Katar 2022: A Torna Legtehetségesebb Fiatal Játékosai – II. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 22.

Hétfőn láthattátok a sorozat első részét, de megyünk is tovább. Sokakkal már találkozhattatok, ha nem, akkor garantálom, hogy fogtok. Tehetséges játékosokat felvonultató sorozatunk következő részével folytatjuk.

Jeremy Sarmiento – Ecuador (19 esztendős)

Sarmientoval már találkozhattunk vasárnap, amikor ő is ott volt a pályán a Katar elleni nyitómeccsen. A 19 éves támadó jelen pillanatban a Brightonban futballozik, a nyitómérkőzésen csereként szállt be. Gustavo Alfaro nagyon akarta, hogy a fiatal támadó Ecuadort válassza, ugyanis megtehette volna, hogy angol válogatott legyen. Sarmiento ugyanis Londonban nőtt fel – és egyébként Spanyolországban született.

Gustavo Alfaro, a csapat kapitánya visszautasította az elképzelést, miszerint csak azért akarták őt a keretbe, hogy megakadályozzák, a fiatal játékos Anglia mellett döntsön.

Szerepelt az ecuadori U15-ös csapatban, aztán viszont az U16-ban, U17-ben és U18-ban Anglia mezét húzta magára.

Sarmiento a Charltonban nevelkedett, majd a Benficához igazolt, de onnan egy vita miatt hamar távozott. Végül a Brightonhoz került, ahol viszont nem túl sok játéklehetőség jutott neki. Igaz, hosszabb ideig volt sérült az ifjú támadó.

Lee Kang-in – Dél-Korea (21)

Amikor a dél-koreai csapatot mutattuk be, külön kiemeltem Lee Kang-int, mint a válogatott egyik legtehetségesebb játékosát. A fiatal játékos forrófejű, talán pont ez volt az oka, hogy Paulo Bento közel másfél éven át jegelte, és nem hívta be a nemzeti csapatba. Miközben Lee a spanyol első osztályban szerepelt, játszott a Valenciában, majd a Mallorca játékosa lett. Ott azonnal kiharcolta a kezdő tagságot, és eddig nagyszerű szezont fut. Augusztusban a hónap legjobb játékosai közé jelölték, és Bento is megenyhült, szeptemberben ismét játszatni kezdte a támadó középpályást.

Utánpótlás-szinten nagy tapasztalattal rendelkezik, a 2019-es U20-as világbajnokságon négy gólpasszt adott és maga is két gólt szerzett, megkapta a legjobb játékosnak járó díjat, Korea pedig döntőbe jutott.

Egyesek azt mondják, Bento azért nem kedveli, mert a védekezésből nem veszi ki a részét, és az sem segít egyébiránt, hogy karrierje során már többször kiállították, nem bír ugyanis magával, és sokszor dönt felelőtlenül, és általában végigdumálja a meccseket.

Bento azt mondta róla, hogy technikailag különleges, nagy hasznát vehetik a támadásokban. Azonban semmire nem megy ezzel, ha képtelen védekezni

Giovanni Reyna – Egyesült Államok (20)

Szerintem nem kell őt bemutatni azoknak, akik követik az európai futballt, azon belül is a német focit. Gio Reyna két amerikai válogatott labdarúgó gyermekeként látta meg a napvilágot, édesanyja Danielle Egan, édesapja az a Claudio Reyna, aki korábban a válogatott csapatkapitányi karszalagját viselte.

A kis Reyna 16 esztendősen úgy döntött, világot lát, elindult a tengerentúlra, és a Borussia Dortmund csapatához igazolt, csak úgy, mint a mostani válogatott csapattársa, Christian Pulisic. Reyna lett aztán a legfiatalabb amerikai, aki pályára lépett a Bundesligában, majd a legfiatalabb, aki 50 meccsen is pályára lépett.

Remekül lát a pályán, jól passzol, gyors, a széleken majdnem verhetetlen, pontrúgásai veszélyesek. Vannak, akik bizonyos képességeit látva Kakához hasonlítják a még mindig csak 20 éves srácot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Egyesült Államok tegnap Wales ellen megkezdte a szereplését, Reyna nevével azonban a kezdőben nem találkozhattunk, és aztán később sem lépett pályára. Hogy ennek mi lehetett az oka, arról nincsenek információim.

A tavalyi évben sokat volt sérült, majdnem az egész idényt ki kellett hagynia, és már idén is meglátogatta a Dortmund csapatorvosát. Édesapja egyébként azt mondta róla, hogy a fiú sokkal jobb futballista már most, mint amilyen ő volt.

Youssoufa Moukoko – Németország (18)

Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy Youssoufa Moukoko nevét látni fogjuk az idei német keretben. Valószínűleg nem is látnánk, ha Timo Werner egészséges lenne, ám a Leipzig csatára komoly sérülést szenvedett, így Hansi Flick úgy döntött, megadja a lehetőséget a fiatal támadónak. Aki egyébként már a második ezen a listán a Dortmundból.

Youssoufa Moukoko pont a nyitómeccs napján töltötte be a 18. születésnapját, egy ösztönös gólvágó, aki a létező összes rekordot megdöntötte a német utánpótlásban. 84 mérkőzésen 127 gólt szerzett, 16 éves kora előtt bemutatkozhatott a német bajnokságban a felnőttek között, majd 16 évesen és 19 naposan a Bajnokok Ligájában is. Kameruni szülők gyermekeként nőtt fel Németországban, és maga Erling Haaland is csak dicsérni tudta, amikor még a klubnál játszott. A norvég azt mondta, Moukoko sokkal jobb játékos, mint ő volt ennyi idősen. És tény, Moukoko megállíthatatlan volt, fizikai felépítése sokkal jobb, mint egy átlagos 15-16-17 éves gyereknek.

Ez is lehet az oka, hogy Edin Terzic egyre többször teszi a kezdőbe, amit Moukoko gólokkal hálál meg. Nemrégiben lett ő a legfiatalabb játékos, aki a Bundesligában tíz gólig eljutott. Az idei szezonban összesen 14 bajnokin 6 gólt és 3 gólpasszt adott… Kétségtelen, hogy nemsokára a német válogatott alapembere lehet.

Rodrygo – Brazília (21)

A Real Madrid jó ideje építgeti a jövő csapatát, melyben komoly szerepet szánnak Rodrygonak is. A 21 esztendős támadó teljesítménye sokáig elmaradt az elvártaktól, 17 évesen több mint 50 millió eurót fizettek érte a Santosnak, de hosszú ideig semmi extrát nem láthattak tőle a szurkolók. Carlo Ancellotti érkezésével valamelyest bátrabb lett, a mister több szabadságot adott neki a pályán, és észrevette, hogy talán hasznosabb a pálya közepén, egyfajta ékként – vagy hamis kilencesként is megállja a helyét -, így mostanában elkezdte ott játszatni. Rodrygo a fontos gólok mestere, emlékezhetünk, hogy tavaly a Manchester City elleni BL-elődöntőben a padról beállva duplázott pár percen belül, valamint az Espanyol elleni bajnoki meccsen is két gólt szerzett, amivel aztán a Real Madrid bajnok lett.

Remekül cselez, és a játéka egyre érettebb. Brazíliában eddig öt meccset játszhatott, hármat a VB-selejtezők során, kétszer pedig felkészülési mérkőzésen. Eddig egy gólja van.

Kérdéses, hogy a támadásban elképesztően erős keretben mennyi lehetőség jut neki. Talán négy év múlva már stabilabb kezdő lehet, most azonban maximum peremember lesz, aki a padról beszállva változtathatja meg a meccsek állását.

Carlo Ancelotti nagyon kedveli a játékát, nem győzte őt dicsérni: Különleges csatár, aki elöl bármilyen poszton tud játszani, kiváló az egy az elleni szituációkban, és rendkívül gyors.

A holnapi napon folytatjuk, vannak még jó játékosok, akikről nem árt szót ejteni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső