Ligue 1: A 10 Legrosszabb Igazolás 2021/2022-ben

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 június 17.

A borítókép talán egy kicsit lelövi a poént, de hát… Ez van, nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy idén a Paris SG csapata alaposan mellé nyúlt több esetben is. Meg hoztak néhány jó döntést is, amit tegnap már taglaltunk a tíz legjobb igazolásról szóló cikkünkben.

Nem csak ők futottak lesre idén, hanem más csapatok is. Hoztunk egy listát a franciák legrosszabb idei igazolásairól. Ismét meg kell jegyeznem, mielőtt sértődés lenne: Ez egy szubjektív lista, ami a mi szempontjaink alapján készült. Nem a játékos kvalitásait nézzük ilyenkor, hanem az általa nyújtott teljesítményt, valamint azt, hogy mennyiért vásárolták vagy épp mekkora fizetést visz haza.

10.: Willem Geubbels (FC Nantes – kölcsön)

Az AS Monaco sajátnevelésű játékosáról van szó, aki nagyon fiatal, de ez Arnaud Kalimuendonál is így volt, és a PSG játékosa remek szezont futott. Nem úgy Geubbels, akit az új Mbappénak tartanak, de első szezonja a Nantes-ban nem sikerült jól. Azt írtam első, pedig könnyen lehet, hogy nem lesz második. A szélsőként és csatárként is bevethető 20 esztendős játékos akár alapember is lehetett volna, ám amikor pályára lépett, semmi különöst nem rakott le az asztalra. Így főként csereként számoltak vele, beverekedni magát nem tudta az első csapatba. 22 mérkőzésen játszott, két gólig és egy gólpasszig jutott.

9.: Ismael Jakobs (AS Monaco – 6,5M €)

Szintén egy Monaco-játékos, akit viszont a hercegségbeliek nem kölcsönadtak, hanem megvettek. A Köln együttesének hat és félmillió eurót fizettek érte, holott a srácnak egy jó félszezonja volt. A francia futball nem igazán fekszik neki, egy szezon után ezt lehet mondani. Jakobsnak esélye sem volt kiszorítani senkit a kezdőcsapatból, pedig a teljes baloldalt le tudja fedni, játszhat balbekket és balszélsőt is.

Niko Kovac és Philippe Clement is többnyire csereként használta, jutott neki a bajnokságban 28 meccs, de kezdőként nagyon kevés alkalommal tudott pályára lépni. Gólt nem szerzett, gólpasszból egyet adott, pedig ez a Kölnben jobban ment neki.

Ő azon játékosok közé tartozik, aki még nagyon fiatal, tud fejlődni, és lehet belőle még a Monaco meghatározó játékosa. De egyelőre nem az, ahhoz képest pedig drága pénzért vették.

8.: Gabriel Gudmundsson (Lille – 6M €)

Szintén egy olyan játékos, aki még simán fejlődőképes, első szezonja viszont nem sikerült túl jól. A bajnoki címvédő igazolta le a Groningentől, ami lehet, hogy nagy ugrás volt a svéd számára. 30 mérkőzésen jutott szóhoz, viszont előfordult, hogy annak ellenére nem ő kezdett, hogy nem volt más balbekk a csapatban. Ez annak a jele, hogy még a mester sem nagyon bízott benne. Ő is bevethető több poszton is, ennek megfelelően csereként azért szóhoz jutott, viszont nem volt emlékezetes momentuma. Majd jövőre…

7.: Hatem Ben Arfa (Lille – ingyen)

Nem került pénzbe, ez igaz, de attól még a klubnak voltak vele kapcsolatban elvárásai. Hatem Ben Arfa nem így indult, sokkal nagyobb tehetségként aposztrofálta a francia futball színe-java, karrierje azonban valahol félrecsúszott. Legszebb éveit otthon, a Lyonban és a Marseille-ben, valamint később a Newcastle-ben töltötte, később a Nice-ben is nagyon jó idényt futott, kiteljesedni, hosszú távon megragadni valahol már nem tudott. Tavaly a Bordeaux is elengedte, és így klub nélkül volt, amikor jött a megkeresés a Lille-től.

Mindössze hét mérkőzésen játszott, az utolsó nyolc fordulóban már a keretbe sem került be.

6.: Jens Cajuste (Reims – 10M €)

Itt kell egy kicsit már magyarázkodni. A svéd futball egyik nagy talentumáról beszélünk, akit az FC Midtjyllandtól vásárolt meg a Reims tízmillió euróért. Nagy pénz ez egy ilyen csapattól, Cajuste azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A 22 éves középpályás gyakran volt sérült, így mindössze nyolc mérkőzés jutott neki a bajnokságban. Egy remek játékos, aki nem maga miatt került erre a listára, hanem azért, mert ár-érték arányban egyelőre vaskos bukás ez a transzfer.

Viszont, amennyiben maga mögött tudja hagyni ezt a sérülékeny időszakot, akkor hatalmas erőssége lehet majd a Reimsnek, sőt akkor lehetnek merészebb tervei is egy nagyobb hírnévvel rendelkező csapatnál.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

5.: Calvin Stengs (Nice – 15M €)

A Nice remekül igazolt általában, rutinos rókákat vásároltak fiatal tehetségekkel karöltve. Az egyik tehetség Calvin Stengs volt, akit az AZ Alkmaartól tizenötmillió euróért vettek meg, viszont a nevével nem igazán találkoztunk idén, míg a többi fiatal azért mutatott valamit, hogy miért is szerződtették.

Calvin Stengs nem találta meg a ritmust, a Nice-ben csak 24 meccset játszott a bajnokságban, azokon is leginkább csereként. Egy támadót a góljai minősítenek, jobbszélsőként azzal is kiegyeztek volna, amennyiben legalább gólpasszokat osztogat. De nem így történt, egy góllal és egy assziszttal zárt.

4.: Myron Boadu AS Monaco – 17M €)

Kicsit kellemetlen, amikor fiatal játékosokat kell erre a listára tennem, és nem Myron Boadu az első, viszont az utolsó, a többiek már nagyobb tapasztalattal bíró játékosok lesznek. Myron Boadu korábban Stengshez hasonlóan az AZ Alkmaarban játszott, és nagyszerű teljesítményt nyújtott, két szezon alatt több mint harminc gólt szerzett. Tizenhét millióért vette meg a Monaco, hogy csináljon egy kis versenyt a csatársorban, Kevin Volland és Wissam Ben Yedder ne gondolja azt, hogy mozdíthatatlan. Hát, nem jött be, a támadó 31 mérkőzésen kapott lehetőséget, de csak négy gólt szerzett. Azt lehet mondani rá is, mint a többi ifjoncra, hogy van még idejük, de a bemutatkozás nem sikerült.

3.: Giorginio Wijnaldum (PSG – ingyen)

És már a dobogónál járunk, nem fogok titkot elárulni, mindhárom helyre PSG-játékost tettünk. Gini Wijnaldum a szerződése lejárta után gondolta, hogy új kalandot akar, ezért nem hosszabbította meg a kontraktusát a Liverpoollal, ahol viszont számítottak volna rá. Elment a PSG-hez, ahol összesen ugyan 31 bajnokin lépett pályára, de többnyire csak csereként. Állítása szerint nem tudta megszokni a várost, nem érezte jól magát a csapatnál, emiatt már a télen volt róla szó, hogy visszamegy Angliába, és a Newcastle-hoz igazol. Ebből nem lett semmi, viszont nagyon meglepődnénk, ha maradna még egy szezonra. Azért került a listára, mert a teljesítménye ezt indokolta, valamint az embernek ilyenkor azért vannak elvárásai, amit Gini Wijnaldum egyáltalán nem tudott hozni.

2.: Sergio Ramos (PSG – ingyen)

Szintén zenész. Igaz, ő Cajuste-höz hasonlóan szinte végig sérült volt, már eleve úgy vásárolták meg, hogy Ramosnak gond volt a lábával. Gondolom nem Erzsébet-utalványt kap fizetési csekk helyett, komoly pénzeket vitt haza minden hónapban. A semmiért. Ahelyett, hogy Kimpembét vagy Marquinhost kiszorította volna. A bajnokság végére felépült, és egyből a kezdőbe került, de mondhatni, egy szezont elvesztegetett, és már 36 esztendős. Nem is Sergio Ramosról lenne szó, ha nem állították volna ki, 12 meccsen is össze tudott hozni egy piros lapot.

1.: Lionel Messi (PSG – ingyen)

Szerintem mindenki tudta, hogy ki lesz az első helyen. Pedig annyira kifejezetten rossz szezonja nem volt, mégis hatalmas csalódás. Főként azért, mert egy hatszoros Aranylabdás játékostól nem elég hat gól és tizennégy gólpassz. Még úgy sem, ha más névvel a jobbak között kapott volna helyet. Vezérnek szánták, nem lett az, miközben elképesztő mennyiségű pénzt visz haza havonta.

Nehéz úgy új életet kezdeni, hogy előtte megszoktál valamit, megszoktad a privilégiumokat, megszoktad, hogy minden úgy alakul, ahogy te szeretnéd. Messinek valószínűleg azzal is problémája van, hogy már nem ő a vezérbika, hanem Kylian Mbappé. Lehet jövője Párizsban? Most majd kiderül…

Lehagytunk valakit a listáról? Igazságtalan, hogy valaki ide került? Lehetséges, mi viszont így láttuk. Mindegyiküknek – elvileg – lesz esélye arra, hogy javítson.

Megvagyunk a tavalyi év igazolásaival, hamarosan viszont már belevetjük magunkat az idei szezon legérdekesebb transzfereibe. Itt még nem fogjuk tudni megmondani, hogy jó üzletet csináltak vagy sem, arra megint kell várni egy évet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső