

Tegnap délután jött a hír, először csak pletyka szintjén – jól megbízható pletykának tűnt már első látásra is -, aztán hamarosan hivatalosan is megerősítették az illetékesek: Dárdai Pál visszatér a Hertha BSC vezetőedzői pozíciójába. A magyar szakember, aki korábban megjárta a válogatott kispadját is, harmadszor vállalta el a munkát, a helyzete pedig most sem egyszerű. Sőt, ha lehet ilyet mondani, most van a legnehezebb dolga, hiszen a Hertha BSC a hétvégén az utolsó helyre süllyedt a Bundesligában.

Christopher Nolan legendás filmje, a Sötét Lovag jutott eszembe, amikor Gordon felügyelő azt mondja a fiának: „Ő a hős, akit a város megérdemelt, de most épp nincs szüksége rá.”

És valóban, Dárdai sokszor bizonyította tehetségét, mégis kétszer már elküldték a kispadról. De jól mutatja az elkötelezettségét, a klub iránti szeretetét, hogy a megannyi probléma, ellentét ellenére harmadszor is elvállalta a munkát. Mert neki Berlin nem csak egy állomáshely volt a karrierjében. Annál sokkal több.

Sandro Schwarz menesztése

Sandro Schwarzot a nyáron nevezték ki a Hertha BSC kispadjára, és rögtön a szezon elején lehetett tudni, hogy az idei szezon sem lesz sokkal könnyebb, mint a tavalyi. Akkor csak Felix Magathnak köszönhették, hogy az első osztályban maradtak, az ikonikus edző osztályozó útján tartotta bent a fővárosi gárdát.

Schwarz relatíve kevés rutinnal, tényleges erősítés nélkül indult neki az idénynek, és a Hertha az eddig eltelt időszakot a tabella alsó harmadában töltötte. A türelem most pénteken fogyott el. A kiesési rangadón, amelyet a Hertha BSC a Schalke 04 ellen játszott, csúnyán elbukták. A végeredmény 5-2 lett a királykékeknek, és ez volt az utolsó csepp.

Már másnap, vagyis szombaton összedugta a fejét a vezetőség, és már ekkor eldöntötték, hogy ismét az égbe mutatják a Dárdai-jelet, megkeresik a mestert, akivel az utolsó elválás nem volt túlzottan szép.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maga az érintett elmondta, szükség volt arra, hogy meggyőzzék a folytatásról:

Ez nem nehéz, hanem még annál is nehezebb feladat. Egyáltalán nem volt tervben, hogy ismét a Hertha vezetőedzője legyek, amióta Fredi Bobic távozott, arról beszélgettem a klub vezetőivel, hogy esetleg visszatérek az utánpótlásba. Most viszont megkerestek, hosszú órákig győzködtek, és végül abban maradtunk: megpróbálok segíteni, aztán a nyáron meglátjuk, hogyan tovább. Nyilván, aki annyi időt eltöltött ebben a klubban játékosként, utánpótlásedzőként, vezetőedzőként, mint én, annak a Hertha sorsa mindig fontos lesz, de pontosan tudom, milyen rettentően nehéz feladatra vállalkoztam.

A Hertha hátralévő meccsei

Jelen pillanatban a berliniek az utolsó helyről várják a folytatást. Németországban, a Bundesligában az utolsó két helyezett automatikusan a másodosztályba kerül, a 16. helyezettnek van lehetősége osztályozó útján kivívni a bentmaradást. A Hertha drukkereinek ezt nem kell megmagyarázni, tavaly már átélték, akkor a Hamburg ellen maradtak bent, ők végeztek a másodosztály harmadik helyén.

A Hertha hátránya most két pont a Schalkéval és a Stuttgarttal szemben, a biztos bennmaradás pedig öt pontra van, ott most a VfL Bochum szerepel.

Hat bajnoki van vissza, a Hertha a hétvégén hazai pályán fogadja a Werder Brement, itt mutathatja meg Dárdai először, hogy nem hiába ültették vissza a kispadra. Hazai pályán még a Stuttgart ellen, valamint a VfL Bochum ellenében fognak játszani, mindkettő rendkívül fontos meccs. Idegenben a Bayern Münchennel, a Kölnnel és a Wolfsburggal mérkőzik meg a Hertha BSC.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső