Katar 2022: ARG – CRO – Értékelések és Nyilatkozatok I. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 14.

Tegnap este rendezték meg az Argentína – Horvátország mérkőzést, melyen Lionel Scaloni csapata könnyedén győzött, három gólt szereztek déli szomszédaink ellen, miközben Modricék egyszer sem tudták bevenni Emiliano Martínez kapuját. A találkozó persze rengeteg érzelmet hozott mindkét oldalra. Most, hogy ezek már csitulnak, megnézzük, hogyan teljesített a két csapat, a játékosokat 1-től 10-ig pontoztuk. Majd szemezgetünk a szövetségi kapitányok és a játékosok nyilatkozatai között.

Argentína

Fokozatosan javul az argentin válogatott, az első két mérkőzés után meg nem mondtam volna, hogy ez a csapat döntőt fog játszani. Szaúd-Arábia ellen szenvedtek és kikaptak, Mexikó ellen szenvedtek, de legalább nyertek. Az ausztrálok és a hollandok elleni meccseken sem hozták csúcsformájukat, mégis sikerült nyerni. A formaidőzítés a legjobban sikerült, erejük teljében, egy ilyen győzelem után teljesen magabiztosan vághatnak neki a finálénak, akár Franciaország, akár Marokkó lesz az ellenfelük.

Emiliano Martínez – 6

Az Aston Villa kapusa ezen a világbajnokságon nem a védéseivel hívja fel magára a figyelmet. Gondolok itt arra, hogy védési mutatói kifejezetten rossznak számítanak, tíz kaput eltaláló lövésből öt góllal végződött. Mégsem érheti őt kritika, ha őszinték akarunk lenni. Ezen az estén hozta a kötelezőt, nem állították megoldhatatlan feladat elé őt Kramaricék. Összesen három lövés találta el a kapuját, mindhárom esetben olyan labdákat kellett megfognia, ami még edzésnek is gyenge volt.

Nahuel Molina – 7

Hozta, amit szokott, csupaszív, okos játékot. Ezúttal gólt nem szerzett, de tegyük hozzá, nem is ez az elsődleges feladata. Azért Álvarez góljához hozzátette a magáét ő is, nem mellesleg pedig védekezésben Sosa és Perisic sem tudott átjutni rajta. Később, Mislav Orsic beállása után voltak nehezebb pillanatai, de végül is hiba nélkül hozta le a meccset.

Cristian Romero – 8

Teljesen eltüntette a pályáról Andrej Kramaricot, Ha volt is kérdés a torna előtt, hogy ki legyen Otamendi párja a védelem közepén, Cristian Romero megmutatta, miért rá esett a választás. Kellően agresszív volt, a középre ívelt labdákat egytől egyig meg tudta szűrni, amikor nem ő, akkor Nicolás Otamendi ért oda.

Nicolás Otamendi – 7

Érzésem szerint egy kicsikét gyengébb meccset játszott, mint Romero, de így sem lehet panasz rá. A Benfica játékosáról nagyjából ugyanazt lehet elmondani, mint Romeroról. Megszűrt minden egyes támadást, amit Romero nem tudott, remekül egészítették ki egymást. Miután a Citytől elkerült, többen lemondtak róla, de mindent egybevetve nem csak ez a meccse, hanem az eddigi teljes szereplése remekül sikerült.

Nicolás Tagliafico – 7

Alapjáraton úgy tűnik, nem ő az első számú választása Scaloninak, emiatt lehetett rajta egy kis teher. Minden bizonnyal szeretne a döntőben is pályára lépni, viszont Marcos Acuna mellett nem lesz könnyű dolga. Mario Pasalicot kellett levenni a pályáról, ezt könnyedén meg is tette, az Atalanta játékosának momentumai sem voltak. Később Nikola Vlasiccsal került szembe, de a WHU szélsője sem gördített elé akadályokat. Scaloni számára fel van adva a lecke, ki játsszon a fináléban…

Rodrigo de Paul – 6

Nem a játékkal volt elfoglalva sokszor, sokat bírózott, magyarázott, de ezzel is zavart okozott az ellenfélnél. Apró faultokkal szakította meg sokszor a játékot, kivette a részét a védekezésből és a támadásból is. Ami miatt jár neki a dicséret, hiszen egy kissé idegen poszton kellett helyt állnia. Eddig végig a pálya közepén számítottak rá, most viszont ki kellett húzódnia a jobb oldalra.

Leandro Paredes – 5

A játékos, akinek talán részt sem kellett volna vennie ezen a meccsen. Hiszen a hollandok ellen könnyen kiállíthatták volna. A legtöbb elszórt labdája neki volt a középpályások közül, egy alapjáraton jól teljesítő csapatban ezúttal ő volt érzésem szerint a leggyengébb láncszem. Nem hiába őt hívta le Scaloni először.

Enzo Fernández – 6

A torna egyik felfedezettjének mondható, még a hibái ellenére is. Hiszen szerzett öngólt, hozott össze tizenegyest, de összességében a padról beszállva játszotta be magát a kezdőbe, és azt rossz teljesítménnyel nem tehette volna meg. Látszik rajta a tenni akarás, mindenhol ott volt tegnap is. A hírek szerint most, hogy Jude Bellinghamért elindul egy licitháború, a Real Madrid vetné ki rá a hálóját, de a Benfica egy ilyen VB meg fogja emelni a játékos értékét…

Alexis Mac Allister – 6

Rajta látszik leginkább, hogy még új a csapatban. Kissé ideges, ezt nem csak most, hanem a korábbi meccseken is észrevettük. Volt néhány elpasszolt labdája, de alapjáraton ő sem teljesített rosszul. Egy alkalommal majdnem gólt is szerzett, fejesét Livakovic védte.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lionel Messi – 10

G.O.A.T. – Mostanában megint egyre többször használják ezt a kifejezést a támadóra, és nem is ok nélkül. Kylian Mbappéval vezeti a góllövőlistát, hiszen ismét betalált és már öt találatnál jár. Más kérdés, hogy ezen gólok többsége tizenegyesből született (3 az 5-ből), de ez senkit nem érdekel. A harmadik gólt megelőzően zseniálisan forgatta meg Josko Gvardiolt.

Julian Álvarez – 10

Megkapja a maximális pontot a fiatal támadó, hiszen kiharcolt egy tizenegyest és rúgott két gólt. Ez a srác csak azért nem lehet kezdő klubcsapatában, mert Erling Haaland van előtte, de a világ bármely együttesében kezdő lehetne. Lautaro Martínezt szorította ki a csapatból, és biztosak lehetünk abban, hogy a fináléban is a pályán fogjuk őt látni.

Lionel Scaloni – 8

Alaposan átszervezte a csapatát a mester, elég volt egyetlen kicsi változtatást eszközölnie, hogy teljesen megfogja a horvát középpályát. Megadta az esélyt a fiataloknak is, Mac Allister, Fernández és Álvarez is kezdő státuszba került, nem félt padra tenni olyan nagy neveket, mint Lautaro Martínez vagy Ángel Di Maria.

Ami a cseréket illeti, őket nem igazán éri meg pontozni, Lisandro Martínez a védelem stabilizálása miatt lépett pályára, a feladatot maradéktalanul elvégezte, a többiek pedig Scaloni mester miatt léphettek pályára. Juan Foyth, Angel Correa, Exequiel Palacios és Paulo Dybala sem igazán játszott ezen a vb-n, a biztos előny tudatában küldhette pályára őket a kapitány.

Nyilatkozatok

Lionel Scaloni elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után, de egyben felszólította a játékosait, hogy az ünneplésnek még nem jött el az ideje, vasárnap még van egy meccs, amit meg kéne nyerni.

„Megérdemelten kezdtünk, de ez a különbség nem volt benne a játékban.” – kezdte az értékelését Scaloni. – „Eleinte többet birtokolták a labdát, de erre számítottunk, van három klasszis középpályásuk. A büntető után a játék sokkal inkább kinyílt a számunkra. Most még egy kicsit ünneplünk, de aztán fel kell készülnünk a vasárnapi fináléra.”

Sok minden van a fejemben, sok minden átfutott az agyamon… Nagyon megható ezt megélni, látni a családom, a csapat, a szurkolók boldogságát. Az egész világbajnokság során elképesztő volt a hangulat. Nagyon élvezzük a világbajnokságot, örülünk, hogy itt lehetünk, jöhet a döntő, amire az elejétől fogva vágytunk. Boldogok vagyunk, hogy sikerült kijavítani azt a hibát, amibe a torna elején vétettünk. A Szaúd-Arábia elleni vereség után kértük az otthoniakat, hogy adjanak nekünk még egy esélyt, mert nagyon jó csapatunk van. Most örülhet mindenki, aki jóban, rosszban kitartott mellettünk. Odahaza alighanem nagy az ünneplés!
Lionel Messi
Nagyon keményen dolgoztunk azért, amit eddig elértünk. És persze még egyáltalán nem vagyunk kimerültek. A hitünk töretlen, megmutattuk, mire vagyunk képesek. Innen is érezzük, mennyire boldog odahaza mindenki.
Rodrigo de Paul
Nagyon boldog vagyok, szerintem megérdemeltünk a győzelmet, óriási volt, és most rápihenünk a döntőre – örvendezett Julián Álvarez, akit a nagy szólóból szerzett első góljáról is kérdeztek. – Megindultam, és bár láttam, hogy néhány csapattársam keresztbe mozog előttem, érzékeltem a megnyíló folyosót is, szerencsére valahogy nálam maradt a labda, és berúgtam.
Julian Álvarez

Hamarosan folytatjuk a horvátok értékelésével, valamint a játékosok által tett nyilatkozatokkal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső