Kettős Győzelemmel Elődöntőben a Real Madrid

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 19.

Tegnap este két csapat megváltotta a jegyét a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Meglepetés nem született, azok a csapatok jutottak tovább, akik az odavágót is megnyerték. A Real Madrid kétgólos előnye tudatában lépett pályára a Stamford Bridge-en, és hozták a rájuk jellemző taktikus futballt, ami a BL-ben minden egyes évben előre repíti őket. Ez volt a tizenegyedik alkalom az elmúlt tizenhárom évben, hogy a királyi gárda a legjobb négy közé került a legrangosabb európai kupában.

És hogy mi lesz a Chelsea-vel? Az egy nagyon jó kérdés. Az tuti, hogy a várt sikerességtől messze elmaradtak, a kieséssel pedig az utolsó reményüket is elbukták, hogy ez egy sikeres idény legyen.

Chelsea – Real Madrid: 0-2

G.: Rodrygo (2)

Továbbjutott a Real Madrid 4-0-s összesítéssel

Ha megnézitek a két kezdőcsapatot, csak a hazaiaknál akadtak meglepetések, Carlo Ancelotti hozta azt, amire lehetett számítani. Vinicius Jr. végül a kezdőben kötött ki, gyorsabban felépült, mint azt várták. Eduardo Camavinga ismételten balbekket játszott, a középpályára a két nagy öreg mellé Federico Valverde fért be.

A másik oldalon viszont szép kis meglepetések voltak. Egyrészt a felállás – ez a 3-6-1 – okozott meglepetést, másrészt Kai Havertz felépülése, harmadrészt pedig a fél támadó szekció kispadra ültetése. Mintha a Chelsea lett volna kétgólos előnyben…

A kezdőcsapatok:

Chelsea: Kepa – Chalobah, Silva, Fofana – James, Kanté, Fernández, Kovacic, Cucurella – Gallagher – Havertz

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Modric, Kroos, Valverde – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

A felállás ellenére a Chelsea támadólag lépett fel, különösen a széleken voltak aktívak a hazaiak, az első helyzet is a kékmezesekhez fűződött, James beadása Havertzhez került, akinek lövése levágódott a blokkról, így lett tökéletes N’Golo Kanténak, aki szembe a kapuval, 11 méterről mellé tüzelt. Lampard is fogta a fejét, ez hatalmas helyzet volt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tíz perc múlva villant a Real Madrid, akkor jutottak el először helyzetig. És majdnem meg is szerezték a vezetést. Luka Modric – aki szerint Daniele Orsato, a meccs játékvezetője a legrosszabb bíró a világon -, Dani Carvajal és Rodrygo játszottak össze a jobb szélen, utóbbi kapott aztán labdát a tizenhatoson belül, lövése a kapufáról került a pályán túlra.

A következőkben úgy igazán veszélyes lehetőség nem volt, támadgatott a Chelsea, kontrázott a Real Madrid, leginkább a széleken felfutó James és Cucurella mögé próbálták bejátszani a labdákat. Két ilyen gyors brazillal ez sokszor nem is jelentett problémát.

A 31. percben Luka Modric került lövőhelyzetbe, Kepának ekkor kellett először nagyot védenie. Az első félidőben még egy lehetőség volt, az a hazai csapat előtt adódott, Marc Cucurella ötméteres lövését a kivetődő Thibaut Courtois védte.

A fordulás után fokozta a nyomást a Chelsea, és Kanté másodszor is közel került a vezetés megszerzéséhez, lövése most a kapuba került volna, de Eder Militao blokkolni tudott. Úgy látszott, hamarosan megszülethet a vezető gól. Meg is született, de nem a kékek részéről. És ezzel a Chelsea minden esélye oda lett, háromgólos hátrányt kellett volna ledolgozni, ami nyilván esélytelen feladat volt.

Az 58. percben Rodrygo elfutása után Benzema még nem talált kapuba, de az akciónak nem volt vége, Vinicius önzetlensége pedig gólt eredményezett.

A gól után minden mindegy alapon ment előre a Chelsea, Conor Gallagher, Marc Cucurella, Mykhaylo Mudryk is kapura lőtt, Havertz meg nagyon akart egy tizenegyest. Végül egyik játékos sem érte el a célját. A Real ritkán támadott, abból viszont általában veszély lett. Karim Benzema kihagyta a meccs egyik legnagyobb lehetőségét, de a 80. percben a királyi gárda minden kérdést lezárt.

Ezúttal Federico Valverde volt önzetlen, és egyébként zseniális, ahogy átverekedte magát a Chelsea védelmén, lövés helyett azonban a mellette jövő Rodrygo elé tálalt, neki meg még az elsőnél is könnyebb dolga volt.

Becsülettel küzdött a Chelsea, de egy összeérett, taktikus, és előnye tudatában nyugodtan játszó Real Madrid ellen a fordítás nem jöhetett össze.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső