Még a Kihagyott Tizenegyes Is Belefért – Négy Között a Milan

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 19.

Tegnap nem csak a Real Madrid jutott be a BL legjobb négy csapata közé, hanem az AC Milan is. Ami… mondjuk úgy, nem a papírforma eredmény. Az olasz bajnoki cím várományosa, a Napoli volt ugyanis az ellenfelük, és Luciano Spalletti együttese rendkívül kiegyensúlyozott futballt játszott az egész idényben. A Milan viszont mind a hazai meccsen, mind az idegenbeli találkozón jól és taktikusan futballozott. Megalapozta a sikerüket a bajnokságban elért 4-0-s győzelem Mereték ellen, akik talán a kelleténél jobban tisztelték innentől kezdve a rossonerit.

Napoli – AC Milan: 1-1

G.: Osimhen ill. Giroud

Továbbjutott az AC Milan 2-1-es összesítéssel

Nagyon is bízhattak a Napoli játékosai, vezetősége és szurkolói a győzelemben, ugyanis valóban visszatért a kezdőbe Victor Osimhen. Meglepő módon a jobb szélen Matteo Politano kezdett, a védelem közepén Juan Jesus – mivel Kim eltiltott volt, erről lemaradtam, elnézést – a középpályán pedig Tanguy Ndombélé, hiszen André-Frank Zambo Anguissát kiállították az odavágón.

A Milannál egyáltalán nem volt meglepetés, az ottani kezdőt úgy, ahogy van, kitaláltuk.

A kezdőcsapatok:

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, M. Rui – Ndombélé, Lobotka, Zielinski – Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

AC Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernández – Krunic, Tonali – Brahim, Bennacer, R. Leao – Giroud

Fantasztikus hangulatban, telt ház előtt kezdődött meg a két együttes mérkőzése, és a Napoli nem akart semmit a véletlenre bízni. Ahogy az első meccsen, úgy a másodikon is a kezdetektől fogva támadtak, igyekeztek minél hamarabb ledolgozni az egygólos hátrányukat. Nem túlzás azt állítani, hogy az első negyedórában a Milan nem igazán lépte át a félpályát, a Napoli pedig folyamatosan veszélyt teremtett. Mario Rui szabadrúgásból, majd aztán a támadók, Matteo Politano, Khvicha Kvaratskhelia és Victor Osimhen is talpra ugrasztották a közönséget, gól azonban nem esett.

A piros-fekete csapat először a 21. percben jutott el a Napoli tizenhatosáig, de akkor rögtön összehoztak egy tizenegyest. Rafael Leaot öklelte fel teljesen feleslegesen Mario Rui – akitől a keménység egyébként nem áll messze, emlékezhetünk, mit művelt Ciccio Caputoval pár héttel ezelőtt -, jöhetett a tizenegyes.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Amit Olivier Giroud végzett el, tette ezt nagyon rosszul. A francia gyenge, balra tartó lövését Alex Meret kivédte, maradt a 0-0.

A tizenegyes egy kicsit összezavarta a hazaiakat, a vendégeket pedig felélénkítette, és Giroud percekkel később újfent betalálhatott volna, de ezt a meccset is Meret nyerte.

A harmadik helyzetét azonban a veterán játékos nem rontotta már el, mondjuk ekkor volt a legkönnyebb feladata. A nehezét ugyanis Rafael Leao már megcsinálta, a szélső saját térfeléről indulva hámozta át magát a teljes hazai védelmen, majd passzolt, Giroud-nak csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Az első félidőben hatperces hosszabbítást rendelt el Szymon Marcziniak, és ennek harmadik percében Victor Osimhen egyenlített is, de a nigériai támadó kézzel szelidítette meg a gól előtt a labdát, amit a bíró látott, ezért kifelé járt szabadrúgás.

A második játékrészben semmi sem változott. Maximum az, hogy a Napoli még nagyobb elánnal ment neki az ellenfelének. Khvicha Kvaratskhelia egymaga fordíthatott volna, de mindkét nagy helyzetét fölé rúgta, de nem talált kaput a csereként beállt páros, Hirving Lozano és Mathias Olivera sem. Ők még az első félidőben léptek pályára, miután Politano és Mario Rui is megsérültek.

Egyre jobban fogyott az idő, és a Napoli nem került közelebb a Milanhoz. A 82. percben ezt megtehették volna, és akkor parázs hajrá jött volna. Tizenegyest kapott ugyanis a hazai csapat is, Tomori kezezése miatt jöhetett büntetővel Khvicha Kvaratskhelia. Akinek lövését Mike Maignan kifogta. Pedig nem volt ez egy rosszul lőtt tizi, egyszerűen a kapus tudta, hova kell ugrani.

Azért a végére maradt izgalom, a Napoli nem küldte haza a Milant üres kézzel, Giacomo Raspadori beadását Victor Osimhen fejelte a kapuba. Ez a gól azonban már későn jött, a Milan nem biztos, hogy jobb volt a két mérkőzésen, de 2-1-es összesítéssel sikerült bejutnia a legjobb négy közé, ahol utoljára 2006/2007-ben járt, amikor végül meg is nyerték a trófeát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső