Katar 2022: A Torna Legtehetségesebb Fiatal Játékosai – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 21.

Mivel a futball folyamatosan fejlődik, és nem csak a játékosok válnak egyre jobbá, hanem a csapatok stábjai is, így a tehetségkutatók is egészen hihetetlen eszközökkel kutatják a világ legjobb, legügyesebb fiatal játékosait. Régebben ez úgy nézett ki (vagyis erre is volt példa), hogy egy relatíve ismeretlen fiatal eljött egy nagy tornára, EB-re vagy VB-re, megmutatta magát, és aztán lecsapott rá egy nagycsapat. Ma már ez nem igazán megy így.

16-17 éves játékosokról pontosan tudják, mit tudnak, legyen az a srác a világ bármelyik pontján, játsszon bármilyen bajnokság bármelyik csapatában. Így tehát az idei berobbanások a fiatalok részéről el fognak maradni. Nem azt mondom, hogy nem lesz olyan, akiről eddig nem hallottunk, de a pályán mutatott játéka alapján megveszi egy jobb csapat, de az igazi sztárok már megvannak, és már most kivétel nélkül – szinte – nagycsapatokban fociznak.

Mi most összegyűjtöttük a húsz legizgalmasabb fiatal játékost. Annyi tehetséget sikerült egy listára tenni, hogy egy részbe nem is fog beleférni, így nemsokára érkezik majd a második rész is.

Garang Kuol – Ausztrália (18 esztendős)

Na, rá még lehet azt mondani, hogy ismeretlen. Nekünk, szurkolóknak. Viszont már rá is lecsapott egy nagycsapat, a Newcastle megfigyelői jelezték a Premier League-ben dobogós csapat vezetősége számára, hogy lenne egy ausztrál srác, akinek ugyan még ott a tojáshéj a fenekén, de született zseni. Garang Kuol csak 18 esztendős, és csak most ismerkedik a profi léttel. A Central Coast Mariners csatára idén a bajnokságban négy mérkőzésen lépett pályára, de már van két gólpassza és két gólja. A válogatottban összesen 17 percet játszott Új-Zéland ellen, de a mutatott formája alapján Graham Arnold amellett döntött, hogy a fiatalt viszi magával Katarba.

Ausztrália továbbjutási esélyei nem túl jók, és a csapat igazán csatárok terén gyengélkedik, így lehet, hogy Kuol valamelyik találkozón életében először kezdő lehet a felnőttek között… Ja, és egyébként meg is vette őt a NUFC, januárban csatlakozik majd az együtteshez.

Strahinja Pavlovic – Szerbia (21)

Mindössze 21 esztendős a szerb válogatott egyik alappillére, Strahinja Pavlovic, aki jelenleg a Salzburg játékosa. A nyáron csatlakozott a fiatalokkal mindig jól bánó csapathoz a Monacotól, és egyből alapember vált belőle. És nem csak a BL-ben szereplő együttesben játszik folyamatosan, de a szerb válogatottban is. Két év kellett hozzá, hogy újoncból a csapat egyik meghatározó játékosa legyen, Dragan Stojkovic nagyon tehetségesnek tartja a védőt, leginkább a hozzáállását és emberi tulajdonságait dicsérte a szerbek szövetségi kapitánya, azt mondta róla, hogy még fél lábbal is a válogatott rendelkezésére állna.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Anis Ben Slimane – Tunézia (21)

Anis Ben Slimane tunéziai-dán kettős állampolgár, megtehette volna, hogy a skandináv válogatott mezét húzza magára (sőt, anno játszott is az U19-ben), de aztán három évvel ezelőtt úgy döntött, hogy Tunéziát szeretné képviselni.

Ben Slimane igazi talentum, a középpálya közepén hasznos igazán, de szeret támadni, amire eddigi csapataiban meg is kapta a lehetőséget, így a gólszerzésben is jeleskedik, valamint a jobb szélen sem vall szégyent.

Első gólját Szudán ellen szerezte 2020-ban a Karthágói Sasoknál, és egyértelmű, hogy Jalel Kadri csapatában kezdeni fog. Egyébként a Bröndbyben nyújtott játéka megtetszett Christian Streichnek is, aki próbajátékra hívta a Freiburghoz. Könnyen lehet, hogy a következő szezonban már nem Dániában fog játszani.

Abdul Fatawu Issahaku – Ghána (18)

Hamar a feje tetejére állt a világ a fiatal játékossal. Issahaku 15 évesen a ghánai másodosztályban mutatkozott be, majd hirtelen felgyorsultak az események. Még a Steadfast FC-ben játszott, amikor meghívták az U20-as válogatottba, amely az Afrikai Nemzetek Kupájára készült. A rutintalan, de nagyon tehetséges támadó középpályás szerepeltetése döntő befolyással bírt, Ghána megnyerte a tornát, többek között Issahaku góljával a döntőben. De nem csak a fináléban szerzett gólt, Tanzánia ellen is, és azt a gólt a félpályáról szerezte.

17 éves volt, amikor meghívták a felnőttek közé, szerepelte a 2022-es ANK-n is. Korábbi edzője szerint Isten adta tehetséggel rendelkezik Issahaku, mintha Abedi Pelét látnánk a pályán. Gyors, lendületes, emellett pedig intelligens. Mohamed Gargo azt mondta, lehet, hogy ő lesz Afrika következő aranylabdása.

Érdeklődött iránta a Liverpool, végül azonban a Sporting CP-hez igazolt, ahol reményei szerint tovább tud majd fejlődni. A klubnál annyira bíznak a tehetségében, hogy már most egy 60 milliós kivásárlási záradék szerepel a szerződésében…

Pape Matar Sarr – Szenegál (20)

Nem rossz ajánlólevél, ha ugyanabban a suliban kezdi valaki a pályafutását, mint Ismaila Sarr vagy Sadio Mané. Pape Matar Sarr is a Generation Footban tanulta meg a foci alapjait, és hamar kiderült, hogy egy elképesztően tehetséges középpályás válik majd belőle egy szép napon. A játékos több poszton is bevethető, többféle játékrendszerben is megtalálja a helyét, de leginkább box to box-középpályásként nyújtja a legjobb teljesítményt. Szenegálból 2020-ban a Metzhez került, ahonnan egy szezon után a Tottenham igazolta le, viszont hagyta, hogy a játékos még korábbi csapatánál pallérozódjon. Fiatal kora ellenére a francia csapat alapembere volt, nem rajta múlt, hogy a Metz végül kiesett a másodosztályba.

Viszont a Spursnél úgy gondolták, a Ligue 2-ben már nem tud annyit fejlődni Sarr, ezért visszahívták Londonba. Ahol viszont az utánpótlásban játszik csak, a felnőttek közé néhányszor leülhetett a kispadra, de a gárda olasz mestere még nem küldte őt pályára.

Holnap újabb öt játékossal érkezem!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső