Már el is dőlt volna a továbbjutás? – Keddi összefoglaló

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 17.

Elérkeztünk újra oda, hogy az adott játéknap után azonnal írunk egy hosszabb összefoglalót a Bajnokok Ligája meccseiről. Nem feltétlenül papírforma eredmények születtek, szerintem a két meccs közül az egyik mindenképp az abszolút meglepetés-kategóriába tartozik, és nem is azért, hogy ki nyert, hanem hogy hol, és milyen arányban.

Igen, a Barcelona – PSG mérkőzésre gondolok, ahol Kylian Mbappé jó 50 millió euróval felsrófolta a saját árát. Csak egy apró kikacsintás, de a Real Madrid már régóta figyelemmel követi a francia világbajnok teljesítményét, Jorge Valdano szerint a tegnap esti teljesítménye nem közelebb hozta a királyiakhoz, hanem távolabb vitte, mert ezek után a PSG minden lehetséges forrást elő fog teremteni, hogy királyi fizetéssel marasztalja a legnagyobb kincsét. Ez pedig akár elérheti, vagy meg is előzheti Neymar fizetését, ami most 30 millió euró éves szinten…

De térjünk is rá, mi minden történt tegnap este, lesz miről beszélnünk…

Barcelona – PSG

Kezdte összekapni magát a Barca, egyre formásabb játékot mutattak be, épp ezért én egy szűk hazai győzelmet reméltem ezen a meccsen, de a PSG nem így gondolta, ők már az első kilencven perc után le akarták rendezni a továbbjutás sorsát.

Tény, hogy a jó forma ellenére vannak problémák a katalánoknál, a védelem nagyon szedett-vedett, rengeteg a hátsó alakzatban a sérülés, és hát pénz sem nagyon volt arra, hogy télen valakit meg tudjanak szerezni. Gerard Piqué visszatérhetett, és Koeman egyből mélyvízbe dobta őt, utólag talán elmondható, hogy korai volt. A jobbhátvéd ezúttal Sergino Dest volt.

Az már rögtön látszott, hogy a sebességkülönbségre épít Mauricio Pochettino, egyik Barca védő sem az a tipikus villámléptű, Kylian Mbappé meg… Hát, ő meg más szint. Tudatosan keresték labdákkal a franciát, de az első nagyobb helyzet Mauro Icardi előtt adódott, aki rosszul találta el a labdát, így a védők fel tudtak szabadítani.

A vezető gólt viszont a Barca szerezte, miután Frenkie De Jong lábát Laywin Kurzawa koccolta össze. Nagyon reklamáltak a vendégek, de igazából felesleges menet volt. Lionel Messit a közjáték nem zavarta meg, Keylor Navas ugyan eltalálta a sarkot, de egy ilyen tizit még ő sem tud kiszedni.

Sokáig nem vezettek a katalánok, négy perccel később Marco Verratti csodás passzát Kylian Mbappé váltotta gólra. És itt még nem ért véget a francia meccse…

A félidő hátralévő részében még három nagyobb helyzet volt – kettő a PSG, egy a Barca oldalán -, aztán a játékvezető pihenni küldte a fiúkat.

A második játékrész ugyanúgy indult, kiegyenlített játék, bátor, gólratörő játék a PSG-től, továbbra is érezhető volt, hogy megzavarható ez a Barca-védelem.

Egy megpattanó lövés az első fontosabb esemény, Moise Kean Franciaországban magára talált, ezúttal Icardi lekészítését lőtte el, ter Stegen hárított.

A 65. percben jött Mbappé második gólja, Florenzi centerezése nem talált társat, de Piqué lábáról pont a francia elé került, neki meg már csak arra kellett figyelnie, hogy ne a társát találja el.

Hamar jött a harmadik is, öt perccel később Paredes szabadrúgását Moise Kean bólintotta be (Frenkie De Jong nagyon lemaradt az emberéről…), a találkozó végén pedig a kegyelemdöfést is bevitték a párizsiak, Mbappé gyönyörűen csavarta el ter Stegen mellett a labdát.

Kiütés a Nou Campban, ilyet is régen láttunk. El is dőlt volna? Sokan ezt mondják, de én emlékszem egy meccsre, amikor Sergi Roberto az utolsó pillanatban…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

RB Leipzig – Liverpool

A beharangozónkban már említettünk pár fontos részletet a meccsel kapcsolatban, például azt, hogy az angol mutáció miatt egy semleges helyszínt kellett találni a mérkőzés lebonyolításához. Budapestre, a Puskás Aréna lett a nyertes, de ez nagyon nem járt számunkra semmilyen előnnyel, hiszen továbbra is zárt kapuk előtt játszanak a játékosok. Gulácsi Péternek és Willi Orbannak viszont hazai pályát ért, csak épp kihasználni nem tudták.

Megemlítettem, hogy a Poolnak gyakorlatilag már csak a Bajnokok Ligája maradt, és még el is játszottam a gondolattal, hogy ha nincs esélyük a Premier League-ben a címvédésre, akkor innentől mindent bele fognak adni, hogy a BL-ben minél tovább – akár a legvégéig – eljussanak.

A kezdőt figyelve megállapíthattuk, hogy Julian Nagelsmann ezúttal nem három védővel áll ki, Angelino volt a balbekk, Mukiele a jobb, míg középen a Bayernhez távozó Upamecano, ill. Klostermann szerepelt. Vagyis, Willi Orban csak a kispadon foglalt helyet.

A Poolnál Fabinho nem épült fel, így az az Ozan Kabak kezdett Jordan Henderson párjaként, aki debütáló meccsén nagyot hibázott.

Az első félidőben nem esett gól, de a Pool veszélyesebben futballozott. Gulácsinak többször is dolga akadt, például Mo Szalah ziccerénél, amit vállal hárított a válogatott portása. Aztán volt egy Thiago Alcantara emelés, ami után Gulácsi a hálóban kötött ki – szerencsére megúszta sérülés nélkül -, de a labda nem.

A Lipcse is támadgatott, de nem volt átütő erő bennük.

A második félidőben jól kezdtek a németek, de ami náluk kimaradt, az a másik oldalon nem, az 52. percben Mohamed Szalah szerezte meg a vezetést a Mersey-parti csapatnak.

Öt perccel később Sadio Mané döntötte el a meccset, Mukiele hibája után törhetett egyedül kapura, és nem is remegett meg a lába.

A visszavágó valószínűleg ismét semleges helyszínen lesz, ez egy ici-picit javít a Lipcse helyzetén, de könnyen lehet, hogy ahogy a fenti, úgy ez a párharc is eldőlt.

Holnap újra jövök a ma esti meccsek összefoglalójával!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső